Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 6 April 2014

Selfie , sememangnya hak anda tapi ..

 

Haaa .. silalah berselfie puas puas ! Selagi mana menggunakan kamera sendiri dan tidak menganggu emosi orang lain , silakan ajaa ! Enggak ada sapa yang marah .. hehehhe

Tapi kan , kalau nak bergambar senantiasa kemudian post di Facebook , bagi aku.. buatlah original skit .. Jangan nampak sangat cam kemaruk nak post gambar !

Maksud aku , cam orang yang suka berselfie di pagi hari dan malam hari sebelum tidur .. Dia kata ..

“ Ok semuaa .. Ai nak tidur niii .. Jumpa esok .. “ ..

Salah ? Takde pon. tapi dengan mekap kat muka 2 kilo setengah .. baju macam baru balik disko .. nak tidur ?? Mungkin la satu lakonan je tapi nasihat aku , buatlah sesuatu yang lebih bagus dan memberi kebaikan pada rakan rakan di Fb kita tu ..

Pastu bila bangun tidur ..

“ Hi uolls… I dah bangun ni.. Tapi i mengantuk lagi .. Jom sambung tidur .. Kroohhh … kroohhh .... “.

 

Dengan mata tertutup , tangan pegang monopod ! Huh … Kalau Qhaliff , aku leh terima lagi .. maksud aku , budak la.. Yang tua tua cam aku ni , apatah lagi ada anak .. tak yah la buat gitu.. Nanti anak tau membaca , malu jer .. hehe ..

Dan serius .. aku tak tahan dah tengok selfie begini .. Aku terpaksa unfriend untuk elakkan hati aku mengumpat dia lagi.. Maaf la yer.. Aku nak add rakan yang mampu beri impak positif pada aku .. Hurmm…

19 komen :

Nurulhuda Abdul Latip berkata... [Reply to comment]

Saya tak reti nak selfie so nengok jelah gambar orang yang selfie tu..

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Hehe :)

Syiera Firdaus berkata... [Reply to comment]

Hahaha lawak la. Tapi betul la. Kalau dah selalu sangat naik dekat timeline, agak annoying gak laa..

kakyon berkata... [Reply to comment]

hehe..pastu selfie ni mesti ke kena muncungkan mulut..hihih

therylisa nurul ain berkata... [Reply to comment]

Heeeee.....ramai gak perempuan kat fb lisa yg post pic ckp bgun tdo tapi... Makeup tebal. Huhu

therylisa nurul ain berkata... [Reply to comment]

Heeeee.....ramai gak perempuan kat fb lisa yg post pic ckp bgun tdo tapi... Makeup tebal. Huhu

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

muncung qhaliff yg comel! he3..

Shida Radzuan berkata... [Reply to comment]

Hahaaa..sabaq jela..nasib shida bkn kaki selfie heheee..

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Saya tak erti nak selfie.

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Saya tak erti nak selfie.

Nasrul Muhaimin Ariff berkata... [Reply to comment]

kalau dulu posting gmbr makanan kt facebook & media sosial lain dikatakan sakit mental... utk kes selfie nie ape cer ye bro???...

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

begitu ke maksudnya selfie....baru tau...tq atas penerangan...Qhaliff yg paling comel buat selfie

EjamOthman berkata... [Reply to comment]

Syukurlah saya tak kenal selfie tu siapa...kalau mau dia berdamping juga dgn sy kot...hehe

nabila biela berkata... [Reply to comment]

gerammmnyaaa tgok

NurHafiza Fadzil berkata... [Reply to comment]

hai qhaliff....

lawanye muuuunnnccuuuunnngggg tuuu...

:)

Wafi Remli berkata... [Reply to comment]

Kalau Qhaliff ok la...

azuin arifin berkata... [Reply to comment]

Memang meluat pun. Kot kalo cantek sgt x pe jgk...ni lipstik 2 inci smpei terjuih bibir sbb berat sgt. Pastu hari2 plak tu. Hashtag ootd,tp dressing mcm kiah pekasam je aku tgk. Saya selfie tp sebulan 2 kali. Tu pun dlm ig je. Hahaha..

Siti Hajar Mohamad berkata... [Reply to comment]

Betullah Ben...budak-budak je yang comel kalu selfie nie...cute je nampak...kalu dah mak-mak dan bapak-bapak budak macam buang tabiat je...kalu dah tengok rasa nak mengata je dalam hati x pasal-pasal dapat dosa free kan...

denaihati berkata... [Reply to comment]

Bro yg ni memang aku setuju sangat ..nak berselfie pun kena jujur dan real

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI