Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Februari 2014

Berdengkilah sungguh !

 

Hurmm… Mencari gym aku kat Cheras ni.. Gym yg biasa aku pergi , tutup belah pagi dah sekarang ni sbb takde org sangat.. Aku gi cari kat area Bandar Tasik Permaisuri.. Ada dua tapi masalah parking lak.. Leceh la nak parking tepi jalan. Silap kena saman , terbang lak duit. Kalau kena langgar ? Hurmm..

Kesudahannya , aku balik je la rumah mak aku. Baru aku nak masuk rumah , ternampak rumah jiran aku terbukak pintu depan rumahnya. Aku pun gi la tengok.. Hurm..

Jiran yang aku kenali sejak aku berusia belasan tahun itu duduk membaca surat khabar… Aku bertanya khabar. Baru baru ni dia terlantar di hospital kerana sakit kaki. Itu pun mak aku cakap kat aku. Tak berkesempatan nak gi lawat ari tu sbb anak buah aku pon masuk hospital di Sungai Buloh.

Aku pun bertanya kisah sebenar.. Dia pun cerita la hal apa yang berlaku.. Hurmm.. aku mampu geleng kepala je .. Kesian … Dengki kerana tapak meniaga ??? Hurmm.. Aparaaa … Apa salahnya meniaga sama sama .. Iskh…

0 komen :

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI