Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 Februari 2014

Siku meletop ! ‘ Terbabooo .. ‘

 

Petang tadi aku ke AGYM yang terletak di Cyberjaya. Best gym ni.. Luas !  Peralatan pon , bagi aku mencukupilah kalau nak buat badan ala ala ‘ king kong bandi ‘ tuu… Masuk pon murah ! RM5 sekali masuk .. Haaa.. Pengudaraan pon cun ..

Tujuan ke sini untuk jumpa kawan lama laa.. Dulu dia kat KBS pastu sejak dapat keje kat sini , dia keje sini laa.. Hahahah .. Aparaa aku tulis … hahaha .. Maaf , ni gara gara kecederaan .. jap lagi aku citer ..

Sewaktu sampai sini , aku call dia .. Dia kat rumah lagi. Balik jap waktu lunch. Aku okeh jer.. Sementara tunggu dia sampai , aku berbasikal dan panaskan apa yang patut dipanaskan.. Otot maksud aku yer ..

 

Photo: Sblm siku meletop.. arghhhh...

Orang tak ramai. Memasing wat hal sendiri.. Ada punch bag.. Aku try sekali dua tumbuk. Ok , tolong jangan cari pasal ngan aku.. Punch beg tu jatuh ok !! Siap kuar pasir ! Aku terfikir gak.. Aku ni Captain America ke ??? Hahahaha .. Guwau je laa ..

Pastu aku mulakan dengan senaman kegemaran aku .. Bergayut dulu.. Pastu buat satu senaman ni.. Aku suka buat sbb kesan dia mmg cantik pada badan ..

Entah camana , tiba tiba bunyi meletop kat siku kiri aku ! Perghhh.. Dia punya rasa serupa patah tangan haaa.. Terus aku turun pelan pelan.. Nak bengkokkan tangan pon tak leh ! Arghhh.. camana nak balik ni ?

Aku tenangkan diri .. Gerakkan jari jemari .. Gerakkan tangan .. Semua ok kecuali nak bengkokkan tangan jer .. ARghhhh… Camana nak balik ??

Terus aku keluar dari gym dan ke kereta .. Hidupkan enjin kereta.. Nak ke hospital ? Klinik ? Atau balik saja ? Aku buat keputusan .. balik saja ..

Pandu perlahan lahan .. Dan akhirnya sampai rumah .. Sampai je rumah , terus cari ais batu.. Demah kat sikut tu untuk redakan keradangan ..

Photo

Wife ajak gi hospital. Ada jugak kena simen tangan ni kanggg.. Sapa nak drive pulak nanti ? Hurmmm…

Aku suruh wife sapu minyak Anugerah dan balut jap.. Dalam setengah jam , terasa ok skit dari sebelumnya..  Pegang sikut , mmg bengkak kat situ .. Dah 3 dah aku rasa sakit ni cuma hari ni je meletop .. huhu..

Nampaknya , aku terpaksa berehat hingga minggu depan. Pastu mula balik dengan latihan ringan jer.. Dan banyakkan kardio. Tak leh dah nak main berat berat …. huhu .. Tua dah aku rupanya ..

7 komen :

Zamani Abe berkata... [Reply to comment]

ada hikmah bila blaku perkara mcm ni.. rehat2 je la ek

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Pi lah berurut dengan orang yang pakar urut...DEGIL kan ben ashaari nihh...stone head betul!!..

relevan Sokmo berkata... [Reply to comment]

Urut bro..

adda syuhada berkata... [Reply to comment]

xpernah plk siku meletup....tp lutut ni dh 3x meletup...fuhhh sakit ooo.....1st kena masa umur 13thun..last kena thun lepas masa elokk dok aerobik..perghhh nk berjalan pun xbleh....

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Patut gi urut bro...

Faizal Anuar berkata... [Reply to comment]

Bahaya juga tu

que nizam berkata... [Reply to comment]

Ape lg...minomlah annlene..hahaa...bahaya tuu...kne urut molek2 bro

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI