Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 12 Mac 2014

Takde selera makan dia ?

 

Hurmmm … Kalau mak aku kasi dia makan , dia makan jer.. Tapi kalau aku ngan wife ? Hurmm.. susah aihh.. kecuali dia nak makan roti krim atau roti dengan Nutella .. Gula tinggi ? Hee.. Dia bukan makan banyak pon.. Lebih pada makan main main .. Nak meratah krim.. Pastu , cergas laa diaa.. huhu ..

Di Secret Recepi tadi ..Saja nak belanja famili makan .. Rezeki murah minggu ni .. Heee.. Alhamdulillah..  Jadi , nak kasi laaa dia makan yang sodap sodap ..

Salad ? Huhu.. Tamo dia… Jawabnya , aku la kena makan .. Kongsi ngan mak dia ..

Japanese soba ? Pon tamoooo dia ! Hehehe.. Takkan dia nak makan ni kan ? Jadi dia nak apa ?

Kek ?????

Macam tak nak je kan ?

Silap percaturan ! Hahahaha … dia nak menda ni haaa .. Huhuh.. Terpaksa aku ‘offline diet’ aku . Kongsi dengan dia.. Makan pon main main je dia .. tapi sekurangnya dia nak makan gak la.. Huhuh.. Ada gak la tenaga dia ..

Setiap pagi , mak dia akan masak nasi untuk dia .. Buat macam macam dah .. Tapi tamo makan .. Hurmmm.. Ramai parents ada masalah gini kannn .. hehehe ..

5 komen :

Hana Jalil berkata... [Reply to comment]

Budak bila nak membesar mmg macam gini. Kadang2 kita yang risau dia tak nak makan.. :D

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Wah pandai demand yer Qhaliff ;)

fatimatuzzahra berkata... [Reply to comment]

Buat DA ke..anyway anak susah mkn tu biasabak kate wardina safiyyah dia xlapar sebab tu xmakan..tapi risau jugak kdg2..ada certain2 individu xlalui masalah ni..sobdia igt yg anak xmo mkn ni mknye tak rajin..mslhnye dh try msk mcm2 doa try pun xmau ..saya bagi mealshake kat anak yg dh besar br ok skang selera dia..

Jana Pendapatan Tanpa Modal Besar

lynn kamarul berkata... [Reply to comment]

mcm anak buah sy jugak.. liat nak maka tp once dia makan mmg bselera

Azira Abu Bakar berkata... [Reply to comment]

Dapatkan Meal Shake dari saya untuk tambah selera mkn anak2 dan juga memberi nutrisi seimbang.. :)

Azira Abu Bakar @ 013 363 9553

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI