Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 3 Februari 2014

Ramai tak percaya !

 

Cabut plug mampu menjimatkan duit poket kita ???

Photo

Ramai kata mereka punya kepakaran dalam bidang elektrik tak pernah dengar tips ni haaa …. Yeke ????

Photo: Haaaa....tarik plug tu .. mmg berkurangan caj elektrik bulan ni .. tgk bulan depan lak cmna ..

Tips no 1 tu haaa.. Dari Tenaga Nasional  sendiri haaa… Cabutkan plug peralatan elektrik untuk menjimatkan tenaga dan wang anda ! Tadaaaaa..

Aku buat dah buat bulan lepas .. Alhamdulillah , jimat seratus lebih dari bulan sebelum tu.. Percaya ? Tak ? Terpulang .. Bukan ada yang masuk ICU gara gara cabut plug setelah dimatikan suiznya .. heheee

11 komen :

ain syafieqa berkata... [Reply to comment]

thanks berkongsi tip. selama ni ada dgr juga pasal cabut plug utk jimat elektrik ni.

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

macam nak buat jugalah...

Adek Pijat berkata... [Reply to comment]

oh, ingatkan jimat dalam beberapa ringgit je.. kalau boleh jimat sampai seratus lebih tu, cukup bagus!

Liza Abu Bakar berkata... [Reply to comment]

Setuju... hati2 dgn barang letrik.

Hafiza AizZawa berkata... [Reply to comment]

betul ke nie.. balik nie mmg nak buat la...

Eza Boom Boom berkata... [Reply to comment]

wah, nak try gak la cabut plug lepas ni..

paish berkata... [Reply to comment]

berkesan ek? ade dpt forwarded whatsapp. bolehlah cuba :)

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Tulah memang betul la, memang ada penjimatan saya pun sama..

yana aina berkata... [Reply to comment]

serius berkesan?? mmg kena try nie ^^

Wafi Remli berkata... [Reply to comment]

Saya pun selalu cabut plug lepas guna...

Ibu Amirul berkata... [Reply to comment]

dah buat dah pun.... memang jimat...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI