Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 9 Mac 2014

Kehilangan MH370 : Jangan sebarkan !

 

Photo: ngan uncle

Tengok muka aku dan muka Uncle Gedek ni .. Serius kan ? Haa.. Gitu gak isu MH370 yang masih hilang tu .. Janganlah duk buat macam macam spekulasi yang tak masuk dek akal !

Yang buat aku tergaru kepala aku yang tak gatal ni , ada juga yang siap kaitkan dengan negeri kelahiran pilot tu .. Huk alohhhh .. Apa punya turr la orang gini !

Aku dapat berita mengenai kehilangan MH370 yang sedang menuju ke Beijing , China ni melalui whatsapp yang dihantar oleh wife aku pagi tadi. Terus aku google dan .. hurmm.. Check di FB , dah trending .. Hurmmm ..

Berdoa.. kasihan .. Segalanya rahsiaNYA .. Tak perlu memandai mandai nak

Nasihat , jangan sebarkan apa jua info yang tidak sahih.. Jangan dok kata kawan aku kata .. kawan aku keje sini .. dia yang cakap.. Biarkan mereka yang punya hak untuk memberi maklumat secara rasmi saja yang beri kenyataan. Pastu baru leh sebarkan ..

13 komen :

sya hassan berkata... [Reply to comment]

betul tue.. lebih baik tggu berita daripada MAS sndri.

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Tapi astro awani dan yahoo news dok sebarkan macam2 cerita tu camner plak. Pening3...

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Yup betul tu Beben.. Td msa bkk wassup byk gile berita.. Mcm2..

Apapun kita doakn smga semuanya selamat. #Pray4MH370 Amin...

mrs eyza berkata... [Reply to comment]

betul tu abg ben...saya sendiri pun dah pening baca macam-macam spekulasi yang dibuat. itu tak termasuk dok bergaduh sesama sendiri bila ada yang terasa dengan ayat-ayat spekulasi itu...yang penting kita berdoa dan menunggu maklumat rasmi dari pihak yang terlibat.

Solehah Shamsuddin berkata... [Reply to comment]

Pening tgk berita skrg, berita ni gtau cmni. berita ni gtau cara lain plak. pening kepala baca, solehah xkn percaya selagi tiada bukti yang sahih bahawa semua orang jumpa.

nabila biela berkata... [Reply to comment]

setuju...xleh sebar berita tak sahih

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Moga semua selamat

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Berdoa & terus bdoa.

skuterlady berkata... [Reply to comment]

betul tu... elakkan dari buat spekulasi yg pelbagai.. fikir dan tempatkan diri kita di tempat keluarga mangsa... kalau lah tu jadi kat diri sendiri peh tu dgar plak org buat andai yg macam2... mesti marahkan? doakan yg terbaik..mudah2an semua operasi yg dilakukan dipermudahkan... amiiinn..

wawa zulkefli berkata... [Reply to comment]

banyak dah sebar yang palsu. ntah mane je depa ni amek maklumat lepastu sebarkan. pelik sungguh

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

yang lebih bercakap kawan kepada kawan yang kerja itu ini.. walhal yang keje itu ini tu pun xde bagi statement apa2..

ct aman berkata... [Reply to comment]

Zmn mkin cnggih...yp mnusia xpndai guna...mnyebarkn sesuatu tnpa fakta sebenar...stop dr kongsi sesuatu y kite pn x psti...mcm2 versi da kluar! Pening....

QasehnyaRania berkata... [Reply to comment]

betul tu.
kita sbgai hambaNya terus panjatkan doa dan sama sama mendoakan buat seluruhnya. smga dipermudahkan misi mencari dan menyelamat.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI