Uri rendah dan darah rendah ..

 

Semalam wife gi check up di klinik kesihatan Putrajaya. Dia bagitau aku .. yang urinya rendah dan darah rendah. Hari ni kena gi spital untuk buat appointment..

Hurmmm .. Gi spital Putrajaya tadi .. Bawak Qhaliff sekali. Risau lak nak biar dia drive sorang sorang. Takut kepenatan.. Maka usung je apa yang ada gi..

Hurmm.. Dah dapat tarikh.. Minggu depan .. Doktor suruh makan banyak buah-buahan dan jangan buat banyak kerja berat .. Ni aku kata banyak kali dah ..

Kalau dia tak jaga , pasni mungkin boleh kena tahan duduk wad .. Kalau duduk wad ? Aku ada tanya dia .. Hehehe.. saja je la nak borak ..

"Bang , kalau kena tahan wad cmna ? ".

"Hurm..Seminggu sekali , abg gi la lawat ngan Qhaliff .. Hujung minggu...ok ?". Jawab aku pada wife.

"Huh.. Nak hari hari datang.". Balas wife.

"Amboi..Ni nak suh dtg selalu , bukan nak tgk abg pon .. Nak tgk Qhaliff je kaannn... ". Kata aku sambil memandu..

Diam.. 5 minit berlalu..

" Perrgghhh.. Tak nafikan tuuuu.. Gitulaahhh .. Dah dapat madu ,sepah ditinggalkan.. ". Aku bg sedas..

Dia ketawa jer..

Hurmm.. Aku tak kisah pon.. Memang dia patut rindukan anak dari suaminya . Dia rapat dengan anaknya sejak sehari dalam perut berbanding aku .. Kan ?

Cemburu ? Gile ke apa ..

9 ulasan:

  1. Bahaya tu beben uri rendah.. dkna pon riso gak nie, kes dkna lebih kurang sama ngn k.zila..

    BalasPadam
  2. drh rendah bagi zilah minum jus buah delima ben

    BalasPadam
  3. huhuhu..entri abg ben ni mengingatkn sy ms kn thn d wad slma 10hr pas lahirkn 2nd baby gara2 drh x stabil2...rindunye kat ank sulung, hya Allah swt je tau..& ank sy juga dmm terus gara2 x jumpe sy 10 hari..huhuhu

    BalasPadam
  4. uri rendah? me too.... makan tembikai byk & minum air masak byk2...

    BalasPadam
  5. hahaha...daddy cemburu dgn qaliff..

    *kena hati2 la bile uri rendah tu...semoga semuanya slmt

    BalasPadam
  6. Moga ibu dan baby sihat hendakNYA.
    hehehe.. anak dah jadi keutamaan.. ;)

    BalasPadam
  7. semoga sihat dan selamat semuanya.

    BalasPadam
  8. kena banyakkan berehat. bila dah mengandung ni macam-macam perkara yang berlaku. semoga wife dan baby sihat selalu :)

    BalasPadam
  9. Semoga sihat selalu..kena banyakkan rehat dan jangan buat kerja berat sangat.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.