Khamis, 28 November 2013

Aizad di Skout ! Pulakkkkk ..

 

Apa la nak jadi dengan manusia skang ni .. Kot nak mengoda orang pon , guna la gambar sendiri ! Tak kira la muka cam kuda ke , cam beruang ke , cam lipan ke .. Jadilah diri sendiri ! Confirm awek akan nak punya laaa ..

Tapi yang ni , mamat ni dok bawak watak gay ! Dok goda lelaki pastu ajak jumpa ! Ya Allah .. Bagusnya perangai haaiii .. Aku nak report polis , polis banyak keje lain nak kena urus tapi yang ni pon bahaya woo ! Silap silap boleh jadi kes rogol , terpampang muka aku dalam Buletin Utama nanti ! Astagfirullah .. Mintak dijauhkan !

Buat rakan rakan .. Tolong yer.. Kalau jumpa malaun malaun yang guna gambar aku ( selain fb aku yang korang dah sedia maklum ) , tolong jangan layan .. Sila blocked …

Kalau makin teruk , mmg aku terpaksa buat report polis gak ..

Dah boleh tidur sendiri !

 

Tak yah guna buaian dah ! Dia akan tidur sendiri mulai sekarang . Kalau paksa dia , mmg tak layan .. Kena biar dia mengantuk dan terlelap sendiri.

Dan tadi .. dia terlelap atas pangkuan aku.. Pastu baru letak dia atas tilam mudah alih .. Heheh.. Toto laa ..

Cuma , bila tidur gini , dia tak tidur lama seperti mana tidur dalam buaian .. Huhhu.. Sian gak .. Nak menyusukan dia , aku tak leh.. huhu .. Ada gak nak kena fire eh ? Hahaha …

Bila aku bukak pintu !

 

Dia tengah layan kereta dia ..

Pelan pelan aku bukak pintu .. Nak keluar ke depan.. Nak amik surat kat peti surat.

Dia dengar ..

Dia melangkah keluar .. Aku tutup balik .. Dia masuk balik ke dalam kereta dia .. Aku bukak , dia langkah keluar semula ..

“ Yaaaarrrrrhhhhhhhhh “ , Dia berlari sambil menjerit ! Takut kena tinggal sorang sorang dalam rumah .. Macam la selama ni kena tinggal !  Huh …

Dia sampai ke muka pintu dulu .. Pintu dibuka .. Dia punya happy seolah baru keluar dari penjara ! 

Boring sangat ke duduk ngan daddy neh ???

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila paip air buat hal !

 

Tetiba semalam wife bagitau air kat sinki dapur takde ! Tempat lain semua ada .. tandas , sinki depan .. tandas atas .. Kat tempat dia memasak tu je takde .. Aku dah kontraktor yang buat renovation rumah aku ni datang .. Katanya nanti.. Hurmm.. Masih menanti lagi .. Masalah utama ialah air dok mengalir keluar kat lubang air tu walaupun aku dah tutup kat kepala paip utama . Punca , tak tau mana ..

Aku pening dah bila dok dengar air mengalir gitu je.. Membazir .. Air tu boleh je dihantar ke Somalia ! Berebut diorang kat sana punya .. Ni membazir keluar gitu jer..

Aku dah tanya jiran kalau kalau ada kenal plumber yang boleh dipercayai. Ada yang bagi tapi agak was was sbb janji lain , buat keje lain .. selepas siap , lain ! Hurm.. Dah boleh agak dah .. Haih.. Susah benar nak jumpa yang buat kerja dengan jujur ..

Lepas solat Zohor tadi .. tetiba tergerak hati nak tengok peti surat  ! Biasanya peti surat penuh dengan iklan iklan yang diletakkan di dalam tu .. hehehe ..

Dan ..

Photo

Alhamdulillah. Memang aku doa kat ALLAH tadi mintak dipermudahkan urusan aku bab air ni .. Bukan sbb duit tapi sbb air yang dibazirkan begitu saja .. huhu ..

Kalau dalam tempoh 24 jam takde respon , aku roger orang orang ni .. Sayang kan ? Kita sekarang ni banyak yang berniaga nak untung jangka pendek. Ramai dah tanya aku , kontraktor yang bagus untuk aku rekemen.. Ada ke ? Serius , aku takut nak rekemen sb aku sendiri tak puashati ..

Biar blog buruk !

 

Abg Ben , saya terus terang .. Blog abg Ben tak cantik .. Heee ..

Aku senyum .. Betul ni ! Aku senyum .. Kenapa ? Sebab mmg aku saja biar dia buruk gini ! Malas nak mekap. Kalu nak tukar pon , aku tukar tang header je. Lain ,biar jer ..

Kenapa gitu ? Heee.. Semalam , sewaktu aku di press conf ‘ THE INFLUENCER’ , aku ditegur oleh dua orang wanita berbangsa cina. Diaorang memperkenalkan diri pada aku. Dan mereka dari Singapura. Agensi pengiklanan. Menurutnya lagi , mereka sering usulkan blog aku pada client mereka yang bukan kecik kecik anak punya yer ! Aku tak leh nak sebut la.. Hee..

Aku terkejut gak la.. Katanya , client mereka suka cara aku menulis.  ‘Ikhlas’ , kata mereka .. Sebab tu bila ada job dari client mereka tu , blog aku pasti tersenarai dapat dan bayarnnya bukan ciput yer .. Heee .. Alhamdulillah .. Aku tak terkata apa apa . Terkejut gak bila pujian ni datangnya dari mereka yang bukan sebangsa dengan aku . Maklumlah , aku kan menulis dalam Bahasa Melayu ..

Kenyataan gini bukanlah kali pertama . Dah beberapa kali . Ini menguatkan lagi prinsip aku bahawa sebenarnya bila kita berblog , yg penting adalah kandungannya ! Isi kandungan perlu ada ‘perasaan’ ! Blog berbeza dengan berita ! Cara penyampaian perlulah lebih bijak dan ‘hidup’ .. Itu pendapat aku la ..

Layout blog yang cantik adalah sampingan utk menarik masuk pembaca ! Aku tak nak tarik pembaca kerana blog aku yang cantik seolah aku ini berlakon dalam filem kerana aku pandai mekap tebal tebal , berbaju sendat , tonjol sana sini tapi lakonan .. kayu ! Faham tak ni ? Heee..

Dan tujuan aku buat blog simple gini juga adalah utk memberitahu pada blogger blogger yang baru .. tak semestinya blog yang cantik itulah yang ‘laku ‘ !  Sapa sapa boleh laku asalkan dia tahu bagaimana nak jadi blogger yang berdisiplin , bijak dan unik !

Kalau dia tak nak ..

 

Jangan la paksa dia .. Meraung tak hengat punya . Tapi kejap je pon.. Tak sampai seminit , settle ..

Isu baru lak skang ni .. tamo tdo dlm buaian ! Nak tido cara dulu , atas pangkuan aku . Hurmm.. Jawabmya kena tunggu sampai dia mengantuk betul betul ..

Aku tak kisah pon cuma risau aku yg tidur atas pangkuan dia nanti ! Hahaha ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

BACH ONLINE SHOP: Skirt untuk anda …

 

-iklan-

Nak mencari skirt labuh yang selesa untuk orang yang dah berumur bukannya mudah. Nak mencari skirt labuh yang cantik dan selesa lagi la payah....

Tapi tak mustahil boleh terjumpa skirt labuh yang cantik kalau rajin mencari...kan? Hari bertuah untuk wanita wanita yang sedang mencari skirt yang bukan saja cantik tapi jugak selesa dengan harga mesra poket.. hikhik..

Tak payah susah susah nak cari cari dah... tinggal nak klik je..pilih mana yang berkenan dihati..

Antara pilihan yang ada... dan banyak lagi pilihan yang cantik dan menarik menanti..

Jangan lupa singgah sat kat  BACH ONLINE SHOP atau di instagram BACHPLUSIZE  untuk lebih banyak pilihan menarik...

Jom...

Tak mampu aku ..

 

Wife antar gambar Qhaliff baru bangun tidur. Dia masih terlalu kepenatan .. Penat belum hilang lagi. Lama tak travel jauh .. Hurmm .. Dan aku , di PJ Hilton. Rujuk entri semalam kenapa aku di sana ..

Hurmm ..Lunch time di PJ Hilton.. Makanan yang disediakan , sangatlah menyelerakan ! Macam macam macam macam punya makanan ada ! Peghh.. Rambang bijik mata aku .. Semua aku nak makan !

Aku whatsapp wife. Tanya dia makan apa kat rumah ? Dia jawab belum masak lagi .. Hurmm .. Makanan yang berada di depan mata aku ni tetiba jadi cam .. hurmmm ..

Aku amik ayam , kambing dan ais krim je makan .. Walhal banyak lagi makanan .. Aku amik gitu sbb bila wife tanya aku makan apa .. dia tak terliur sangat ! Kalau terliur , boleh je gi cari .. Kalau sebut menda yang susah nak cari , kan dh kesian kat dia lak ..

Aku alas perut skit je sbb terasa sebu dh .. Sebelum pening kepala , aku makan skit. Pastu beransur  balik selepas jumpa client di situ. Sempat buat bisnis lagi kooo.. hehehe ..

Dalam erl , aku tanya dia masak dah ke belum ? Sbb aku nak gi beli je kalau belum .. Dan dia balas dah . Tapi simple je la .. Hurmmm ..

“ Terung sambal goreng , sambal ikan kurau dan ikan goreng je .. “ .

Huhu .. sian.. Sampai rumah , aku terus makan sekali dengan dia dan juga Qhaliff .. Sangat terasa sedap bila makan bersama keluarga tercinta , kan ?

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kadang-kadang aku macam tu jugak !

 

Hurmm .. kedekut ? Bukan .. Takde duit ? Hurmm .. pon bukan ! Tapi apa ? Hurmm .. Lebih pada was was ! Kang aku bagi , bukan dia yang guna . Mesti sindiket .. Kesian tu , mmg la kesian .. Dah tu camana ? Kang kasi , galakkan diorang lak .. haih.. Serba salah .. Akhirnya terpaksa kata ‘takpe la ’ utk dia  . Nak sumbang tapi was was ..

Selepas mendengar kata kata bijak pandai yang ada benarnya di situ , sejak itu aku mula terfikir dan nak berubah. Ditambah lagi dengan sebuah cerekarama yang baru baru ni aku tengok , Kaabah Depan rumah .. menguatkan lagi semangat aku untuk melembutkan hati aku ni .. Benar , bersedekah itu mudah tapi sukar !

Rezeki aku murah bulan ni . Bila tengok duit yang melebihi dari biasa .. membuatkan aku tetiba kedekut ! Sayang pulak nak belanjakan .. Huhuh ..

Tapi kejadian hari ini , merubah segalanya ! Dan Alhamdulillah , aku tidak terpedaya dengan pujukan syaitan agar ‘ jangan bagi’ .. Aku melakukannya kerana Allah.

Bila ada kawan kata mungkin sindiket atau mungkin mereka menipu , aku teringat kata kata bijak pandai .. Biarlah mereka nak tipu. Itu urusan mereka dengan Allah. Urusan kita ialah , bantu mereka yang memerlukan bantuan .. InshaAllah ..

Benar .. bila kita bersedekah , kita berkongsi rezeki yang mana ianya milik Allah . Bukankah itu satu sikap yang terpuji ? Sama sama kita berubah ke arah yang lebih positif ! InshaAllah …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI