Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 19 Februari 2014

Bila Qhaliff demam ..

 

Photo: Demam pulak Qhaliff...

Takde angin takde ribut , tau tau pagi ni demam .. Cuaca tak menentu ni kot .. Heee.. Cuaca jugak dipersalahkan yer ? Hehehe .. Walhal manusia punya angkara cuaca jadi begini. Rakus mengerjakan bumi ..

Ok ok .. Tengahari , aku check suhu badan dia .. Mencecah 37 darjah celcius. Aku bagitau wife.. Alang alang dia gi check up kat Klinik Kesihatan Precint 3 tu , check Qhaliff sekali laa.. Senang .. hehehe.. Free pon.. heee..

Wife gi daftar Qhaliff. Aku cari parking kereta .. Jimat masa .. Hee.. Kena pandai pasang strategi. Pastu baru aku ke klinik dan amik alih tempat dia. Boleh dia gi uruskan hal dia lak..

Aku kembali. Qhaliff pada aku. Tak lama kemudian , nombor giliran dia dipanggil doktor. Aku pon bla bla bla je la ngan doktor. Dia suruh aku amik ubat kat ahli farmasi tu kemudian jump nurse utk masukkan ubat bontot kat Qhaliff.. Bukan masuk kat aku yer .. huhu..

Sewaktu di farmasi tu , salah seorang petugas bertanyakan Mykid Qhaliff.. Aku kata la kat wife dan dia kat klinik sebelah. Kemudian dia tanya aku tarikh lahir Qhaliff.. Aku pun jawab la dengan penuh keyakinan dan kebanggaan ..

"2/4 .". Jawab aku.

" Tahun ?". Dia tanya lagi..

" Tahun lepas .. kot ?". Aku jawab.

Petugas tu lak main tulis je. Aku fikir balik.. Kalau tahun lepas dia lahir ,  bermakna 2/4 ni Qhaliff baru cukup setahun la kan ?

Aku gelak sendirian.. Adoi.. Gagal sungguh la aku bab angka ni !

5 komen :

Ibu Lala berkata... [Reply to comment]

Papa memang selalu tak igt tarikh. Standard.

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Hope Qhaliff cepat sembuh

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Kesian Qhaliff..moga cpt sembuh ye qhaliff..

tifa anvar berkata... [Reply to comment]

samelah mcm hubby saya. agaknya orng lelaki ni anggap date of birth ank2 ni bende remeh untk siingt kot.

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

Haha.. lelaki kalau bab angka mesti lupa kan.. tak pe Qhaliff muda setahun :D

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI