Ramai tak percaya !

 

Cabut plug mampu menjimatkan duit poket kita ???

Photo

Ramai kata mereka punya kepakaran dalam bidang elektrik tak pernah dengar tips ni haaa …. Yeke ????

Photo: Haaaa....tarik plug tu .. mmg berkurangan caj elektrik bulan ni .. tgk bulan depan lak cmna ..

Tips no 1 tu haaa.. Dari Tenaga Nasional  sendiri haaa… Cabutkan plug peralatan elektrik untuk menjimatkan tenaga dan wang anda ! Tadaaaaa..

Aku buat dah buat bulan lepas .. Alhamdulillah , jimat seratus lebih dari bulan sebelum tu.. Percaya ? Tak ? Terpulang .. Bukan ada yang masuk ICU gara gara cabut plug setelah dimatikan suiznya .. heheee

11 ulasan:

  1. thanks berkongsi tip. selama ni ada dgr juga pasal cabut plug utk jimat elektrik ni.

    BalasPadam
  2. oh, ingatkan jimat dalam beberapa ringgit je.. kalau boleh jimat sampai seratus lebih tu, cukup bagus!

    BalasPadam
  3. Setuju... hati2 dgn barang letrik.

    BalasPadam
  4. betul ke nie.. balik nie mmg nak buat la...

    BalasPadam
  5. wah, nak try gak la cabut plug lepas ni..

    BalasPadam
  6. berkesan ek? ade dpt forwarded whatsapp. bolehlah cuba :)

    BalasPadam
  7. Tulah memang betul la, memang ada penjimatan saya pun sama..

    BalasPadam
  8. serius berkesan?? mmg kena try nie ^^

    BalasPadam
  9. Saya pun selalu cabut plug lepas guna...

    BalasPadam
  10. dah buat dah pun.... memang jimat...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.