Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 10 Mac 2014

Sampai bila kita nak bercakaran ?

 

Dalam dunia maya ni , kita boleh buat berjuta kawan. Dan dalam berjuta tu , tak mustahil akan ada yang jadi lawan sekelip mata .. Kenapa semua ini boleh berlaku ?

Lumrah manusia.. Aku tak layak nak bincangkan pasal ni ..

Kelmarin di Sepetang Bersama Blogger 2014 anjuran Denaihati Network, aku diberi peluang untuk bercakap di atas pentas. Antara isi kandungan yang berjaya aku sampaikan ialah soal percakaran antara blogger .. Musuh dalam selimut , atau gunting dalam lipatan. Atas sbb apa semua itu boleh terjadi ? Segalanya kerana keuntungan jangka pendek ..

Dan alhamdulillah .. apa yang aku sampaikan ianya berguna juga pada rakan rakan seperjuangan .. dan juga aku ..

Selepas itu , blogger yang pernah berselisih pendapat dengan aku .. bermaafkan .. Terasa lega di hati bila segala kehitaman dalam hati dah dibuang ..

0-0 . Tenangnya hati bila kita saling bermaafan ..

4 komen :

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Memang betul, dulu kawan baik kerana sedikit hal je boleh jadi musuh.

Sally Samsaiman berkata... [Reply to comment]

kena pandai tolak ansur la kan :)

reenapple berkata... [Reply to comment]

Setuju. Aku pn pernah alamicengitu.. but it's over even tak akan dpt jadi kawan mcm dulu. Masing3 live happily dgan hdup memasing.

The Red Rambutan berkata... [Reply to comment]

Bagus tu abang Ben.
Dah lama baca tapi tak komen.
Komen ni nak menunjukkan yang den baco tiap hari he he

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI