Bila nak jadi ‘along’ ..

 

Terasa dah perubahan pada diri dia .. Semakin membesar dan semakin garang ! Huhuhu .. Tengok la gaya dia tengok tv tu.. Hurmmm .. Aku angkat letak atas tilam , dia gi turun balik bawah tu.. Huhuh..

Photo

Yang ni , bahaya skit .. Dia dah pandai lari dan menyorok.. Tunggu aku datang kejar dia .. Kalau aku tak ikut , dia akan patah balik .. Tak kira tempat la dia nak main sorok sorok.. Kena kat shopping mall , mmg aku kena ikut rapat atau dukung dia..  Stroller ? Hurm.. 10 minit jer.. pastu boring !

Cakap ? Dah boleh skit skit .. Takat ‘tak nak ‘ , ‘ nak ‘ , ‘ air ‘ , ‘daddy ‘ , dan beberapa patah lagi boleh la keluar .. Tapi kalau kita cakap ngan dia , dia paham..

“ Qhaliff.. jom gi amik air .. “. Dia dulu bangun dan berlari ke peti ais ! Huhuhu ..

Dok latih jadi abang skang ni.. Suruh angkat itu ini.. Angkat diaa…  Pujuk mak dia menangis pon pandai dahhh .. hahahaha …

Kalau aku saja saja bertekak ngan mak dia , dia akan marah.. suruh berenti .. hahahha .. Ok la tuuu ..

6 ulasan:

  1. Pandai Qhaliff.. besar dah dia.. :) Jadi anak yang soleh dan abang yang penyayang ye bam bam :)

    BalasPadam
  2. along bukit beruntung.... da jadi big brother...

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah moga Qhaliff jadi along yang baik...

    BalasPadam
  4. heehhe qhalif sy pandai ckp nonononoooo...
    lepas tu tumpahkan air hahaha..
    kejap je masa berlalu

    BalasPadam
  5. amboi qhaliff...siap depa tangan tu..hahaha..nampak sangat dah besar..
    kadang budak ni dier dapat rasa tau abg ben walau kita tak cakap sekalipon..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.