Setelah hujan ..

 

Bukak pintu selepas bersiap nak gi antar wife ke pejabat... Terasa nyaman  sbb malam tadi hujan lebat .. Alhamdulillah..

Memandu ke Putrajaya dgn tingkap kereta dibuka.. Kononnya nak hargai udara selepas hujan .. Segarnya ! Tutup tingkap  sbb nak pasang aircond memandangkan kereta dah mula banyak. Masuk area Putrajaya kelihatan macam di Cameron Highland.. Wowwww.. kabus selepas hujan ??

Aku bukak tingkap.. Sekaliii .. Tersumbat terus nafas aku !! Belum reda rupanya jerebu di Putrajaya..

Sampai di Cheras .. Panas semacam jer.. Aku plan nak gi gym tapi batalkan sbb mood ke laut.. hehehe .. Nak rehat je sambil jaga Qhaliff..

Dalam kul 3 petang gitu .. Aku ke belakang rumah orang tua aku..

Mendungnyaaa .. Layan kamera jej la jawabnya ..

Tengah sedap melayan.. Zassss.. angin kencang !! Terus masuk rumah.. Tunggu  hujan reda untuk pusingan ke dua bergambar .. hehehe.. Saja nak test kamera baru ni..

Sementara tunggu hujan reda .. Aku didera oleh ‘diorang’ ni ..

Photo: Aku .. didera ..

Photo

Hurmm.. lega dah hujan berenti.. Boleh keluar menikmati udara nyaman.. Harapnya esok hujan lagi , dan lagi .. heeee…

Hurm.. esok nak gi cari lokasi lain la pulak .. hehehehe ..

6 ulasan:

  1. hobi baru ke abg ben...ambik gambar byk2 eh hehe...n gambar aksi comel qhaliff sekali..

    BalasPadam
  2. wow! abg ben.. nice shoot..
    kamera baru ye.. kamera apekah?

    p/s : hi qhaliff yg cute!!

    BalasPadam
  3. semalam dan hari ni memang hujan je...Alhamdulillah, kurang sikit jerebunya...kalau tak, hari2 sedut debu halus tu...

    BalasPadam
  4. kamera apa la abg ben pakai ni. cepat2 reveal ye...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.