INSTANT CASH yang menarik !

 

Hahahah .. menarik giler rancangan ni ! Dipaparkan di FOX , kali pertama aku tengok dan terus terlekat .. Sebuah ‘game show’ yang menguji minda dan kecergasan mereka yang ‘ bernasib baik’ ..

Peserta yang terpilih , adalah berdasarkan mereka yang datang ke mesin ATM utk mengeluarkan duit.. Tetiba ada suara dari mesin ATM tu.. Hehehe ..

Mesin ATM ni pulak di letakkan di tengah tengah komplek membeli belah.. Pastinya ramai laaa orang tengok apa yang peserta tu buat ! Menariknya , orang ramai dibenarkan membantu memberikan jawapan atau menyelesaikan tugasan !

Best giler !

Hadiah ? Wang tunai sehingga US$15,000 !!

Soalan soalannya meliputi pelbagai aspek ! Nampak cam mudah tapi perlu ada pengetahuan dalam menjawabnya ! Jawapan , mmg diberi kat situ .. Kecuali tugasan yang mencabar ! Kena bijak untuk selesaikannya .. huhuhu ..

Peserta yang aku tengok ni , seorang guru.. Selangkah lagi untuk dapatkan hadiah utama ! Tugasan yang diberi , dia kena cari 3 barang kanak kanak berusian 4 tahun ke bawah , tak silap aku .. Hehehe..

Dan dia gagal ! Frust giler dia ! Walhal dia boleh je berhenti ketika dapat US$5,000 .. Huhu.. Takde rezeki ..

Berbeza benar dengan kuiz tak berfaedah yg dihoskan oleh bekas penyanyi rap tu haaa.. Buat orang gelak je lebih tapi faedah ? Hurmm …

6 ulasan:

  1. kalau dah sapat US$5,000 pun dah seronok dah..

    jemputlah singgah blok sy
    www.akiwaart.blogspot.com
    thanks :D

    BalasPadam
  2. bru lps tgk gak.. sayang.. main mcm ni tk leh tamak gak.. kn dh mlps 5k

    BalasPadam
  3. pernah tgk nie..
    boleh dikatakan show yang bagi duit paling mudah dan simple.
    xyah susah2 nk masuk studio.
    pacak je mesin kt mall lepas tu letak je kemera.
    mmg idea diorg gempak.

    BalasPadam
  4. Best nya! kalau dpt peluang join bnd gini mg kte nak.

    BalasPadam
  5. pernah tengok game ni.. memang menarik

    BalasPadam

Histats

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI