Rabu, 30 April 2014

Ke Hospital Besar Kuala Lumpur ..

 

Nak ziarah ayah aku .. Kali pertama aku pergi melawat ahli keluarga aku sendiri .. Hurmm..

Naik teksi. Aku sorang je pergi .. Wife ngan Qhaliff , duduk kat rumah mak aku. Kang usung sekali , risau lain pulak jadi jalan ceritanya .. Huhuh..

Pemandunya berbangsa cina. Seronok gak bercerita pasal pengguna jalanraya yg tak cukup didikan ni .. Aku mintak dia berhenti kat Jab. Kecemasan. Seperti biasa , aku blur nak ke mana walaupun tahu niat asal aku ke sini .. Rujuk perbualan group famili di whatsapp..


Ada gambar.. Tanya nurse , dia kata kenaaaaaa jalaaannnn terus pastu ke bangunan baru.. Aku gi la kat bangunan tu..Berpeluh sikit laa sbb tengahari kan ? Terpinga pinga aku bila sampai dalam bangunan baru tu..

Ah sudah.. Aku cuma ada info yg skit je ni .. Wad 20 tingkat x .. hurmmm Ternampak kaunter pertanyaan.. Aku pun berjalan menghala ke situ..


" Yer En.Ben.. ".

Aik .. belum introduce nama , dia dah kenal ? Rasanya last aku guna name tag , masa mengajar dulu..

Huhu..

Senyum je kawan tu .. Aku bersalaman dan tanya arah ngan kawan tu.. Dia pun bagitau la kat mana setelah bertanya pada kawan sejawatnya.

Rupanya betul dah teksi tu turunkan aku tempat tadi tu.. Cuma aku tak tau kena masuk ikut Pintu C untuk naik ke atas ..Patah balik laaa jwbnya..Hee..Ucap terima kasih dan patah balik..

Akhirnya sampai ke katil bapak aku. Keseorangan je. Dok tidur tidur ayam je dia ..Sian je aku tengok. Aku kena kuatkan semangat. Kena tunjuk aku cool. Tak leh nampak sangat aku sedih sebenarnya.

Tak lama kemudian , sepupu aku sampai.. Bla bla bla.. Aku tanya apa kata doktor dan tarikh operation dan apa yang akan dilakukan mereka .

Katanya , lidah tu akan dibuang setengah bahagian , manakala bahagian bawah dagu tu pon akan dibedah untuk buang kuman yang dah mula merebak.

Tengkuknya akan dibuat lubang untuk bernfas. Aku tarik nafas panjang. Pujuk dia … Bagitau ramai dah buat gitu dan Alhamdulillah .. ok jer ..

Photo: Leher pon akan turut terlibat.. kuman semakin merebak :(

Hurmm.. Kansernya baru tahap 1. Nasib baik la.. Ada harapan la jugak.. Kena redha ..

Kemudian dia bagitau aku sakit pesakit lain yang ada dalam tu antaranya seorang lelaki yang baru je kawin , ada kanser di otaknya. Huhh… Siann..

Kul 2 , aku beransur pulang. Esok datang balik .. Kena luangkan masa banyak skit sebelum dia operation 8hb nanti dan wife lak , 5hb kalau masih belum bersalin .. Hurmm ..

Semoga Allah sembuhkan penyakit ayah dan permudahkan urusan wife aku..

Berubat cara alternatif..


Seorang kenalan di FB mesej aku dan syorkan utk berubat cara kampung yang mana ada sedara maranya juga pernah ada kanser , berjaya diubati dgn mematikan urat yg dijangkiti virus tersebut..

Hurmm.. Pening gak ni .. Operation bapak aku tu 8hb.. Jap lagi nak gi hopital lawat dia. Nak tanya pendapat doktor .. Sian..


Kanser lidah gara gara rokok ..


Hurmm.. Adik ipar aku yg baru pulang dari HKL , bgtau aku bahagian mana yg akan di buang masa pembedahan ke atas ayah aku nanti... Hurmm..

Gambarajah bahagian lidah bergaris tu nanti akan dibuang.. Kanser tahap 1 katanya .. 

Esok  , baru aku sempat nak gi lawat.. Dah call tadi dia.. Nasib baik la katil kiri kanan ada kawan.. Tak la boring sgt dia .. 

Gara gara rokok ..

Selasa, 29 April 2014

Di mana etika kedoktoran anda ?

 

Alhamdulillah.. Lom bersalin lagi.. Hehehhe.. Tapi selesai dah urusan untuk hari ni .. Huhuh..

Ayah aku yang ada kanser lidah akibat kuat merokok , dah dimasukkan ke wad di HKL .. Sian dia.. Kena tahan selama 10 hari untuk pemeriksaan lanjut.

Dan wife , gi checkup pagi ni di Klinik Kesihatan Putrajaya terpaksa buat checkup susulan di Hospital Putrajaya , kerana dia mengadu ada ‘kebocoran ‘ ..

Hurmm.. segalanya bermula di sini. Episod ulangan bermula. Cam kes Qhaliff gak la.. Ok , aku faham masalah jururawat dan doktor yang sibuk melayan pesakit. Aku faham.. Takde masalah..

Masalahnya ialah , wife aku yang tunggu lama buat scan terpaksa tunggu lagi gara gara seorang doktor muda potong queue ! Dia bawak masuk kawan dia .. Main celah gitu jer ..

Eh , boleh ke gitu ??? Nasib baik laaaa ada seorang nurse senior sabarkan wife aku .. Dia tolong segerakan uruskan wife ..Terima kasih yer..

Haih.. tolonglah jangan salah guna kuasa anda yer .. Orang lain pon berpangkat tapi ikut prosedur. Rasa rasa nak potong queue , buat hospital sendiri .. Takde sapa nak marah aih ..

Dah hafal kat mana ‘fish’ !

 

Meronta mintak nak turun.. Aku tak faham memula tapi bila wife kata , dia nak turun .. nak gi tengok ‘fish’. Baru aku ingat.. Memang ‘kawasan’ dia … Hehehe ..

Hurm.. Aku turunkan dia.. Jauh dari tempat kegemaran dia tu.. Dan ..

Meluru je dia .. Aku senyum je.. Ikut dari belakang.. Sesekali dia pandang belakang.. Kot la aku tak ikut. Penakut dia ni.. Ingat berani sangat ? Heheheh ..

 

Sini ? Bukann.. Sana ? Pon bukan .. Dia terus je berjalan.. Aku tak tau la apa landmark yang dia dah hafal ..

Haaa.. terus dia berlari lari ayam .. Dan brek ! Hahahaha .. Cilok terus ke satu lorong ni .. Aku sengih dah..

Perghhh.. Hafal dah dia rupanya ! Bahaya betul .. Kalau nak sorok barang dari dia , mmg kena tunggu dia leka .. baru boleh sorok !

 

Fishhhh !! Suka dia akhirnya ! Ada yang cadangkan aku bela ikan kat rumah.. Huhuh.. Aku rasa belum masanya lagi.. Aku risau je Qhaliff buat sushi ngan ikan tu nanti .. Huhuu..

Burung pon dia suka.. Burung yang kecik ada bunyi bunyi.. hahaha.. Aku malas nak jaga aihhh.. Kucing pon malas aihhh ! Banyak keja aku lagi nak kena buat .. huhu ..

Set Baby Quilt untuk adik Qhaliff !

Kena tempah dulu .. Heheheh .. Sebab ni ekslusif ! Haaa.. Tak kuar banyak banyak wooo .. Hehehehe ..

 


Ada macam macam lagi rekabentuk .. Leh tengok kat Tempahan Customer Set Baby Quilt 02 2013 dan kalau nak tau dengan lebih lanjut , sila ke LovelyKhaisya..

Ni list harga utk kain panel bergambar....

Set utk quilt ada 3 jenis...

1. Set A
Quilt sahaja - RM150

2. Set B
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
RM220

3. Set C
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
-1 bantal karipap@ NB pillow
RM245

-Harga tidak termasuk kos pos

-Tempahan ambik masa 3-4 minggu...


Yg ni lak utk kain cotton cadar/ japanese cotton

1. Set A
Quilt sahaja - RM120

2. Set B
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
RM180

3. Set C
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
-1 bantal karipap@ NB pillow
RM205

-Harga tidak termasuk kos pos

-Tempahan ambik masa 3-4 minggu...

Haaa.. Amacamm ?

Isnin, 28 April 2014

Bahaya dah bawak dia berjalan !

 

Bayangkan kalau aku terkentut di khalayak ramai dan si Qhaliff dengar !

Photo

Dia bantai senyum dulu sebelum menuding jari ! Bahaya betui aihhh !!

AGYM FITNESS di Cyberjaya

 

Menarik !  Aku plan nak gi nanti masa wife pantang. Yelah , aku akan ada di KL ni sbb ada kerja nak kena buat. Cam event untuk dihadiri.. Bila clear , baru balik Kelantan semula .. Gamaknya , sebulan la gitu.. Cam Qhaliff dulu tu haa ..

Tadi aku gi gym ni .. Dah semakin penuh dengan peralatan .. Memang best betul.. Gian benar nak layan ! Nasib baik Qhaliff ada .. Huhuh..

Gym ni terletak dekat LHDN , Cyberjaya. Guna waze je ke sini .. Cari Restoran Al-Nazmaju Cyberjaya. Kat sini ada restoran nasi kerabu , nasi arab dan masakan mamak.. Hehehe.. Lepas workout , leh tambah lemak balik .. heee..

Barang baru ! Pergh.. puashati kalau layan time takde orang .. heeee ..

Hurm.. Qhaliff yang tak nak lepaskan aku walaupun seinci pon ! Mesti nak kena pegang aku gak .. Huhuh.. Tak berpeluang nak buat chin up sekali pon .. huhuh ..

Banyak barang kan ? Kalau tak besar gak tu kalau main , kena makan daging kuda la jawabnya hari hari .. huhuh..

Kalau nak personal instructor pon boleh jer .. Bukan aku laa.. Jer contact bro Korie untuk pertanyaan lebih lanjut ..

Berapa ringgit sekali masuk ? Tak silap aku tadi dia kata , sebelum kul 7 malam .. RM5 .. Ke seblm kul 5 .. Selepas tu , RM8 .. Tak la mahal pon .. Datang la awal awal .. heeee … Aku nak datang awal ! Leh main semuaaaaaaa .. Weeee …

POWER vs ADIDAS !

 

Huhhh .. Kasut anak jenama ADIDAS .. Bapak dia POWER je ??? Huhuu …

Harga ? Sama kooooo .. dua dua RM100 .. Tapi aku orang tuaaa.. patut lebih mahal !

Photo

 

Bila dah tua tua gini , biar je la anak yang lebih .. Sementara mampu.. Lagi pon , aku pakai kasut wat berlari dan gi gym je pon.. Beli mahal , sayang lak kan ? Heeee…

Nutella ku sayang !!

 

Kelmarin , dia siap bawak sudu dan botol tu sekali .. ngadap tv ! Nasib baik aku sempat selamatkan ! Kalau takkkk .. Iskhh ..

Pagi ni , cubaan mendapatkannya dibuat dengan teliti.. Amboi ! Walhal daddy depan mata je pon ..

Photo

 

 

Aku sempat gi amik … Huhuh..

“ Meh daddy buatkan roti .. Nak ? “ .

“ Yeayyy… “

Alahai ..

Kalau aku biarkan ? Apa jadi ??

Tertidur terus dengan Nutella tu !!

Pengedar Shaklee di Melaka, Seremban dan Johor Bahru


Masa untuk kita berkenalan dengan Pengedar Shaklee Melaka, Negeri Sembilan dan Johor. Sebelum ni kita dah berkenalan dengan Pengedar Shaklee dari seluruh Malaysia dari Kuala Lumpur, Putrajaya, Selangor.

Pengedar Shaklee



Kemudian kita juga dah berkenalan dengan Pengedar Shaklee di Utara iaitu di Perak, Pulau Pinang, Perlis, dan Kedah. Kemudian kita ke Pantai Timur untuk berkenalan dengan Pengedar Shaklee di Kelantan, Terengganu dan Pahang.
Sekarang kita berkenalan pula dengan Pengedar Shaklee di Selatan Malaysia iaitu di Melaka, Negeri Sembilan dan Johor.


Sekiranya dalam senarai tu takde lokasi anda, hubungi talian hotline Pengedar Shaklee 24 jam 013-3101221 atau anda boleh Daftar Ahli Shaklee dengan mereka yang berkenaan untuk jadi wakil Shaklee di kawasan anda. Daftar Ahli Shaklee ni murah sangat, hanya RM65 seumur hidup. Kalau nak minta Shaklee poskan beg keahlian SHAKLEE, hanya RM10 saja tambahan, so total RM75 seumur hidup.

Senarai Pengedar Shaklee di Negeri Sembilan

Pengedar Shaklee di Seremban 


  1. Siti Noraishah Mohd Jamil (019-6655927)
  2. NURUL NAZILA BINTI JAMALUDIN 0169390677


Pengedar Shaklee Nilai


  1. Ustazah Ummu Nasibah 0192360612
  2. Pn. Rafidah Samsar (0192395996)

Pengedar Shaklee di Melaka

1. Noralimi Latip - Pengedar Shaklee Melaka




Durian Tunggal , Alor Gajah, Krubong Perdana,  MITC, Ayer Keroh
019-9244845 


2. Nuhafizah Bt Mat Saman
Alor Gajah
012-6240386

3. Mariana binti Zabidi
Seluruh Melaka
6019-4582808

4. Nurul Hima
Seluruh Melaka
6010-6241890

5. Siti Aishah
Sungai Udang
6013-2626441

Pengedar Shaklee di Johor Bahru


Pengedar Shaklee di Muar
Nor aidah abd Rahim  0177812320 - https://www.facebook.com/aida.jasin.7?fref=ts

Pengedar Shaklee di Batu Pahat
Cik Nursyazana Jamaludin (011-19731741)
Puan Nordiana Mohamed Ajis ( 012-7594160 )
Facebook Diana Ana ( https://www.facebook.com/ana.shahriz )

Pengedar Shaklee di Kluang
Puan Asrimah Bakri (017-7880376/019-2714135)

Pengedar Shaklee Johor Bharu
Puan Rabiah Majid (013-7634320)
Puan Jasilla Jaman (017-7525892)


Pengedar Shaklee Pasir Gudang
Nurfarahana bt Mansor (019-9378518)

Anda juga boleh hubungi Pengedar Shaklee di kawasan berikut kalau bukan berada bukan di negeri kami.

Pengedar Shaklee di Ampang, Cheras dan seluruh Kuala Lumpur 

Pengedar Shaklee di Putrajaya, dan seluruh Selangor

Pengedar Shaklee di Kelantan, Kota Bharu, Kemaman, Kuantan, Terengganu dan Pahang

Atau anda boleh call talian hotline Pengedar Shaklee 013-3101221

Kalau nak Daftar Ahli Shaklee dengan kami. Kecil tapak tangan stadium olimpik Beijing kami tadahkan.

Call je number ni ;




Bersenam di rumah ..

Malas gi gym ? Segan ? Atau takde masa ? Gi cari gym ball ni dan lalukan senaman ringkas di rumah.. Sehari 30-45 minit dah la.. Lepas subuh tu buat la skit atau petang petang .. 




Haaaa.. aku siap bagi carta dah ni .. Jangan tunggu lemak berlipat lipat baru nak bersenam atau cari pil kurus .. Yang pentng , kesihatan perlu di jaga dari sekarang !

Macam macam penyakit ada sekaran ni dik oiiii..

Ahad, 27 April 2014

Ku hanya mampu bersabar ..

 

Dia gi dapur .. Bukak peti ais .. Dan ..

“ Haaaaa.. Nakkk nakkkk .. “

Aku tak yah jawab .. Dia amik sendiri dan senyum… Tutup peti ais dan terus ajak aku duduk depan tv ..

Dan berlakulah insiden yang dah dijangka sama sekali ..

Aku hanya mampu bersabar sahaja .. Sabar dan terus bersabar .. Apa lagi yang mampu ku buat bila melihat anak tersengih gembira gini .. Huhuuh..

Pengedar Shaklee PENANG, IPOH, Perlis dan Kedah


La ni mai cek nak habaq pasai Pengedar Shaklee Penang, Ipoh, Perlis dan Kedah. Ni semua set-set utara habaq mai. Siang tadi jenuh dah baca Pengedar Shaklee hat Pantai Timoq punya….la kita tengok senarai Pengedar Shaklee di Utara jom.

Pengedar Shaklee

Kalau tengok tang Pantai Timur sikit punya nalla depa punya list….penuh Pengedar Shaklee Kelantan no.

Ni nak habaq mai, kalau hangpa nak beli Shaklee kat utagha ni hangpa toksah susah hati, senang sangat la….merata ada dah Pengedar Shaklee

Kalau kata senarai ni takdak lokasi hangpa, hubungi talian bantuan Pengedar Shaklee 24 jam : 013-3101221 atau hangpa boleh Daftar Ahli Shaklee dengan depa yang berkenaan untuk jadi wakil Shaklee di kawasan hangpa no.

Nak Daftar Ahli Shaklee ni murah sangat, hanya RM65 seumur hidup. Kalau nak minta Shaklee poskan beg keahlian SHAKLEE, hanya RM10 saja tambahan, so total RM75 seumur hidup.

Takmau buang masa, jom kita tengok senarai Wakil Pengedar Shaklee di Penang atau Pulau Pinang, Kedah , Perak dan Perlis.

Pengedar Shaklee di Penang  atau  Pulau Pinang




Georgetown, Gelugor, Jelutong, Air Itam,  Seberang Jaya - 0143483680 - 
Aiza - Air Hitam - 6013-4451530


Hasnadiawati Yunos - Teluk Kumbar, Sg Ara, bayan bau, bayan lepas, balik pula, bukit jambul, kepala batas, sg dua - 0195981805 - www.hargasetkehamilan.net

Maira – Bertam –0194726180


Pengedar Shaklee Kedah

Fasihah - Jitra- 012 - 4686513
Ros Laini – Sungai petani - 017 910 5413 -http://hargasetkurusterbaik.blogspot.com
Amelia – Bandar Baru - 6019-4077223

Pengedar Shaklee Perak

Zukhairah Hanim Arshad – Kuala Kangsar – 012-6924875
Norhasliza Ismail – Ipoh - 6012-2463482
Hamizah Hamid – Hutan Melintang, Bota, dan Ipoh - 6019-4714929
Habibee Yaacob - Bagan Serai – 017-5142826
Ahmad Redza - Parit Buntar – 019-5261478
Ahmad Syahid – Ipoh – 016-5574067
Nur Aisyah Nadiah Abdullah - Seri Manjung, Sitiawan - 0173725672
Norsabariah Mohd Radzuan - Ipoh -017-6939107- www.dazzlingdeeja.blogspot.com
Asyikin – Ipoh dan Teluk Intan – 017-3516714

Pengedar Shaklee di Perlis

Suzana - 6019-4443842

Selain dari hat utara, hangpa boleh call juga Pengedar Shaklee di kawasan berikut kalau hangpa bukan di negeri kami.

Pengedar Shaklee di Putrajaya, dan seluruh Selangor
Pengedar Shaklee di Kelantan, Terengganu dan Pahang

Kalau kawasan yang hangpa duk tu takdak senarai dalam list-list kat atas, hangpa boleh call talian hotline 013-3101221

Kalau hangpa nak Daftar Ahli Shaklee dengan kami lagi la kami suka. Kecik tapak tangan stadium kami tadahkan.

Untuk sebarang maklumat lanjut berkenaan Produk Shaklee, Harga Produk Shaklee, Harga Set Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee, hubungi Pengedar Shaklee di Cheras dan Ampang melalui link tersebut.


Semakin menyelerakan..



Heheee.. rasa rosakkan diet malam ni .. Ingatkan tak nak makan. Tapi alang alang menghidu bau beger .. baik telan terus kan ?

Sedap !! Makan terus di sini , lebih sedap ! Kat mana ? Lava Grill Restaurant kat belakang balai polis Seri Serdang , Kuala Lumour tu..

Aku tanya kawan kawan aku yg ikut sama .. Tak yah jawab pon dah tauu.. Licin pinggan memasing.. huhu..

Dua jahit ..




Nasib baik laaa tembam pipi tuu.. hurmmm...  Apa kes ? Rujuk entri lama ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI