Rakyat Malaysia mudah dapat tekanan jiwa !

 

Antaranya aku la .. Huhuh.. Kalau aku tak memandu kereta , aku mmg tenang di rumah. Layan movie 3D dengan home teater Pioneer aku yang best tu ..

Tapi kalau kena keluar memandu , aku cukup stress dengan kenderaan yang tak reti reti nak bagi signal bila nak masuk ke laluan kita !!

Nak laju , lantak pi la.. Terbabas , sendiri tanggung la kan ! Jangan terbabas kat kenderaan yang tak terlibat sudah laa .. Kalau rasa tak leh nak kawal part terbabas tu , maka pandu dengan cermat..

Pastu ni  yang tak reti bagi signal tuu ..Apahal ??? Tetiba masuk laluan orang padahal jarak kenderaan tu dah rapat.. Dia main masuk macam tu pulak !

Nak lagi ? Bagi signal bila dah betul betul kat simpang ! Huk alohhhhhhhhhh.. Sebelum tu dia memandu cam cipan nak mengawan.. Slowwwww .. tetiba bagi signal dan terus masuk ke lorong dia.. Yang belakang ni , sah sah terkejut cipan ! Tak jadi mengawan dah ! ARghhhhhhhhh..

Serius , aku leh mati sakit jantung gini.. Kita berhati hati dah … Mai unta padang pasir, dia memandu serupa dia je bayar road tax !

8 ulasan:

  1. memang betul pun rakyat malaysia mudah mendapat tekanan jiwa...

    BalasPadam
  2. Hahaha lawakla cte abg ben ni. Org Malaysia mmg gini. No komen, sbb mmg dh trlalu byk. Kdg2 membebel jgk lpstu, lps bebel tu ttbe da lg yg wt perangai sama. urmm

    BalasPadam
  3. memang pun gertam jer tgk huhuu tadak keperimanusiaan langsung

    BalasPadam
  4. setuju la sy pun bw keta under steress..ehh..eh kang diaorg langgar aku lak..gitu lakk perasaannya..kita pula yg risau lebihh

    BalasPadam
  5. macam kat penang baru2 ni.sukahati dia je langgar dah macam need for speed. err

    BalasPadam
  6. itu satu hal...jem pun boleh bagi tekanan jiwa..stress je rasa bila masuk keta

    BalasPadam
  7. org mcm tu aganya masa beli kete xde signal kot.eeiiii..mmg geram. hari2 kena lalui benda yg sama...kadang2 sy siap tunjuk penumbuk...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009