Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 22 November 2013

Ingatkan aku dah gemuk !

 

Dalam bulan ni , sekali pon tak gi gym lagi .. Tak sempat ! Haihhh … Aku pasrah je la yang aku akan gemuk dan boroi gitu ..

Tetapi setelah tengok gambar ni , terus berubah tanggapan aku.. Masih boleh diselamatkan lagi perut aku ni rupanya ! Hahahaha .. Yearghhhh !

Tapi aku tak plan la nak besarkan lagi badan. Nak maintain gini je la .. Hehehhe .. Ok la kan ? Kang mantap sangat , org curi gambar dan buat fake profile .. gay lak tu ! Haihhh … Tak takut dosa diorang ni kan ?

Hormat menghormati !

 

Alhamdulillah .. Selesai satu lagi projek aku hari ni. Ikutkan sebenarnya aku agak keberatan utk buat projek pada hari Jumaat sbb risau terlepas Solat Jumaat memandangkan aku bergerak gunakan pengangkutan awam dan ke tempat yang aku tak mahir selok beloknya.

Namun begitu , rakan-rakan seperjuagan sangat memahami ! Menariknya , mereka bukanlah beragama Islam. Rakaman bermula sesudah solat Jumaat walhal masa berkumpul adalah jam 10 pagi ! Berapa lama terpaksa mereka menanti ?? Lama wooo ..

Tersentuh juga aku sebenarnya hinggakan ada sorang kakitangan tu nak antar aku ke masjid. Aku tahu mereka risau aku terlewat pulang sbb aku pergi balik naik teksi ! Tak nak susahkan mereka. Aku bagitau , jangan risau. Aku akan balik tepat pada masanya.

Dan syukur Alhamdulillah .. aku mintak pada Allah agar ada teksi sebelum jam 2 selepas solat Jumaat dan , mmg ada ! Punya la tunggu teksi .. sebijik pon takde .. Bila datang , kosong dan nak pulak dia berenti !

Aku kembali sebelum jam 2 dan aku menepati janji aku. Mereka gembira dan aku pun gembira .. Kan senang gitu kan ?

Bila anak ku keboringan !

 

Hahahah  .. Bila tengok video ni , tergelak aku dibuatnya. Macam macam laaa perangai dia sekarang ! Ada gak yg menakutkan seperti terjun dari sofa ! Terpaksa aku letak tilam skang ni .. Pastu siap guling guling ala ala penerjun payung terjun tu haaa ..

Yang ni .. memula wife aku ingat , aku yang buat begitu kat Qhaliff ! Setelah aku tunjukkan bukti yang dia sendiri yang buat .. baru mau percayaaa ! Tengok laa tuuu .. Dari ruang tamu , terus ke dapur macam tu ! Gi cari ibu dia .. Nak bodek air yang ada dalam peti ais tu ..

Bila tak dapat , dia kacau menda lain lak .. Hahahah .. Haihhh … Kalau tak peratikan dia , abis tunggang langgang rumah !

 

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Instagram di Windows 8 !

 

Akhirnyaaa .. akhirnyaaa .. Sapa kata Windows takde Instagram ? Takde Twitter ? Takde Whatsapp ? Haaa .. Sekarang sudah ada maaa …

Sebelum ni , Windows 8 mmg dah ada Instagram tapi namanya lain laa… 6tag .. Aku dah try compare kedua duanya.. Instagram BETA ni , lebih pantas upload gambar berbanding 6tag. Itu aku punya try test punya laa.. Kalau korang dapat jawapan lain , tak leh nak kata apa. Aku tak kata fakta yang boleh dipercayai.. kan kan ?

Hurmm .. aku semakin tertarik dengan Windows 8 . Dulu pernah guna Windows Mobile. Serius aku menyampah ! Tetapi sekarang windows 8 semakin best ! Apakah Windows akan mengugat Android selepas ini ? Aku rasa pasti akan mengugat dan baguslah .. aku pon boring dah dengan Android .. Hehehhe .. Banyak spam kooo !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI