Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 13 April 2014

Membalas , sila guna otak !

 

Kesian sebenarnya.. Aku ni , bukanlah berniat nak memburukkan mana mana pihak apatah lagi menjatuhkannya.. Nak sedarkan dia dan jugak orang orangnya..

Macam macam cerita aku dengar pasal diorang ni .. Hurm.. nak kata tak percaya , ianya datang dari mulut kawan kawan.. Yelah , jangan percaya sangat tapi bila melihatkan dari gaya kesombongan tokey dan kuli , lebih kurang jer.. maka tak hairanlah cerita cerita gini leh timbul.

Aku biasa masuk ke page page Facebook company besar cam Maxis , Nokia , Samsung dan sebagainya. Mereka selalu kena hentam dengan pengguna pengguna media sosial ni. Tapi yang aku kagum tu , admin page mereka sangat cool. Cara menjawab tu membuatkan si penghentam tu , tak berbalas dah ! Terus diam ..Hahaha ..

Contoh jawapanya…

“ Sila hubungi XXX XXXXX XXX XXXX untuk mendapatkan maklumat lanjut atau hubungi pegawai perhubungan pelanggan kami . Terima kasih .  “

Haaa.. Nak kata apa dah ? Bukannya macam diorang tu ! Malah siap di delete komen yang ada fakta dan blocked ! Hanya tinggal cumalah kaki bodek dan kaki kipas susah mati ! Haa , sesuailah tu.. ! Penyamun dengan penyangak dalam satu page ..

Sesuka hati panggil orang lanun .. Walhal ? Belajar bercakap sedikit . Hormat tu penting walaupun bukan pelanggan awak ! Dan ingat asal usul tuuuu .. Mudah lupa orang kita ni ! Ceh …

5 komen :

O'gosh Iskandar berkata... [Reply to comment]

Biasalah tu abg ben...moga2 diorang cepat sedar diri.

namiacinta berkata... [Reply to comment]

baca FP mereka memang terasa sakit hati pulak ... kalau dh kaya sekali pun tak payah lah sombong dan riak bagai ... semoga mereka sedar ...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail berkata... [Reply to comment]

jangan sampai org boikot udah leeee..

NiSha berkata... [Reply to comment]

Mungkin Diorg tak pernah rasa erti pahitnya kesusahan.. sebab tu angkuh dengan manisnya kesenangan.. Semoga Allah cerdik kan mereka yg malas nak guna otak ni.. tak salah jual tudung mahal.. tp ni Otak pun mahal sangat nak guna.. kufur nikmat namanya..

MissNadia berkata... [Reply to comment]

urmm.. warna warni kehidupan.. banyak ragam dan peel.. kene belajar adab tu baru la pandai balas guna otak

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI