Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 6 Disember 2013

Biskut Lidah Kucing Pelangi atau rainbow cookies

 

-iklan berbayar-

Memperkenalkan fenomena baru masa kini, Biskut lidah kucing pelangi atau bahasa cantiknya Rainbow Cookies.

Sebulan dua ni biskut lidah kucing atau rainbow cookies ni diperkenalkan dan telah menarik perhatian banyak pihak dari segi namanya lidah kucing atau mungkin dari segi rupanya yang sangat menarik, tapi semestinya dari segi rasa yang memang memberansangkan.

Fenomena ini dibantu oleh setiap bakers popular di Malaysia telah meperkenalkanya dengan cara yang amat kretif contohnya post lidah kucing pelangi kak azlita. Caranya yang sempoi dan gambarnya yang sangat cantik membuatkan ianya menjadi kegilaan buat masa kini.
Amsyarbaker juga memperkenalkan Biskut lidah kucing pelangi ini dengan cara yang sempoi, post kami di page facebook kami, amsyarbaker-cupcake dan kek kota bharu telah mendapat sambutan yang amat memberansangkan. Boleh rujuk disini post pertama kami berkenaan rainbow cookies ni.

Layan Gambar biskut lidah kucing dulu.

Permintaan biskut ini sungguh tinggi, fenomena rainbow cookies ini sepertimana fenomena durian crepe amsyarbaker baru beberapa bulan dipasaran kami telah memiliki agen yang ramai di seluruh negara, Jika anda ingin mendapatkan biskut lidah kucing ini bolehlah menghubungi agen kami seperti berikut :-

  1. Batu Caves – 0182138929
  2. Kuala Krai – 0109334313
  3. Terengganu – 0129688214
  4. Kok Lanas - 017-954 2043
  5. Pasir tumbuh - 014-548 2793
  6. tanah merah - 013-635 0627
  7. Bachok - 017-954 2043
  8. Bangi – 0199318384
  9. Terengganu - 014-548 2793
  10. Kajang –0129848237
  11. Bukit Bintang – 0199318384
  12. Kuala Krai - 016-9218714

Jika kawasan ada masih tiada agen maka bolehlah terus order dengan kami atau anda dijemput untuk menjadi agen biskut lidah kucing pelangi amsyarbaker. Antara kelebihan menjadi agen kami, anda akan di iklankan di facebook page kami yang ada 28ribu liker dan semakin bertambah. bagaimana nak jadi agen kami? klik gambar dibawah untuk maklumat lanjut ..

cara jadi agen masyarbaker

Tetapi jika anda hanya ingin menikmati biskut rainbow ni, anda bolehlah menghubungi agen kami atau kami di talian Whatsapp 0179072758 untuk menempah, dan kami meletakan sedikit syarat untuk tempahan pos laju ni. anda dikehendaki memesan sekurang kurangnya 3 pek dan kos penghantaran ditanggung oleh pihak anda. RM2 untuk setiap pek ..

Terima kasih …

Akhirnya , set home teater PIONEER milik ku !

 

Yang ku idamkan , bertahun tahun lamanya .. Andai aku punya rumah sendiri , ruang tamu yang luas .. Maka , aku akan hiasi dengan set home teater !! Berdentum ko nanti rumah aku .. hahaha ..

Satu hari tu , aku dihubungi oleh wakil PIONEER .. Bincang punya bincang , maka .. Tadaaaaa .. Lihatlah di bawah ini !! Betapa gembiranya aku bila impian menjadi kenyataannnnnn . Tak tau la nak cakap camana .. hati punya gembira wooo !

Aku dihubungi melalui email untuk mengambil set home teater PIONEER ini di ibu pejabat PIONEER , Kuala Lumpur. Sepantas kilat aku ajak abang aku yang kebetulan ada di rumah memandangkan aku tiada kenderaan untuk pergi ke sana .. Hehehe.. Rezeki jangan ditolak..

Tepat jam 12.30 tengahari , aku tiba di situ dan naik ke tingkat 16 untuk berjumpa dengan pegawai yang menguruskan pemberian unit ini kepada aku iaitu En. Ryan..

Penuh satu Mpv .. Ada 5 unit untuk aku iaitu VSX 923 , S-ER2L4 , S-ESR2CR , S-MS3SW dan BDP-160. Apakah semua ini ? Heheheh . Tu kena tunggu laa cerita yang berikutnyaaa …

 

 

Tadaa .. Akhirnya sampai ke rumah aku. Tak sabar nak bukak dan pasang ! Hehehe .. Aku whatsapp jiran aku .. Ajak dia sama sama pasang .. Yelah , nak pasang sorang sorang kang , ada pulak salah pasang. Sekurangnya bila 2 orang pasang .. leh gak berbincang andai ada yang tak kena kan ?

