Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 13 November 2013

Bila daddy sibuk dengan projek !

 

Dia gi main kat sana sini .. Pastu getiba dia naik naik tangga .. Aku yang sedang 'bergayut' di telefon dengan rakan bisnis pasal projek juta juta tahun depan terus pegang tangan dia tanpa syak apa apa..

Dia naik sampai atas.. terus masuk ke bilik air ! Aik ??? Aku terkejut ! Awalnya dia nak mandi. Dia terus main air .. Aku rasa semacam jer.. Aku tengok lampin dia.. Ler.. patut laaaa ..

Mamat ni tak leh berak skit .. terus ajak gi cuci ! Bila dah masuk bilik air , jawabnya .. main air laaa ..

Seronokkkk .. Tak tau laa berapa bil air bulan ni..

.

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Senang ke jaga anak ni ?

 

Untuk para ibu , mungkin dah biasa .. terutama yang biasa mengemas . Bila anak tidur , perghhh .. bestnyaa .. boleh buat macam macam kerja seperti tidur , makan dan ngorat awek sebelah umah ! Hahahah ... Takde maknaaanya okeh ! Bila dia tidur , baru la leh update blog , kemas rumah ( skit skit ) , makan ke .. atau ok , yang ni bila dah tak larat sangat yakni tidur .. heee ..

Fizikal dan menta perlu dalam keadaan bersedia bila anak kecil kita tu bangun. Sebab tu kena join sama dia tidur .. heeee .. Kalau tak nanti leh tekanan perasaan wooo ..

Contohnya bila anak kecil kita tu sibuk benar nak makan sendiri sambil tengok tv ! Tengok la gaya dia.. Buat buat terkejut walhal dia tau dia pasti kena marah sbb sepahkan makanan .. hahaha.. Berlakon pandai budak niii ..

 

Padahal , boleh je dia makan elok elok.. Saja nak kasi bapak dia tekanan jiwa sat.. Nak uji la katakan .. Haaa .. Jangan ingat budak dah berusia setahun dua ni tak reti nak sakat bapak dia !

Haaa.. Anda dah bersedia ? Tu belum part tv dia nak , hp kita pon dia nk gak.. dua dua dia nak serentak ! PErghhh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Oh smart tv ku !!

 

Hurmmmm..

Bila dia usik pun aku tak tauu.. padahal bila aku ada ngan dia , baikk jer dia .. hurmmm..

Nasib baik aku tak buang lagi plastik cover dia sbb tau ada org confirm geram nak pegang ... huhu ..

Oh ya ..  Jangan terpedaya dengan kecomelannya ! Dia .. bukan manusia biasa.. Tapi dia adalah ...

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Aniaya anak kita ?

 

Hurmm.. Benar kata mereka , anak kecil kita bila dah dapat kaki .. perghhhhh .. memang penat laaa nak kejar dia bila dalam shopping mall. Bila tak lepas , meronta ronta nak turun. Bila dilepaskan , serupa lipas kudung. Zas zas zassssss .. Antara larat atau tidak je nak kejar !

Qhaliff , dia lebih gemar didukung .. Manja terlebih . Tapi tu dengan aku jer. Dengan mak dia , dia takde la pulak. Nak berjalan la pulak .. huhuhu..

Bila dah berjalan , haaaaa .. faham faham je laaa kan ? Ke sana sini dia . Terus tak jadi nak shopping sbb nak jaga dia lak .. Maka ada la sahabat bg cadangan gunakan baby harness  atau toddler wrist harness  ni..

 Adia Umi-e's photo.

Hurmmm .. Aku faham niat baiknya tu dan hargai cadangannya tu tapi cam biasa la kan .. manusia ada pelbagai pandangan .. Ada yang kata penggunaan menda ni menganiaya anak kecil kita. Kelihatan seperti .. hurmm.. nak sebut pon tak sampai hati.

Aku ada terfikir sebenarnya.. Nak gunakan menda ni utk kebaikan Qhaliff tapi kang ada pulak memandang semacam kat aku bila di mall .. huhu..

Apa pendapat korang ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI