Sampai bila kita nak bercakaran ?

 

Dalam dunia maya ni , kita boleh buat berjuta kawan. Dan dalam berjuta tu , tak mustahil akan ada yang jadi lawan sekelip mata .. Kenapa semua ini boleh berlaku ?

Lumrah manusia.. Aku tak layak nak bincangkan pasal ni ..

Kelmarin di Sepetang Bersama Blogger 2014 anjuran Denaihati Network, aku diberi peluang untuk bercakap di atas pentas. Antara isi kandungan yang berjaya aku sampaikan ialah soal percakaran antara blogger .. Musuh dalam selimut , atau gunting dalam lipatan. Atas sbb apa semua itu boleh terjadi ? Segalanya kerana keuntungan jangka pendek ..

Dan alhamdulillah .. apa yang aku sampaikan ianya berguna juga pada rakan rakan seperjuangan .. dan juga aku ..

Selepas itu , blogger yang pernah berselisih pendapat dengan aku .. bermaafkan .. Terasa lega di hati bila segala kehitaman dalam hati dah dibuang ..

0-0 . Tenangnya hati bila kita saling bermaafan ..

4 ulasan:

  1. Memang betul, dulu kawan baik kerana sedikit hal je boleh jadi musuh.

    BalasPadam
  2. kena pandai tolak ansur la kan :)

    BalasPadam
  3. Setuju. Aku pn pernah alamicengitu.. but it's over even tak akan dpt jadi kawan mcm dulu. Masing3 live happily dgan hdup memasing.

    BalasPadam
  4. Bagus tu abang Ben.
    Dah lama baca tapi tak komen.
    Komen ni nak menunjukkan yang den baco tiap hari he he

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009