Operasi memasang bermula .. Apakah kesudahannya ? Hehehe .. Tunggu aku cerita di lain masa .. Maklumlah , nak pasang ni kena bagi komitmen sepenuhnya .. Hehehe .. Bukan senang mau dapat wooo .. Dah dapat , kena jaga betul betulll .. huhu..

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila aku cari baju !

 

Sedang enak aku tidur .. tetiba aku bangkit dari lena ku yang panjang itu .. Wife terkejut .. Dia bertanya kepada aku ..

“ Kenapa kekanda ? “ ..

Perghh .. bertuah laa kalau dia panggil aku gitu .. hahaha .. Takde maknanya yer ? Hehehe .. Bukan berdarah bangsawan aku ini .. huhu ..

Aku tanya dia , kat mana baju aku ? Pastu dia start membebel ..

“ Tu laa.. Dah tau nak tidur , pakai la baju .. Kan sekarang musim hujan. Sejuk .. “.

Aku jawab balik kat dia ..  “ Ala .. segan la tak pakai baju. Diorang amik gambar tak pakai baju , pastu tweet ! Malu laa .. “ . Dan aku kembali baring lalu sambung tidur !

“ Ya Allahhhh !! Mengigau rupanyaaa … “. Wife aku mengucap panjang pastu ..

Hahahahah .. Kalau menang Academy Award aku .. tak tau la camana punya ngingau !

Nak Beli Buku “A Priceless Princess”?

 

-iklan-

image

Sumber – Laman Amazon.com

Buku “A Priceless Princess”merupakan koleksi pesanan seorang ibu Muslim kepada anak perempuannya yang digelar “A Priceless Princess”. Kenapa? Kerana, di sisi Islam, seorang anak ialah anugerah Allah untuk seseorang yang bukan hanya sangat bernilai di dunia, malah ia berterusan bernilai untuk kehidupan di alam Akhirat. Bukan itu sahaja, anak-anak juga boleh menambah dosa atau pahala untuk digalas oleh ibu bapanya bagi setiap perlakuan yang mereka yang lalu, sekarang dan akan akan datang. Besarnya peranan anak-anak dalam kehidupan ibu bapa mereka. Mereka merupakan koleksi empayar keturunan kita yang akan membawa kita menuju Syurga atau Neraka. Mengenangkan besarnya peranan anak-anak di dunia dan di Akhirat, maka buku ini dihasilkan. Semoga ia ada di nilai di sisi pembaca untuk dihayati.

Buku ini telah dijual di laman Amazon.com. Boleh di tinjau sisipan kandungannya di sana dengan kunci carian “A Priceless Princess”. Kini, boleh diperolehi secara pos HANYA daripada penulis dengan harga hanya RM19.90 sebuah. Pm facebook “Nasiroh Omar” atau fanpage “A Priceless Princess” atau sms 019-6745742.

Keratan senarai kandungan (sumber – Laman Amazon.com):

image

Wife nak try SET BERSALIN SHAKLEE lak ..


Aku pun .. heee .. Baguskah ? Testimonial Set Bersalin Shaklee orang kata bagus . Malah rakan yang sponsor ni pon kata dah amalkan sejak dia kecil lagi.. Sekarang dah beranak pinak !

Photo: Terima kasih ..

Kalau korang nak try terutama yang sedang mengandung tu kalau nak try Set Mengandung Shaklee .. nak tau sesuai atau tidak ? Produk Set Bersalin Shaklee mana ok , leh la rujuk pada kawan kita ni , SITI AL'IZZAH ..

Atau yang luar KL boleh hubungi Pengedar Shaklee Kuantan atau Pengedar Shaklee Kota Bharu, atau Pengedar Shaklee Melaka

Kalau ikut aku....

Ramai kata ok .. heee …

Dewasa la sangat !

 

Tak berminat nak main dengan budak sebaya dia.. Cari yg lebih besar .. Sekarang ni dah belajar sakat orang dahhh .. Hurmm… Bila dah main , susah dah nak larang ! Berlari keluar rumah .. Halang ? Meraung wehhh .. Amboiiii .. Mana belajar nehh ?

Cara nak kasi dia duduk diam .. pasang je movie kartun .. diam laa kejap .. Time tu , leh tarik nafas lega .. huhu ..

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI