Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 Februari 2014

Perempuan , pemandu yang …

 

Aku tau.. mesti nak kata SAMA JE LA LAKI KE PEREMPUAN ! Atau nak kata LELAKI LAGI TERUK LAAA !! Hehehe.. kan kannnn ? Aku tauuuuu .. Tak yah sentap aihhh ! Lagi pun perempuan Malaysia ni kan terkena dengan lemah lembut , bersopan santun .. sebab tu aku pelik mengapa ini terjadi ?

Wahai wanita yang punya lesen memandu .. Kalau anda rasa anda pemandu yang berhemah di jalan raya , berhati perut serta bertimbang rasa .. sila tekan EXIT pada browser anda dan gi makan bihun singapore kat rumah jiran ! Jika sebaliknya , sila teruskan membaca ..

Gini .. sejak kebelakangan ini la kan , kerap benar aku jumpa pemandu wanita yg … hurm.. Cara pemanduannya seperti lelaki yang dikategorikan samseng jalanan ! Haaa.. Kalau lelaki , mmg layak la kata gitu tapi bukan semua laa.. Ok , bukan semua ! Ini realiti .. Bukan semua semut tu jahat tapi bila nampak semut merah , automatik kena picit mati atau nampak anak ular pon dah terpekik terlolong walhal anak ular daun je pon ..

Nak dijadikan cerita , semalam dan hari ni pon ada la.. Di satu simpang , lampu merah sedang menyala. Mai satu kereta ni , terus pangkah aku dan masuk lorong ! Lampu tengah merah niiii ! Perghhh.. Bapak ganas laaa ..

Awal paginya , gitu gak.. Aku bagi signal nak masuk depan dia .. Lama dah aku bagi signal tuuu.. Boleh dia gerakkan kereta dia ke depan lagi agar aku tak leh masuk ! Huk alohhhh.. Aku pandang muka dia .. Dia wat dek jer .. Perghhh .. kering kontang punya hati !!

Pastu ada lagi la insiden.. Letih nak cerita laa .. Aku up status ni di FB , ramai laa kawan kawan komen terutamanya perempuan yang tidak menyokong statement aku tetapi ada juga yang mengakuinya .. Hehehee.. Sat nak copy nooo ..

  • betul3.....70% wanita, 30% lagi lelaki....laki pon ade jugak y gitu...cuba kalau dh tau diri tu bawak kereta sorong, pandu la kat tepi..bg org blkng potong...ni x...dok kat tengah jalan...nk potong pn xblh...
  • benar!!! aku nk potong keta depan aku bawa 80km...bila aku dah ada sebelah keta dia...tekan minyak 100km/j x leh nak ptong2 lagi....tekan lagi sampai 120km/j,pun x leh potong jugak
    ...rupa2 nya driver pompuan macam nak race dgn aku plak...last aku bg dia jer pegi dulu....
  • Tapi mengikut statistik dan pemerhatian....memang kebanyakkan perempuan la...walaupun saya pon perempuan....tp kadang geram tengok cara pemanduan tu...
  • Pompuan bwk laju x hingat ben.. Pastu klu nk potong men ikot sedap jr
  • emmm...katakaan benar wlupn pahit....sy sindrik pompuan ponn kdg2 geram ngn cara pemanduan pompuan bila ats jln ry....
  • Sangat sangat setuju...lg ditekannya minyak x mau bg kita masuk

Rileks .. tak yah nak marah aku .. Mak aku pun memandu kereta , wife , adik perempuan , adik ipar , mak mertua … Isu ini umum .. Kalau lelaki yang buat , tak pelik sebab lelaki buat apa saja .. mesti ada isu tapi kalau perempuan buat ? Tak keee pelik sbb perempuan kan lembut sifatnya !

Menariknya , bila berlaku kemalangan … tau punya menangis ! Hahahaha.. Opss.. bukan semua yer ..

2 komen :

Ayie MediaNetwork berkata... [Reply to comment]

ok ben.. aku memang setuju dengan post ko ni..

tahun lepas,aku selalu ditahan polis tapi nasib xd saman sebab memandu scra merbahaya..

aku ingat segila2 aku rupa2nya ada lagi org yg lebih gila dpd aku.. tgok2 pulak, lol perempuan

skuterlady berkata... [Reply to comment]

saya setuju... memang de pompuan bawak keta tak ber agakk.... pernah gak jadi mangsa wanita2 ganaz nih... serik oo...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI