Selfie , sememangnya hak anda tapi ..

 

Haaa .. silalah berselfie puas puas ! Selagi mana menggunakan kamera sendiri dan tidak menganggu emosi orang lain , silakan ajaa ! Enggak ada sapa yang marah .. hehehhe

Tapi kan , kalau nak bergambar senantiasa kemudian post di Facebook , bagi aku.. buatlah original skit .. Jangan nampak sangat cam kemaruk nak post gambar !

Maksud aku , cam orang yang suka berselfie di pagi hari dan malam hari sebelum tidur .. Dia kata ..

“ Ok semuaa .. Ai nak tidur niii .. Jumpa esok .. “ ..

Salah ? Takde pon. tapi dengan mekap kat muka 2 kilo setengah .. baju macam baru balik disko .. nak tidur ?? Mungkin la satu lakonan je tapi nasihat aku , buatlah sesuatu yang lebih bagus dan memberi kebaikan pada rakan rakan di Fb kita tu ..

Pastu bila bangun tidur ..

“ Hi uolls… I dah bangun ni.. Tapi i mengantuk lagi .. Jom sambung tidur .. Kroohhh … kroohhh .... “.

 

Dengan mata tertutup , tangan pegang monopod ! Huh … Kalau Qhaliff , aku leh terima lagi .. maksud aku , budak la.. Yang tua tua cam aku ni , apatah lagi ada anak .. tak yah la buat gitu.. Nanti anak tau membaca , malu jer .. hehe ..

Dan serius .. aku tak tahan dah tengok selfie begini .. Aku terpaksa unfriend untuk elakkan hati aku mengumpat dia lagi.. Maaf la yer.. Aku nak add rakan yang mampu beri impak positif pada aku .. Hurmm…

19 ulasan:

  1. Saya tak reti nak selfie so nengok jelah gambar orang yang selfie tu..

    BalasPadam
  2. Hahaha lawak la. Tapi betul la. Kalau dah selalu sangat naik dekat timeline, agak annoying gak laa..

    BalasPadam
  3. hehe..pastu selfie ni mesti ke kena muncungkan mulut..hihih

    BalasPadam
  4. Heeeee.....ramai gak perempuan kat fb lisa yg post pic ckp bgun tdo tapi... Makeup tebal. Huhu

    BalasPadam
  5. Heeeee.....ramai gak perempuan kat fb lisa yg post pic ckp bgun tdo tapi... Makeup tebal. Huhu

    BalasPadam
  6. muncung qhaliff yg comel! he3..

    BalasPadam
  7. Hahaaa..sabaq jela..nasib shida bkn kaki selfie heheee..

    BalasPadam
  8. kalau dulu posting gmbr makanan kt facebook & media sosial lain dikatakan sakit mental... utk kes selfie nie ape cer ye bro???...

    BalasPadam
  9. begitu ke maksudnya selfie....baru tau...tq atas penerangan...Qhaliff yg paling comel buat selfie

    BalasPadam
  10. Syukurlah saya tak kenal selfie tu siapa...kalau mau dia berdamping juga dgn sy kot...hehe

    BalasPadam
  11. hai qhaliff....

    lawanye muuuunnnccuuuunnngggg tuuu...

    :)

    BalasPadam
  12. Memang meluat pun. Kot kalo cantek sgt x pe jgk...ni lipstik 2 inci smpei terjuih bibir sbb berat sgt. Pastu hari2 plak tu. Hashtag ootd,tp dressing mcm kiah pekasam je aku tgk. Saya selfie tp sebulan 2 kali. Tu pun dlm ig je. Hahaha..

    BalasPadam
  13. Betullah Ben...budak-budak je yang comel kalu selfie nie...cute je nampak...kalu dah mak-mak dan bapak-bapak budak macam buang tabiat je...kalu dah tengok rasa nak mengata je dalam hati x pasal-pasal dapat dosa free kan...

    BalasPadam
  14. Bro yg ni memang aku setuju sangat ..nak berselfie pun kena jujur dan real

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009