Perlu ke beli mainan ?


Rasanya 80% mainan dia , dah abis dia rosakkan.. Beli je , kejap je rosak.. Salah sapa ? Heeee.. Wajarkah aku tak beli lagi ? Kalau beli , apakah tanda aku manjakan dia ?? 

Tak .. aku nak bg dia kreatif.. Dia pasti akan bermain dgn mainan dia walaupun rosak. Dia akan cipta imaginasi dia dan bermain dgnnya.. 

Sekurangnya bg aku .. dia tak main dgn tab jer .. Dan tab aku , mmg takde game .. hehehe.. Jadi bagi aku.. aku mmg akan belikan mainan utk dia tp tidaklah sampai harga mahal sgt pon. Cari yg mampu beli jer..

Teringat aku kecik dulu.. heeeee.. seronok apa ? Kan ??

11 ulasan:

  1. setuju..brg mainan bukan untuk pembaziran..tp nk bg anak lebih kreatif dan games tab sgt xbgs..

    BalasPadam
  2. Fuyooo.. bertarung dgn ultraman, ultraman kalah.. siap kodong kaki dan tangan.. leher pun patah.. HAHA :D

    BalasPadam
  3. saya pun selalu je belikan mainan...kadang kesian kalau x beli...tp mcm2 benda kreatfi gak diorang belajar dr mainan...saya ada anak saudara yg mak bapaknya langsung x bagi beli mainan...bila pergi rumah orang kemain dasat main mainan orang...sebab kat rumah xde..lagi kesian....

    BalasPadam
  4. hebat betul Qhaliff...ekekekeke.... sampai tercabut2 anggota tubuh badan otoman tu yer?

    BalasPadam
  5. mainan fizikal lagi bagus dari tab.. boleh kembangkan minda dan imaginasi :D

    BalasPadam
  6. mainan biasa, beli kat kedai RM2 ajekk

    mainan² yg RC: beli kat Uptown D'kota..murah situ

    BalasPadam
  7. sama dengan anak saya.suka main ultraman...

    BalasPadam
  8. Mainan lagi best dr men tab... :) hehe ...

    BalasPadam
  9. Dulu zumal kecik2 selalu merap tok wan beli mainan bila berjalan kat bandar. Nangis tak ingat dunia. Hehe :)

    BalasPadam
  10. memang Qhaliff perlu diberi mainan kesukaannya....barulah imaginasinya berkembang...mcm kita kanak2 dahulu

    BalasPadam
  11. salam..just nak sharing pengalaman saya dgn ank2..sy juga mmg suke sgt beli mainan ank2..diorg mmg 'kreatif' dgn mainan msg2...tp bile umur 7 tahun, diorg akan rs syg pd mainan diorang n takkan merosakkan mainan baru itu lagi..sampai sekarang sebakul plg besar mainan diorg ms kecik dulu masih disimpan walaupun cacat sana sini dan diorg sekali sekala akan selongkar mainan lame2..cute and touching pun ade...(sory panjagnye sharing)hehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI