Banyakkan bersabar Ben !

 

Hurm.. Tengahari tadi , gi ke Federal Highway. Ada keje skit kat sana ..Pastu tanya wife nak makan kat mana ? Dia nak makan kat Veledrom , Cheras. Sini mmg popular laaa ngan ayam kampungnya dan juga air durian belanda.. Heee.. Takde durian Brazil lak ..

Photo

Dah parking cun punya. Dukung Qhaliff .. Cari port nak makan.. Duduk .. Wife gi amik lauk yang dia nak .. Sementara tu aku layan Qhaliff .. Hurmm.. Dia tetiba wat`karenah. Tamo duduk .. tamo jalan. Nak dukung. Makan pon tak nak ..

Lauk pauk dah terhidang. Dengan budu , ulam bagai. Baru nak amik gambar utk post ke FB .. tapi terbatal niat sbb Qhaliff menangis. Hurmm…

Aku suruh wife je makan. Pastu bungkuskan untuk aku. Aku tunggu dalam kereta jer .. Terliur gak aku. Nasib baik sempat rasa sikit air durian belanda tu .. huhu ..

Dalam kereta , ok pulak dia .. Haihhh .. Sabar je laa.. Dia tak selesa sbb selsema dan sakit perut. Aku sejukkan hati dengan fikir yang dia cuma wat karenah gitu je. Bukan teruk mana pon.. Kena sabar je. Nak makan je pon.. Kat rumah pon leh makan , kan ?

9 ulasan:

  1. sabar jela abg ben..budak2 bila sakit, nak ckp pun x reti

    BalasPadam
  2. Bhai Ben...

    Gua bukannyer nak skeptik... tapi biasanyer bebudak boleh lihat alam satu lagi...

    Jadi kemungkinan tue ader kat lokasi tue agaknyer la.... Ntahla...

    C++
    CipanTapirTenuk.Blogspot

    BalasPadam
  3. Sabar Abang Ben.. Hehe

    Tp tertarik plak ngn durian belanda tu.. Kalau dekat Sabah tempat saya org sebut buah tu nangka belanda bukan durian belanda jauh sekali durian brazil.. hehe.. Nama je lain tapi sebenarnya buah yg sama.. :)

    BalasPadam
  4. barangkali Qhaliff mau ayah dia puasa sunat hari ini. hehe.

    BalasPadam
  5. ada anak kecik memang camtu la abg ben.. even anak kita jarang nak meragam ada juga hari dia buat perangai.. bersyukur hanya sekali sekala je buat perangai selebihnya hari2 lain dia buat kita happy.

    BalasPadam
  6. ...salute Ben ...dgn kesabaran yang tinggi ... melayan karenah anak ... good practice sbb bila dah bertambah sorang lagi nanti .. kena double tahap kesabaran tu ... trust me ...:-)

    BalasPadam
  7. Biasa LA tu bro ragam anak kena banyak sabor

    BalasPadam
  8. Kesian qhaliff tak sihat ye..tak apalah abang ben demi anak..

    BalasPadam
  9. tu la psl.. anak² ni kdg² wat kite ilang sbr.. tp nk wat cmner, mse kite kcik² dulu pon bukan baik sgt..hehehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009