Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 9 November 2013

Nama anak Broframestome ialah..

Tahniah buat Broframestome dan isterinya dapat rezeki yg ditunggu-tunggu ..anak pertama mereka .Er, anak perempuan. Namanya ialah ... Nur dot dot dot binti bapa Nur .. Haaa.. lom daftar lagi haaa..

Alhamdulillah , dpt juga gi tgk anaknya pagi tadi di Behrang , Perak. Sihat dan comell sangat .. cuma aku takut nk dukung sbb ringan dan kecik.. hehehe..

Layanan keluarga Bro juga sangat istimewa.. Dpt makan masakan kampung gitu.. hehehe .. Terima kasihhh .. Semoga baby membesar dgn sihat ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Camana nak putus susu ?

 

Qhaliff dah nak cecah 2 tahun . Wife mengandung dan katanya susu dah berkurangan .. Jadi bila Qhaliff menyusu , sakit katanya sbb Qhaliff ‘memaksa’ .. huhu ..

Aku suruh dia putus susu jer tapi dia tak tau camana .. Hurmm… Aku suruh sapu sesuatu yang masin kat .. hehehe .. ‘situ laaa’ … Haaa.. Tapi dia kesian lak kat Qhaliff .. Pulak ! Dah tu camana ?

Aku google … cari camana nak uruskan menda nehh .. Banyak dah ibu ibu berkongsi rahsia mereka dan juga ada yang bercerita mengenainya .. Yelah , mereka juga punya masalah seperti wife aku. Malah ada yang sampai usia 3 tahun gitu hingga segan bila anak yang dah pandai cakap tu , mintak nenen kat depan orang ramai ! Perghhh.. ( Ada sambungan tapi aku delete sebab sensitif ! hahah )

Ok .. Ni nak tanya ni.. Wahai ibu ibu yang membaca entri aku ni .. Apakah anda punya idea atau tips untuk putus susu ni ? Mana tau berguna juga utk rakan rakan yang lain , satu hari nanti ?

Oh ya.. ada yang suruh guna jadam ? Jadam tu adik beradik kadam kan ? Hehe. Sat google ..  Oooo .. tau dahhh apa tu Jadam ! Korang tak tau ke ? Apa lagi ? Google laaa .. hehehhe ..

Anak anak tertekan bila dibandingkan !

 

Hurmm.. SPM dah bermula 2-3 hari lepas .. kan ? Ke baru 2 hari ? Tak kira la.. Janji dah mula.. Dalam minggu ni kan ? Hehehe.. Teringat aku sewaktu aku amik SPM dulu ..

Hurmm.. Sebenarnya bagi aku , nak amik SPM tu tak la stress mana pon. Tapi yang buat stress tu bila kengkawan sepermainan sewaktu kecil pon turut sama amik dan ibu memasing dok pakat berkata anak mereka la yang bagus !

Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. tertekan gueee masa tu ! Nak banggakan orang tua aku ke atau nak kasi aku ni berakal ? Hurmm.. mana satu ni ? Maka aku amik keputusan , buat je la yang terbaik . Cemerlang atau tidak , yang penting aku dah amik pon exam dan belajar dengan tekun sblm tu.. Selebihnya aku serahkan pada Allah. Tak larat aku nak stress !

Hurm.. Dengarnya ada pelajar mati akibat stress baru baru ni .. Kesian sangat. Semakin ramai pelajar stress akibat persaingan semakin hebat di dalam kelas mahupun sesama kengkawan. Bagus tu bagus tapi ini akan memberikan kesan buruk pada pelajar tu nanti.

InshaAllah Qhaliff dan adik adiknya nanti  , aku tak akan membandingkan mereka sebaliknya akan berusaha memberi ilmu dan didikan agar mereka berakal ketika membuat penilaian mengenai kehidupan ini .. Yang penting , mereka perlu tahu mana dosa , mana pahala dan yang mana lebih penting .. Dunia atau akhirat dalam membuat apa jua keputusan ..

Aku bukan tak nak anak anak aku nanti tergolong dalam manusia bijak pandai  tetapi dalam dunia yang semakin mencabar dan penuh godaan , mereka lebih perlu berakal serta berilmu dari sekadar punya pendidikan ! Maklumlah , orang skang ni ramai pandai pandai tapi tak reti guna akal ! Kalau guna pon untuk jalan yang tak betul. Tu yang perlu dibetulkan ..

Semoga Allah melindungi anak anak kita dan memudahkan urusan mereka dalam kehidupan mereka nanti ..

Member/Dropship bersama ELZ BEAUTY

 

-iklan-

Masih lagi tentang program dropship kami yang semakin mendapat sambutan selepas diiklankan beberapa hari lepas. Jom baca bagi yang berminat ;)

 

photo

MEMBER/DROPSHIP BERSAMA ELZ BEAUTY

Kami membuka peluang kepada yang ingin menambah pendapatan dgn menjadi agent dropship kami...

KELEBIHAN DROPSHIP KAMI

• tiada modal diperlukan

• barangan hot dan pelbagai

• bimbingan dari fasilitator terutama yang baru mengenali sistem ini

• layanan mesra sebagai keluarga

• tiada syarat yg membebankan

• margin keuntungan yang tinggi

• bonus/reward diberikan kepada agen yg mencapai target

• boleh membeli dgn harga member untuk KEGUNAAN SENDIRI :)

• kami juga dalam proses mengeluarkan rangkaian produk kami sendiri iaitu Elzaa Skincare & anda adlh yg terawal bersama-sama kami memasarkan produk ini :)

CARA-CARA

• order hendaklah melalui pm page atau sms / wassap no admin

• copy & paste gmbr produk & detail dan promo pada wall fb @ blog anda. Utk lebih senang boleh ambil semua info pada page Elz Beauty

• harga jual adalah harga yg customer perlu bayar pada anda (termasuk harga pos)

• harga agent adalah harga yg anda perlu bayar kepada kami (termasuk harga pos)

KEUNTUNGAN

• Anda boleh menjual mengikut harga anda sendiri melainkan telah ditetapkan. TETAPI perbuatan 'main harga' amatlah tidak digalakkan. Berniaga cara Islam amatlah dipuji.

• jika pelanggan telah membuat pembelian, anda perlu bayar jumlah HARGA AGEN sahaja beserta harga pos, selebihnya adalah untung runcit anda :)

FORMAT ORDER

• format order adalah seperti berikut :

1) bukti transaksi

2) nama agen

3) no hp agen

4) nama penerima

5) alamat penerima

6) no hp penerima

7) butiran produk

• sila maklumkan pada customer anda barang akan diterima dalam tempoh 1-3 hari selepas delivery

• tracking no akan diberi @ diupdate pada waktu malam dalam group.

JOM, JANA PENDAPATAN BERSAMA KAMI ! 

*T&C apply

*Program kami sdg diperkemas dan InsyaAllah dropship baru akan bermula pertengahan November ini :) & yg berminat bolehlah mula mendaftar segera :)

Official Page : ELZ BEAUTY

Instagram: @elzbeauty

Hubungi :  017 9212631

Wassap/Wechat : 017 9212631

photo

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI