Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Mac 2014

Bila nak jadi ‘along’ ..

 

Terasa dah perubahan pada diri dia .. Semakin membesar dan semakin garang ! Huhuhu .. Tengok la gaya dia tengok tv tu.. Hurmmm .. Aku angkat letak atas tilam , dia gi turun balik bawah tu.. Huhuh..

Photo

Yang ni , bahaya skit .. Dia dah pandai lari dan menyorok.. Tunggu aku datang kejar dia .. Kalau aku tak ikut , dia akan patah balik .. Tak kira tempat la dia nak main sorok sorok.. Kena kat shopping mall , mmg aku kena ikut rapat atau dukung dia..  Stroller ? Hurm.. 10 minit jer.. pastu boring !

Cakap ? Dah boleh skit skit .. Takat ‘tak nak ‘ , ‘ nak ‘ , ‘ air ‘ , ‘daddy ‘ , dan beberapa patah lagi boleh la keluar .. Tapi kalau kita cakap ngan dia , dia paham..

“ Qhaliff.. jom gi amik air .. “. Dia dulu bangun dan berlari ke peti ais ! Huhuhu ..

Dok latih jadi abang skang ni.. Suruh angkat itu ini.. Angkat diaa…  Pujuk mak dia menangis pon pandai dahhh .. hahahaha …

Kalau aku saja saja bertekak ngan mak dia , dia akan marah.. suruh berenti .. hahahha .. Ok la tuuu ..

6 komen :

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

Pandai Qhaliff.. besar dah dia.. :) Jadi anak yang soleh dan abang yang penyayang ye bam bam :)

Ayu azmir berkata... [Reply to comment]

along bukit beruntung.... da jadi big brother...

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Alhamdulillah moga Qhaliff jadi along yang baik...

Cheida_Mymee berkata... [Reply to comment]

heehhe qhalif sy pandai ckp nonononoooo...
lepas tu tumpahkan air hahaha..
kejap je masa berlalu

Zee Suhaini berkata... [Reply to comment]

amboi qhaliff...siap depa tangan tu..hahaha..nampak sangat dah besar..
kadang budak ni dier dapat rasa tau abg ben walau kita tak cakap sekalipon..

N.A.T berkata... [Reply to comment]

good trained

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI