Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 14 Disember 2013

Baguslah Tol naik lagi !

 

Betul ke naik ? Olohh .. Sikit je pon .. Dari senarai kenaikkan tak rasmi yang aku terima tu , tak tinggi mana pon naik .. Takat laluan tiap kali aku ke rumah mak aku tu , naik RM1 je.. Pergi balik, baru RM2 .. Sebulan baru berapa je kan ? Kira ok la.. Aku cuma perlu kurang makan je la pasni .. Nak gi gym pon , kira tak perlu dah .. Aku angkat batu depan rumah aku je pon , ok dah .. Asalkan negara kita tak terjejas dan hutang boleh dilangsaikan .. Pastu leh buat hutang balik kan ? Leh bina banyak lagi menda menda yang berfaedah pada rakyat seperti jambatan berlampu untuk rakyat lepak malam malam ..

 

Ok , bila tol naik .. harga barang pon akan naik juga sbb akan dikira kos juga kan ? Alaaa.. apa aku kisah ! Aku Mr. MaMa jer pon. Duduk rumah jaga anak .. Orang lain ? Ada aku kisah ? Bukan hal aku . Yang penting , aku sekeluarga ok !

Hurmm .. Tanah lapang depan rumah aku ni leh dibuat ladang ni.. Nak tanam sayur sayuran. Best kan ? Aku terasa macam hidup di zaman Hang Tuah dah .. Memadai dengan imaginasi dari filem P.Ramlee ..

Pasni nak naik apa lagi ? Tak sabar nak abiskan segala duit yang ada dalam bank .. Duit dalam KWSP ? Selamat dh keluarkan. Kalau tak , kena cukai wooo .. huhuuh …

Tahniah buat blogger Sunah dan Adi Budika ..

Tadaaaa.. nikah dah ! Dari dok kenen kenenkan diorg berdua , akhirnya menjadi pasangan halal dah !!

Buat Sunah dan Adi Budika , semoga pernikahan ini satu permulaan bg permulaan segalanya. Jalani kehidupan berkeluarga dan tolak tepi segala ego . Selamat pengantin baru !

Maaf aku sekeluarga tak dpt hadir ke dua dua belah pihak sbb wife tak leh jalan jauh sangat .. huhu ..

Gembira hati tgk gambar ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Alhamdulillah , KEMBAR !

 

image

Hehehe .. Baca betul betul tuuuu .. Wife dah 6 bulan .. Aku lak dah nak masuk 8 bulan ! Satu post mengelirukan yang meminta rakan rakan baca dengan betul betul. Bukan sambil lalu dan paling penting , baca komen rakan rakan yang lain sebelum turut sama menurunkan komen !

Nehhh .. aku bukan cari salah sapa sapa. Aku kekadang pon jarang nak baca komen kawan kawan hingga tersalah gak bagi pandangan . Tapi jarang la berlaku. Sekali setahun je kot sbb aku mmg suka baca komen komen kawan kawan pada status rakan rakan yang lain. Kekadang ada ilmu dan info di situ yang berguna untuk aku jugak.

Bukanlah dapat kembar pon .. aku ‘mengandung’ tiap kali wife mengandung ! Huhuh.. Kenapa boleh jadi gitu ? Sbb aku tak ke gym. Kena jaga Qhaliff dan dia di rumah. Tak boleh tinggalkan sangat berdua.

Hurm.. Istilah tiada masa utk bersenam tu takde ! Antara nak atau tidak je , kan ? Cam kes aku .. aku semakin berat nak bersenam .. Hehehe. Tapi aku kena bersenam utk elakkan penyakit singgah ! Kan kan ? Heee ..

Tak sempurna tanpa Pioneer AV Receiver VSX 923 !

 

Baru balik dari rumah orang tua aku. Minggu lepas , seminggu kat sana .. Minggu ni , 2 hari .. Sepanjang kat sana , aku tak tengok tv ! Kalau tengok pon , sekadar tumpu babak babak tertentu je .. Kenapa ?

Jawapannya , aku tak rasa seperti menonton tv pon ! Ini kerana setelah aku memiliki set sistem home teater berjenama Pioneer , segalanya berubah ! Setiap bunyian memainkan peranan terutama menaikkan rasa keinginan menonton tv !

Aku tanya wife .. Apakah dia rasa sepanjang duduk di rumah orang tu aku .. Apakah dia juga rasa begitu ? Ya ! Dia sendiri rasa perbezaan dengan menonton tv tanpa menggunakan sistem dengan menggunakan sistem home teater ! Sangat berbeza. Bunyian sangat jitu dan memuaskan hati !

Dulu , wife aku tertanya tanya kenapa aku cukup teruja bila wakil Pioneer menghubungi aku. Sekarang , dia faham dah ! Hehehehe .. Baru dia tauuuu betapa Pioneer ni sangat best bila berada di ruang tamu rumah ..

Meh aku citer skit mengenai punca keseronokkan menonton tv di rumah ! Hehehe .. Sila beli AV RECEIVER PIONEER VSX 923 !

Apa yang menariknya VSX 923 ni ?? Huhuhu … Salah soalan tu ! Hahaha .. Apa yang menariknya ? Sila tonton video dibawah ni ..

Dah tonton dah ? Heehehe .. Lengkap kan ?  Aku nak terangkan lagi pon , confirm korang dah tau kenapa aku syorkan VSX 923 ni .. Serius , aku kata .. bila adanya set ni di rumah korang , nak keluar rumah pon fikir banyak kali !

Sekarang ni , aku cuma nak cari Wifi Adaptor untuk layan muzik , dari tab ke AV Receiver VSX 923 ! Aku takkan syorkan kalau ianya cuma ‘ ok ok jer ‘ ..

Linkkan tv , blu ray , Astro , smartphone korang seperti Iphone , Ipad , HTC dan sebagainya ke AV Receiver VSX 923 ini dan korang akan tau , betapa bezanya segala-galanya !! Pasti tidak akan menyesal memilikinya !

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai VX 923 ni , sila ke web PIONEER ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Baa ! Baaa .. Baaaa !!

 

Selagi aku tak menyahut , ‘Yaa sayang.. ‘ , selagi tu dia dok pegang aku dan panggil , ‘ Baaa , baaaa .. ‘ , pastu cakap Jerman .. Aku tak faham tapi jawab jer .. ‘ Yeerr… ok… ‘ .. Pastu dia gi sambung main …

Kalau dia gi tegur mak dia la… Mak dia tak menyahut dan berpura pura tidur , dia capai sejemput rambut mak dia dan tarik ! Hahahahhaha …. Mana belajar pon tak tau laaa .. Pastu dia sengih..

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

“A Priceless Princess” – Nota Cinta Abadi untuk Si Puteri

 

-iklan-

clip_image001

sumber gambar - Laman Amazon.com

Ingin jadikan buku sebagai satu hadiah untuk sahabat handai dan saudara mara? Bolehlah beli buku “A Priceless Princess”.. Buku Islamik Santai untuk remaja dan dewasa.Ia bukan buku cerita biasa… ia koleksi berpesan-pesan dengan kebenaran sesama kita.

Berikut ialah keratan isi kandungan:

clip_image002

clip_image003

clip_image004

Harga sebuah termasuk kos penghantaran RM19.90. Beli secara pos daripada penulis, sms 019 6745742 atau pm Facebook “Nasiroh Omar” atau pm fanpage “A Priceless Princess”.

Berubah dah anak aku ..

 

Apakah sebab dia tau dia akan menjadi along ? Atau sebab faktor persekitaran seperti .. er , duduk lama kat rumah mak aku ? Hahahah ..

Serius , dia dah berubah sekarang ni.. Semakin ‘matang’ dan boleh disuruh. Kalau gi shopping , kasi barang kat dia .. dia tau dah nak letak mana barang tu .. Kalau suruh salam , dia akan pergi salam dan cium tangan ..

Hurm.. besar dah anak aku. Makin banyak dia serap ilmu dunia .. Kena hati hati aku sekarang ni .. Apa saja yang aku buat , dia perhati dan dia lakukan selepas itu ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI