Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 27 Mac 2014

Perlu ke beli mainan ?


Rasanya 80% mainan dia , dah abis dia rosakkan.. Beli je , kejap je rosak.. Salah sapa ? Heeee.. Wajarkah aku tak beli lagi ? Kalau beli , apakah tanda aku manjakan dia ?? 

Tak .. aku nak bg dia kreatif.. Dia pasti akan bermain dgn mainan dia walaupun rosak. Dia akan cipta imaginasi dia dan bermain dgnnya.. 

Sekurangnya bg aku .. dia tak main dgn tab jer .. Dan tab aku , mmg takde game .. hehehe.. Jadi bagi aku.. aku mmg akan belikan mainan utk dia tp tidaklah sampai harga mahal sgt pon. Cari yg mampu beli jer..

Teringat aku kecik dulu.. heeeee.. seronok apa ? Kan ??

11 komen :

permatabiru berkata... [Reply to comment]

setuju..brg mainan bukan untuk pembaziran..tp nk bg anak lebih kreatif dan games tab sgt xbgs..

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

Fuyooo.. bertarung dgn ultraman, ultraman kalah.. siap kodong kaki dan tangan.. leher pun patah.. HAHA :D

O'gosh Iskandar berkata... [Reply to comment]

saya pun selalu je belikan mainan...kadang kesian kalau x beli...tp mcm2 benda kreatfi gak diorang belajar dr mainan...saya ada anak saudara yg mak bapaknya langsung x bagi beli mainan...bila pergi rumah orang kemain dasat main mainan orang...sebab kat rumah xde..lagi kesian....

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

hebat betul Qhaliff...ekekekeke.... sampai tercabut2 anggota tubuh badan otoman tu yer?

MissNadia berkata... [Reply to comment]

mainan fizikal lagi bagus dari tab.. boleh kembangkan minda dan imaginasi :D

sukaxplo berkata... [Reply to comment]

mainan biasa, beli kat kedai RM2 ajekk

mainan² yg RC: beli kat Uptown D'kota..murah situ

sarah berkata... [Reply to comment]

sama dengan anak saya.suka main ultraman...

Myeizana berkata... [Reply to comment]

Mainan lagi best dr men tab... :) hehe ...

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Dulu zumal kecik2 selalu merap tok wan beli mainan bila berjalan kat bandar. Nangis tak ingat dunia. Hehe :)

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

memang Qhaliff perlu diberi mainan kesukaannya....barulah imaginasinya berkembang...mcm kita kanak2 dahulu

wan norulkhamisa berkata... [Reply to comment]

salam..just nak sharing pengalaman saya dgn ank2..sy juga mmg suke sgt beli mainan ank2..diorg mmg 'kreatif' dgn mainan msg2...tp bile umur 7 tahun, diorg akan rs syg pd mainan diorang n takkan merosakkan mainan baru itu lagi..sampai sekarang sebakul plg besar mainan diorg ms kecik dulu masih disimpan walaupun cacat sana sini dan diorg sekali sekala akan selongkar mainan lame2..cute and touching pun ade...(sory panjagnye sharing)hehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI