Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 3 Disember 2013

Meraung ..

Susah dah nak lari .. Aku nk bwk , confirm tak jadi keje punya. Bukan nak lepak tp nak cari duit utk beli susu anak .. heeee ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

SAKITNYA BERSALIN !! TUHAN SAJA YANG TAU...

 

-iklan-

sps

Tanyalah mana-mana ibu yang baru sahaja melahirkan anak. Selalunya mesti kata begini , “ Cukuplah anak sorang ni, sakitnya bersalin..rasa macam nak putus nyawa”. Tapi bila bayi dah makin membesar..kerinduan untuk MENIMANG CAHAYA MATA seterusnya mula datang kembali ! Dan sudah tentu mereka MERANCANG UNTUK HAMIL lagi.

TAPI....apabila teringat semula pengalaman ‘sakit ketika menjalani tempoh berpantang...ada yang berfikir 2 kali untuk hamil buat kali ke-2 kerana banyak ‘kesakitan’ yang ibu-ibu perlu tanggung.

PENGALAMAN SAYA berpantang dengan SET PANTANG SHAKLEE memberikan pengalaman berpantang yang sangat berbeza, jauh lebih baik dari berpantang anak pertama. Ikuti PENGALAMAN SAYA SENDIRI.

Jom kita lihat TESTIMONI-TESTIMONI TERBAIK SET BERPANTANG SHAKLEE.

Anda pasti teruja.!!

Untuk INFO LANJUT tentang produk shaklee.  Klik SINI.

Murni [ 019-3190733]

Nyaris dicincang isteri !

 

Sapa ??? Sapaaa ?? Aku laaa !! Apa kes ? Sampai hati ke ‘wife kamu’ nak buat begitu ? Hahahaa.. Bertubi tubi soalan kan ? Kenapa jadi gitu ? Jawapannya ialah ?

Gini .. Sebelum aku keluar antar dia gi kerja , ada la dia cakap semasa dalam bilik tidur tu.. Sewaktu bersiap laa.. Aku lak cakap yang tekak aku sakit .. Dia jawab , camana tak sakit.. berdengkur serupa ekzos pecah jer .. Aku kata laa.. Penatt .. seharian selesaikan urusan dunia .. Kalau bukan suami buat , takkan nak suruh jiran sebelah buatkan , kannn ?

Pastu dia cakap la yang aku ni sempatt ngingau sebut nama penuh dia ! Aku sengih je la.. Nasib baik laa nama penuh dia.. Kalau nama awek atau pelakon sinetron negara jiran , camna ? Dia jawab.. pertumpahan darah la jawabnya ! Hahaha ..

Nasib baik la kan ? Hahahaha .. Pergh.. Kot la tersebut nama awek blogger ke .. Tak pasal pasal berperang seharian dan terpaksa tutup blog dan aku keje jadi guard kat ERL .. huuu …

RM 100 untuk 3 helai

 

Bila jalan jalan kat shopping complex , antara perkara yang orang perempuan suka buat ialah membuat perbandingan harga sesuatu barang atau pakaian kan...?

Biasanya harga untuk sehelai skirt mesti lebih lima puluh hengget..
terutamanya untuk skirt yang plus size...
kalau yang cantik cantik tu kadang cecah seratus hengget sehelai...kan?


Ha... kenapa skirt tu mahal-mahal..?
Antara salah satu sebab tokey tu nak cover sewa kedai..
kos pekerja.. kan? Memang jauh berbeza dengan beli online..

Boleh dapat skirt yang sama dengan harga berkali kali murah..

Cuba jalan jalan kat alamanda..
tengok harga skirt tu.... phewwww...

Kalau yang mampu tu boleh la sambar je kan.. Kalau yang jenis bajet bajet , bagaimanakah..? Haaa.....nih ada penyelesaian ! Apa kata beli online..? Kalau beli sehelai skirt baru 50 hengget je termasuk pos..

Dan sekarang tengah sale.. Saper saper beli 3 helai skirt otomotik harga seratus hengget je.. Jimat banyak..! Kalau rasa nak untung lebih.. Beli lah share share....!

Cepat la... Musim kenduri kendara nih..
syok gak melaram kan..

Meh la terjah sini : https://www.facebook.com/bachonlineshop

Nak lebih senang klik sini : https://www.facebook.com/bachonlineshop/photos_albums

Settle masalah kedua..

Alhamdulillah.. Dipermudahkan urusan hari ini.. Gi HTC , Time Square .. takde org ! Tak yah beratur. Ada kawan kata ramai org hingga aku nyaris nak batal hasrat aku dan beli hp baruuu.. Ecehhh.. hahaahha..

Aku tunggu dia buat. Tak sampai 10 minit , settle kooo.. Legaaaa .. Nak jimat duit utk baby baru dan simpan duit utk anak anak.. Bukan nak nikah baru yer.. 'Sama je ' , kata bapak aku .. hahahaha..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selesai satu masalah..

Besar punya masalah iaitu air .. Dah ok daahh.. Tadi sampai kat rumah , dengar dia mengalir baekkk punya tanpa ada bocor mana mana .. Alhamdulillah , lega wehhh.. Lalau tak , mau sambung pening aku .. heeee..

Tinggal masalah hp lak. Ada yg pm cuba membantu. Jutaan terima kasih .. Sat gi pi Times Square utk hantar hp.. Dan baru ada selera nk makaaaann ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sebab tu warranti penting ..

 

Hurmmmm .. dia ambil phone ni dari mak dia pastu ?? Terus jadi gini !! Tak pasal pasal aku yg kena gi beratur kt HTC Centre pagi ni nanti ! Nasib baik under warranty lagi . 2 tahun woo.. Jangan sia sia kan ..  heeee ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI