Selasa, 17 Disember 2013

Prihatinkah kita ?

 

Qhaliff cirit birit .. Setiap 2-3 jam pasti akan berak. Punca tak tau lagi .. Aku roger wife suruh pulang terus selepas kerja. Ikutkan dia , dia nak singgah pasar malam untuk beli sedikit barang untuk dimasak , awal esok pagi. Tak berani sangat dah nak makan kat luar sekarang ni .. macam macam penyakit ada dah ..

Selepas Maghrib , terus keluar ke Alamanda. Destinasi , ke Klinik Maria. Alhamdulillah , tak ramai orang kat situ. Jadi , tak perlu tunggu lama utk giliran berjumpa doktor.

Nama Qhaliff dipanggil. Masuk dan dirawat doktor. Alahai , baiknya doktor ! Sangat lembut dengan Qhaliff.. Setiap perbuatan dia , dia mintak maaf pada Qhaliff andai terkasar .. Huhu..

Doktor kata Qhaliff takde apa apa.. Mungkin virus sbb dia suka masukkan jari atau kutip menda lalu dimasukkan ke dalam mulutnya.. Tu je.. Perut tak kembung , demam pun tiada .. Alhamdulillah.

Keluar dari klinik , terus ke Aeon . Nak beli barang sedikit dan air minuman untuk Qhaliff.. Mesti dahaga mamat ni .. Huhu .. Sian dia.. Tak bermaya. Penat berak …

Selepas beli barang , wife teringin nak makan aiskim McD. Ok je aku.. Gi la tapau. Aku dukung Qhaliff yang semakin mengantuk dan mula mamai. Berat badannya , 2 kali ganda bila dia mengantuk. Dia lepaskan badannya..

Ramainya orang beratur. Wife beratur panjang .. Hurmm.. Mengandung .. Senyum je aku. Takkan takde orang perasan kot ? Tak pe la.. Mungkin tak kot .. Berbaju gelap .. Jubah. Ok la..

Tiba-tiba aku perasan Qhaliff semacam je .. Aku check lampin dia. Dia berak dah .. Siann dia.. Aku call wife untuk batalkan niat membeli burger dan aiskrim.

Wife datang kat aku. Aku ajak gi basuh. Qhaliff takkan selesa begitu apatah lagi kalau dia dah nak tertidur. Wife kata dia terlupa nak bawak lampin sbb tak plan nak lama kat luar. Aku suruh dia gi beli kat Aeon memandangkan Aeon tak jauh dari situ. Aku dukung Qhaliff.. Wife tak boleh dukung dia sbb ari tu doktor dah larang dia dukung .. Uri rendah.. hurmm..

Aku dukung.. Terasa sakit dibelakang badan aku. Aku kena bergerak untuk hilangkan rasa sakit tu .. Aku tengok wife. Dia sedang beratur.. Semakin sakit belakang aku. Macam nak jerit je.. Urat belikat okeh !! Sakit wooo ..

Tak lama kemudian , wife datang .. Aku tanya dia … Takde orang kasi dia potong line ke ? Jawabnya hanyalah budak budak Arab tu je yang suruh dia beratur di depan mereka .. Yang lain , tak perasan kot.. Huhu..

Kemudian , terus ke tandas untuk cuci.. Dan di tandas , Qhaliff tersedar dan segar semula .. Lega sungguh aku ! Tak perlu dukung dan letak dalam troli..

Hurmm… terdetik dalam hati aku , rakyat Malaysia semakin pentingkan dirikah ? Disebabkan keadaan sekarang ini , menyebabkan masing masing berhati hati ? Hurmm…

Aku tak nafikan , masih ada yang prihatin .. Tapi jumlahnya amatlah kecik .. Dan mereka yang prihatin ini biasanya mesti punya ada pengalaman seperti aku ..

Aku up status di TimeLine FB aku untuk bertanya hal ini .. Banyak komen yang aku terima .. Menarik ! Aku kongsikan bersama korang eh ?

  • hakikatnyer ramai tak sedar perkara ni..ni pasaraya..kalau diklinik lg geram tgk..apak2 yg mengandungkan cacing tu yg duduk..kesian i yg ngandung kembar dlu..terpaksa sandar kt dinding..tak semua tapi masih ada spesis ni hahahaha...
  • Bukan kat pasaraya je..dlm bas,lrt..slalu yg prihatin ni yg bkn melayu je..kaum sendiri bila nampak terus buat2 tido (pengalaman sendiri..penah turun bas sekerat jalan then cari tmpat duduk jap sebelum naik bas lain)
  • Hahaha susah nye nk jmpa org2 yg prihatin skrg.. sy dlu masa tgh ngandung, tgh shopping brg baby sorg2, selamba badak je sorg apek ni langgar sy smbil buat2 sibuk carik brg yg sama.. sakit x hati?? Xde yg pernah prihatin pd sy spnjg sy mengandung dulu..
  • dh beratur pjg biat la ikut turn..klu nak suruh dia dlu alamat nya smpai ke esok la x berbayar brg tu haha.. dh la brg dia bnyk
  • Bgi dia dulu... pernah mengandung jd tahu bertapa beratnya dia nk bwk perot n brg
  • Kalau ibu mengandung takpe. Tapi kalau laki dia yg ganti dia beratur... sorry, me the young lady first. Tapi if dah terdetik niat dan terbagi laluan... biarkan je la dia bayar. Hari kita nanti x tau mcmana. My experience, Alhamdulillah.... Allah permudahkan jalan sometimes in small things. Sometimes kita rasa kita buat baik pun, kita tetap tak dpt mcm kita harapkan. Tapi, Allah akan beri ganjaran dlm bentuk lain. Spread the +ve vibe, it will sure make your day. Kalau tak, akan rs bersalah beberapa hari.
  • Hihihi itu lah perasaan sy ibu yg tgh sarat preggy....lenguh tau kalau nunggu lama.....kalau boleh x nak gi pasaraya tp kekadang tpaksa
  • bila pregnant ni kena tunjuk perut tu tayang besar2 baru mereka bg. hahahaa. pengalaman kat pasaraya ok lg. ce naik lrt. semua masuk lrt duduk n tido pura2 tak nampak pompuan peknen. kita sebagai org mengandung nampak keadaan begitu offer kat ppuan yg mengandung tu juga. sebab masih mampu brdiri lg. hihihi.
  • Pengalaman klinik ibu dan anak..checkup mengandung..ada ygpregnant terpaksa berdiri sbb sesetengah suami yg meneman isteri checkup duduk..konon nak teman isteri seblah yg duduj seblah...padahal patut pahamla mcmana perempuan yg pregnant..

Selagi tak kena kat batang hidung … selagi itulah ada yang tak sedar diri .. kan ?

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pakej hosting mampu milik dari Awn.my

 

-iklan-

Kepada rakan blogger yang berminat nak menggunakan Self Hosted Wordpress atau pun mana-mana Content Management System seperti Joomla, Drupal mahupun E-Commerce Website seperti Prestashop dan Magento; bolehlah dapatkan pakej hosting mampu milik dari http://awn.my/

Pakej hosting mampu milik yang berkapasiti 1000MB ruangan data dan 12000MB trafik bulanan ini cuma berharga RM30 untuk setahun. Dengan adanya pakej hosting ini, rakan blogger juga boleh menggunakan email pada domain sendiri.

Dengan kombinasi domain .com, .net, .org, .biz atau .info, rakan blogger cuma perlu membayar sebanyak RM60 setahun.

Awn.my juga menyediakan perkhidmatan menetapkan domain name untuk pengguna blogspot secara percuma. Untuk pertanyaan lanjut boleh layari laman web awn.my atau ke facebook awn.my di http://fb.com/awn.my

Sian Qhaliff

 

Berak berak dia hari ni .. Ada la 5-6 kali gak . Selera makan ? Makan jee apa pun .. Tak cergas ? Cergas seperti biasa .. aku , jadi dijadikan bahan ‘wall climbing’ dia ..

Punca ? Rasanya sbb dia suka mengutip dan dengan pantas masuk mulut .. hurmm.. Tak sempat nak tahan , dia lagi pantas ( ke aku makin lembab ? ) .. Pastu senyum.. haihhh ..

Perut dia kempis berbanding semalam .. Hurmm .. Atas ni , hari ni.. Bawah , gambar semalam ..

Gambar hari ni .. Olololo.. kurus anak daddy .. Jom gi klinik Maria…

Published with Blogger-droid v2.0.10

Malaysia Ku Aman .. kata mereka !

 

"Sabarlah .. Yang penting Malaysia aman ..".

Benarkah Malaysia aman ?

Setiap hari kita 'berperang' bila nk g kerja. Atas jalan raya dgn sikap pemandu yg pentingkan diri sendiri. Memandu dgn had yg dibenarkan. Laju skit , silap silap saman..

Berperang dgn hati..

Di pejabat , ada yg berperang dgn bos .. rakan2 yg kuat mengampu tp malas buat kerja. Dgn rakan pejabat yg kaki mengular .. Nak kena coverline dia lg .. Dosa ..

Berperang dgn hati ..

Balik rumah .. Sebelum masuk , pandang kiri kanan . Mana tau ada penyangak ikut .. Cepat cepat masuk rumah .. Tarik nafas lega. Takde orang ikut ..

Berperang dengan hati ..

Buka tv .. tgk berita .. Menteri umum tol naik tahun depan. Suruh guna jalan yg takde tol kalau rasa tak mau byr .. Ikut jalan lama ? Minyak free top up ke kalau ikut jalan lama ??

Berperang dgn hati ..

Anak nak makan .. Ajak makan 'kepci' lak tu.. Nak tak nak , jom .. Keluar rumah .. Beli , tgk resit .. Ada cukai yg mana lagi mahal dr tol harian ..

Berperang dgn hati ..

Anak wat karenah .. Nyaris nk kena penampar ! Istighfar.. Legaaa.. sian anak ..Bukan salah mereka .. Mereka tak tau apa apa pon .. hurmm..

Berperang dgn hati lagi..

Pening kepala.. Gi jumpa doktor.. Doktor bgtau ada tekanan darah tinggi. Suruh kawal pemakanan dan stress.. Byr bil klinik. Tgk harga , stress balik..

Berperang lagi dengan hati ..


Kesimpulannya , ada lebih baik berperang di Syria yg mampu buat kita mati syahid dari dok berperang dgn hati dan mati sbb tekanan darah tinggi !!

 

Malaysia ku aman …

1001 kelebihan pakaian dalam DX Verve

 

-iklan-

 

DX Lingerie memang sangat-sangat luar biasa dalam memberikan hasil terbaik untuk bentuk tubuh wanita. DX Lingerie bukan korset yang menyakitkan tetapi pakaian dalam magic yang super selesa memberi pelbagai faedah dan nikmat kepada si pemakainya. Ianya merupakan baju dalam pemulihan bentuk badan. Di sini saya berikan ringkasan kelebihan-kelebihan memakai DX Lingerie mengikut setiap komponen/keping DX Lingerie..

Kenapa anda wajib memilikinya?

clip_image002 clip_image004

BRA

1. Membentuk, menegang dan memontokkan payudara

2. Mengalih dan memegang lemak di sekitar payudara ke tempat yang betul (Boleh kecilkan atau besarkan payudara)

3. Mewujudkan lurah yang seksi

4. Sangat selesa - Tidak merengsa/gatal

5. Menyerap air & peluh sangat pantas - 1 saat sahaja! ( Tidak perlu basuh setiap hari kerana tidak berbau)

6. Menetapkan kedudukan payudara selepas dibuka (pakai setiap hari) - Payudara tetap maintain dan tidak jatuh selepas dibuka

7. Mudah untuk menyusukan bayi - hanya selak sahaja cup

8. Menghasilkan payudara yang asli - tidak perlu bergantung kepada push-up bra (faked breast)

9. Mencegah bonjolan-bonjolan ketiak - no extra breast!

10. Tali boleh dilaras ikut keselesaan

11. Mempunyai variety saiz sehingga cup H!

12. Tidak menyakitkan kerana tidak menggunakan dawai/besi - selamat kerana dawai/besi mudah berkarat yang boleh menyebabkan kanser

13.Dah pakai bra ini, anda takkan pakai lagi bra yang lain -JIMAT!!!

LONG GIRDLE

1. Pantagon shape di bahagian perut - satu-satunya girdle (mempunyai pentagon shape) yang membantu menyokong peranakan/rahim wanita!

2. Mengangkat rahim ke 'mangkuk' nya tanpa perlu urutan/sengkak-sengkak rahim yang menyakitkan dari mak bidan!

3. Melangsingkan bahagian perut - mencegah poket doraemon terutama selepas bersalin!!

4. Meredakan kesakitan semasa haid - no more period pain!

5. Melangsingkan 80% bahagian peha - anda kelihatan lebih tinggi kerana peha semakin panjang dan langsing!

6. Memegang punggung supaya tidak bergegar/bergoyang semasa berjalan.

7. Menaikkan punggung bagi yang tiada punggung/punggung jatuh

8. Memegang lemak punggung daripada turun ke bahagian peha - tiada mangkuk tingkat atau lipatan di antara peha dan punggung

9. Meningkatkan peluang kehamilan bagi yang sukar hamil/senang gugur.

10. Mengelakkan celah kangkang melecet/gatal

11.Menjadikan punggung montok dan pejal!

12. Sangat selesa!

clip_image006

WAIST NIPPER

1. Sangat selesa - tidak menyakitkan

2. Mengempiskan perut buncit -sesuai untuk lelaki dan wanita

3. Menghasilkan pinggang yang berbentuk dan ramping - body tak flat macam papan!

4. Menolak lemak-lemak dari perut ke belakang badan melalui pergerakan tubuh untuk pembakaran lemak

5. Sangat fleksibel - boleh dilipat, dibengkokkan dan mengikut bentuk tubuh.

6. Menggunakan tetulang teflon yang boleh dilentur 360 darjah - tidak mencucuk-cucuk seperti korset lain.

7. Mudah untuk bergerak, berdiri, berjalan, duduk, berguling macam cite hindustan serta senang untuk solat atau ke toilet.

8. Membantu menyokong tulang belakang -elakkan bongkok dan menghilangkan kesakitan tulang belakang.

clip_image008

BODY SHAPER

1. Mengunci lemak di bawah lengan dan menolaknya ke dalam cup bra.

2. Membakar lemak di sekitar ketiak supaya tiada lagi bonjolan extra breast.

3. Menetapkan dan memontokkan payudara serta menumpukan payudara di satu titik supaya dapat menghasilkan lurah menggoda!

4. Memastikan payudara tidak jatuh dan melondeh walaupun setelah dibuka.

5. Membantu merampingkan perut. (Sesuai untuk lelaki dan wanita)

6. Membaluti 100% bahagian belakang badan - medium pembakaran lemak yang sangat pantas!

7. Menghasilkan belakang badan yang rata - tiada lagi bonggol unta atau bumper!

8. Net berganda X - Menyokong tulang belakang dan menegakkan badan tanpa rasa yang menyakitkan walaupun anda duduk/berdiri malas.

9. Memastikan tiada lagi lemak tertinggal di belakang

10. Membantu pesakit tulang belakang termasuk slip-disk - tak perlu lagi pembedahan yang menakutkan!

11. Mengelakkan osteoporosis/bongkok.

12. Tiada lagi bonjolan-bonjolan lemak di belakang badan!

13. Menghasilkan efek sangat kemas di belakang badan - tanpa garisan bra yang mengaibkan - boleh pakai pelbagai jenis baju dan bergaya ikut kehendak anda dengan yakin dan selesa!=)

clip_image010

Keseluruhan DX Lingerie ini  mampu memberikan faedah-faedah berikut:

1. Bentuk tubuh yang sempurna seperti barbie-doll walaupun anda seorang yang berisi/kurus kering.

2. Menguruskan berat badan dengan cara yang sihat - tanpa diet yang melampau, tanpa senaman berat, tanpa suplemen yang merbahaya!

3. Harga yang sangat berpatutan dan mengikut kemampuan masing-masing.

4. Mengekalkan kesihatan tubuh badan melalui kaedah semulajadi tanpa melibatkan teknologi kesan jangka masa panjang seperti infra-red/nano tech.

5. Membantu membaikpulih sistem badan - pencernaan, perkumuhan, pembiakan, peredaran darah dan postur tubuh.

6. Memiliki aset yang sangat berharga iaitu kecantikan dalaman dan luaran melalui satu-satunya pakaian dalam terbaik di dunia!!!

Link Testimoni : http://www.aimisyahirah.com/p/testimoni-produk.html

Link Harga : http://www.aimisyahirah.com/2013/11/terkini-harga-dx-lingerie-by-elken.html

Selain daripada DX Verve, terdapat juga Charms dan Cristal Angels.

clip_image012

Lelaki juga boleh memakai DX! Lagi gambar di http://www.aimisyahirah.com/2013/06/buncit-tanda-penyakit-lelaki-pun-pakai.html

clip_image014

Jom hubungi saya untuk book slot sesi FREE-FITTING anda! Rasa dulu baru tahu!  SMS/CALL/WHATSAPP 016-9561764 (Misya) atau Emel ke aimi@aimisyahirah.com

clip_image016

Peluang Menjana Pendapatan dengan DX Verve!!

Yang paling best, setiap pengguna DX Verve berpeluang menjana income tambahan! Hanya gunapakai sendiri SAHAJA, dan kongsikan dengan rakan-rakan & family dah boleh dapat pendapatan sehingga 5 angka sebulan!!!

clip_image020

clip_image018clip_image022

clip_image026

clip_image024clip_image028

Lagi bukti-bukti kejayaan dengan bisnes DX Verve : http://www.aimisyahirah.com/2013/11/dari-rm75-boleh-menjadi-rm1-juta.html

Bila bil elektrik cecah RM200 sebulan ..

 

Terkedu memula aku bila wife bagitau jumlah yang perlu dibayar bulan ini .. Tunggakan ? Kami tak de bayar skit skit.. Semua kasi abisss..

Maka , aku mulakan catuan elektrik pagi ni .. Tiada tv dan aircond ! Tak sampai sejam , maka … Tuuuu .. serangan dari budak boring ! Huhuhu..

Olololo.. siannnn . Aku pasang laaa Upin Ipin . Terus dia amik port atas sofa ni.. Tunggu aku tekan PLAY !

 

Ada yang kata sbb home teater ni laa elektrik naik .. Huk aloh .. Kuat sangat ke dia pakai elektrik ? Aku tak rasa aihhh . Lagi pon , aku pakai bukanlah 24 jam .. Hurmm ..

Best part .. jiran aku yang tinggal berdua jer , malam baru nampak muka .. Bil elektrik dia , RM135 ! Haahahah …

Apa lagi aku nak catu eh ? Air ? Makan ? Makin tinggi perbelajaan ni .. Kalaulah rumah aku ni kerajaan bayar , air di bayar , kereta  , makan semua ditanggung  ..

Perghhh .. Aku nak jadi ahli politik laaa ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Aku sokong kenaikan tol ..

 

Pasni jarang laaa dapat gi Cheras atau kalau nak gi pon kena ikut jalan takde tol .. Sian kat Qhaliff .. Takleh gi lepak sana sangat dah ..

Kenaikan tol ni aku sokong sangat laaa KALAU menteri turut sama membayarnya dengan guna duit poket sendiri dan pastikan tiada escort ikut sama .. Maksud aku , tak leh la main tipu .. nak guna polis utk kasi cepat .. Kalau nak cepat sampai , kena la rancang perjalanan , seperti rakyat..

Kalau nak kata menteri ada kerja rasmi , rakyat yang kerja dengan kerajaan camana pula ? Menteri kena tunjuk contoh untuk rakyat ikut . Barulah rakyat respek ! Kan kan ?

Terus terang la .. aku sangat terbeban dengan kenaikan tol ini yang mana akan turut sama memberi kesan pada barang keperluan harian juga. Tak caya ? Tengok la nanti .. Maklumlah , segala kos akan diambil kira.. Sapa nak rugi kan ?

Nasib baik aku Mr.Mama dan pejabat aku cumalah di rumah .. Kesian kat rakan rakan lain. Makin kena kerja dengan lebih keras lagi ..

Betul betul menyakat aku !

 

Hurmmm … Bagi bihun goreng , dia tak nak .. Kasi buah , makan tapi skit pastu main lebih . Kasi air feveret dia , abis .. pastu main botol tu pulak..

Kasi biskut .. inillah jadinyaa .. Abis muka , jari dan carpet.. Pastu , berak lak … Adehhh … Sajaaa jeer diaaa eh ?

Saja nak tarik perhatian daddy eh ? Anda berjaya hari ini !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI