Di mana etika kedoktoran anda ?

 

Alhamdulillah.. Lom bersalin lagi.. Hehehhe.. Tapi selesai dah urusan untuk hari ni .. Huhuh..

Ayah aku yang ada kanser lidah akibat kuat merokok , dah dimasukkan ke wad di HKL .. Sian dia.. Kena tahan selama 10 hari untuk pemeriksaan lanjut.

Dan wife , gi checkup pagi ni di Klinik Kesihatan Putrajaya terpaksa buat checkup susulan di Hospital Putrajaya , kerana dia mengadu ada ‘kebocoran ‘ ..

Hurmm.. segalanya bermula di sini. Episod ulangan bermula. Cam kes Qhaliff gak la.. Ok , aku faham masalah jururawat dan doktor yang sibuk melayan pesakit. Aku faham.. Takde masalah..

Masalahnya ialah , wife aku yang tunggu lama buat scan terpaksa tunggu lagi gara gara seorang doktor muda potong queue ! Dia bawak masuk kawan dia .. Main celah gitu jer ..

Eh , boleh ke gitu ??? Nasib baik laaaa ada seorang nurse senior sabarkan wife aku .. Dia tolong segerakan uruskan wife ..Terima kasih yer..

Haih.. tolonglah jangan salah guna kuasa anda yer .. Orang lain pon berpangkat tapi ikut prosedur. Rasa rasa nak potong queue , buat hospital sendiri .. Takde sapa nak marah aih ..

4 ulasan:

  1. amboi.. kat spital dalam keadaan camtu pun ada sistem kroni jugak yer..

    BalasPadam
  2. doktor macam tu pun ada....kalau nak tolong kawan baik pun biarlah bertempat

    BalasPadam
  3. byk je doktor gitu...penah jumpe.siap borak beria time patient tgh ramai2....

    BalasPadam
  4. wat aduan kpd jab.kesihatan wilayah persekutuan tentang isu ni. also aduan kpd pengarah hospital putrajaya.lg bagus kalo tau nama doktor muda tu. plz wat aduan ye

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.