Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 11 Mac 2014

‘ Hot spot ‘ atau MIFI ?

 

Photo

Dulu aaa .. aku guna MIFI broadband.. Tuu yang dalam gambar , yang bersegi empat putih ada tulis MAXIS tu haa .. Puashati ?? Hurmm.. Kelajuannya aku puashati la tapi yang tak bestnya setiap kali masuk awal bulan , kuota 5GB yang diperuntukan untuk sebelah siang , abis !  Direnew setiap 17hb kalau tak silap aku .. Pastu masuk awal bulan .. abis dah ! Terpaksa guna 128kbps jer utk internet ..

Tapi kaan.. segalanya berubah bila aku masukkan simkad broadband tu ke dalam tab Lenovo aku tuuu .. Haaa ..Yang warna hitam tuuu.. Perghhh .. Menariknya , bulan lepas aku buat gitu.. sampai dia renew semula kuota , tak abis abis ! Haaaa ..

Ini menunjukkan .. kalau korang guna MIFI tu , cepat abis kan ? Cuba guna mana mana hp yang ada ‘hot spot’ dan masukkan simkad broadband tu.. Tak perlu guna dah MIFI .. Kalau guna LENOVO , dia mmg ada dual sim .. tapi bukan semua la.. kena cari.. hehehe ..

Kelajuan ? Serius aku puashati bila guna.. nak upload gambar dari kamera pon laju gak berbanding sebelum ni .. hehehe ..

Cuma .. yang aku perasan … bila lebih dari 2 users nak kongsi internet menerusi ‘hot spot’ , dia jadi slow sangat .. Masih ada kelemahan.. heeee..

2 komen :

Muhammad Iqbal berkata... [Reply to comment]

Saya pun guna hot spot note 8 saya je, mudah.

Muhammad Aisy Hakim Amirul Rafiq berkata... [Reply to comment]

emm..macamana bole jadi unlimited?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI