Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 29 Mac 2014

Mee goreng kambing mamak !

 

Photo

Wowww .. ada ke mee goreng kambing mamak ? Perghh.. Meh aku ajar .. Bila korang masuk kedai mamak , korang tengok apa ada dijual kat situ. Kalau ada sekali pun daging gajah , korang mintak pon dia akan buatkan.. Yelah , dah ada bahan.. Nak goreng dan kreatifkan je la .. Tu je pon ..

Jadi untuk mee goreng kambing lak.. Pastinya setiap chef mamak tu berbeza resepi .. Jadi korang mintak la dia campurkan dengan daging kambing kari tu haaa.. Baru laaa mee goreng tu ada rasa kari kambing skit .. Perghh.. Pastu kasi suruh letak cili merah .. Wa cakap lu aaa , sepinggan tak cukup lorr ..

Tak makan kambing ? Rugi rugi.. Dulu aku pon tak suka kambing ! Tapi bila tau kambing tu sedap banget , maka aku pun try.. Dan jangan lupa , kambing ni sapa suka makan ? Cer google.. hehehe .. Baik kambing dari lembu ..

Harga ? Haa.. korang kena tanya harga dulu baru mintak .. Hahahah .. Ada yang akan charge ..

Mee goreng RM ? + Daging kambing = RM terduduk

Ada yang charge biasa biasa jer.. Kalau mampu , beli la.. Tak mampu , telan air je .. Kalau nak sangat makan , meh sini.. Aku belanja.. Kalau nak sangat dah la …

3 komen :

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Wah, boleh yer suruh mamak tu buatkan gitu, mesti sedap giler :)

Myeizana berkata... [Reply to comment]

macam sedap ...:)

adda syuhada berkata... [Reply to comment]

bestnyerr...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI