Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 Februari 2014

Imej blogger perlu ada ?

 

Formal sangat bila berbaju koporat kan ? Nampak cam beria sangat jer .. Padahal blogger je pon !!

Tapi jangan lupa ..zaman ni , blogger pon dah jadi satu kerjaya ! Jangan ingat blogger ni sekarang hanya tau update entri entri gossip yang sekadar bikin panas dunia maya atau berfitnah mengenai politik yang tiada penghujungnya !

Aku .. buat pertama kalinya pakai baju ni ke satu majlis yang dijemput di Shah Alam .. Saja nak test baju baru ni.. Dan bagaimana penerimaan orang yang melihatnya ..

Dan ….

Photo

Alhamdulillah.. Bila berpakaian kemas , kita juga dilayan dengan baik. Bukan nak kata berpakaian simple tu , tak ok .. tapi bila kita kemas , orang pon seronok nak layan kita apatah lagi bila kita datang tu untuk buat kerja.. Lainlah datang nak bersantai ke apa kan ? Haaaa…

sesua

Sesekali bersantai , ok la kan.. Kena tengok gak majlis tu camana .. Kalau asyik nak berbaju koporat , perghhh.. Serupa menteri dah .. hahaha …

Bila sebut bab berpakaian kemas ni .. petang semalam ada satu kisah yang membuatkan aku rasa berpakaian kemas ni mengundang satu rasa hormat walaupun ianya hanya dipakai oleh peniaga kecil kecilan..

Di kedai makan. Baru nk order makan , dtg sorang lelaki segak bergaya smbil membawa sekotak cincin batu yg pastinya utk dijual.
Hurmm.. Aku senyum dan menolak dgn baik.

Kemudian dia terus berjalan ke meja meja makan yg lain. Aku perhati jer.. Berbaju lengan panjang dan berseluar slack. Kasut hitam.
Hurmm.. dia mencari rezeki dgn cara gitu..

Respek dia ! Dia tak mencuri atau menipu orang utk hidup ! Tidak seperti sesetengah manusia .. berpakaian kemas , berpelajaran tinggi.. Berpangkat besar tapi hidup atas hasil penipuan .. Hurm..

Kesimpulann.. Jika anda seorang blogger , berhasrat nak dikenali sebagai blogger .. Jaga imej anda .. Jangan dibiarkan digelar blogger sengkek !

12 komen :

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

SETUJU sgt2 imej kena jaga jugak ..
Baru la org pandang dua belah mata hehehe

tifa anvar berkata... [Reply to comment]

setuju sngt dngn ben. kalau kita bisnesman trkenal pn kalau brpakai selekeh msti org biasa trfikir bnyk kali unt dekati kita. ppl nowday judge other ppl with thier outfit

Aswan Azmy berkata... [Reply to comment]

blogger pon dah jadi satu kerjaya!..setuju dengan statement ni bro ben..

ain syafieqa berkata... [Reply to comment]

semoga terus success..=)

baby comel berkata... [Reply to comment]

Baikkkkk abg ben, insyaAllah jaga :)

kak T berkata... [Reply to comment]

waaaa...ensem la Ben...rambut je yang cacak2 sket...cer try wat rambut mcm SRK dlm KKHH...fuhh...mesti lagi ensem...macho gitu

Farisya Anastasyia berkata... [Reply to comment]

Entri ni membuka mata FA.betul.dan FA sgt sokong :)

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

blogger memang kena jaga imej...agreee!!! dan juga reputasi...

Wafa Cw berkata... [Reply to comment]

Wearing nice, clean and tidy outfit is a matter of boosting ones self confidence. In order to feel good about himself/herself, its important to dress well, apart of grooming... However, to me, I don't judge people from their outfit. There is always SOMETHING in a person that is great or might be BETTER than me, or even SPECIAL...even though he/she doesn't look pleasing in term of his/her dressing... :)

In other words, I always try to be nice the best i can towards just about anybody... :D

try hard to be the man of my words

Allahualam bissawab...

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Sy blogger tak kaya mana.... huhu.... btw betul, jaga penampilan itu perlu. Sesuaikan ikut keaadaan :)

Nur Misnan berkata... [Reply to comment]

Sangat2 setuju. Lagi2 bila ke event yg lebih formal. Pakaian pun kenalah kemas lg2 blogger perempuan. Simple but elegance dah berbaloi

aQu Mad berkata... [Reply to comment]

Nabi pun suka berpakaian kemas, bersih..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI