Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 5 Mei 2014

Bila kita nak praktikkan ?

 

Tak lama lagi Ramadhan .. Bila Ramadhan , pastinya ramai tau betapa banyaknya makanan dibazirkan walaupun dah disuruh berjimat cermat ! Hari pertama , kedua , ketiga puasa .. ok laa.. Masukkan hari hari berikutnya.. Hurmmm..

Tapi rasanya , sebelum Ramadhan pon kita dah boleh praktikan cara begini.. Ternyata memberi manfaat pada yang memerlukan terutama mereka yang tinggal di kawasan perumahan yang didiami bukan golongan mewah.. Hurmm ..

Photo: Kita bila nak buat ?

 

Rasanya kalau buat kat Malaysia ni , jalan tak ? Aku rasa boleh jalan tapi nak kena ada pengawal keselamatan la pulak untuk jaga peti ais tu ! Huhuhhu.. Besi longkang pon kena rembat ! Ini kan pulak peti ais ..

Orang Malaysia , ramai yang pentingkan diri . Nasib baik masih ada golongan yang mementingkan lagi orang lain .. hurm..

3 komen :

Ieka Farhana berkata... [Reply to comment]

biasalah BA malaysia hehe :D

~ cik AiN pinky ~ berkata... [Reply to comment]

betul sgt abg ben...sy tertarik dgn ayat org Malaysia pentingkan diri tu....sbb sy sendiri penah jd mangsa org pentingkan diri ni. ceritanya begini. kawasan rumah sy mmg takde parking yg proper lah. yelah rumah flat kan..harus lah paring mane yg boleh parking kan...name pon duduk flat, parking free. tapi...ade golongan yang pentingkan diri ni main letak kon siap spray konon2 kotak parking tu dia punya. padahal sy lagi lama duduk situ dari die. tempat yang die bubuh kon tu pon bkn kotak parking pn sbnarnya...tepi longkang je pon.

satu hari saya nak park kereta, situ kosong dan sy park je lah kan. bile die balik malam2 dtg ketuk pintu rumah sy suruh sy alihkan kereta. bergaduh jgk lah malam tu. sy kate nak duduk flat parking sini mane2 pn boleh. sy tnya die u bayar ke nak kate tu u punya parking. kalau nak reserve2 parking pegi duduk kondominium sane...
mmg hangin satu badan sy mlm tu...

kadang2 kite ni pikir kan org lain same...org lain pn nak parking. tak payah lah nk reserve2 kan..mane kosong kite letak keter. sampai sekarang sy tetap tak letak ape2 kon atau tanda kate tu sy pnya parking. mane kosong sy park je.

dlm hati dendam jgk. semoga kereta die pecah cermin or bercala ke ape...sbb cermin kereta sy pernah pecah terkena batu org mesin rumput mase sy park kat tmpat yg die rebutkan sgt tu...biar padan muke die...hahahahaha...

ehh sorry abg ben, terpanjang pulak komen. dah mcm enty plak...hihi :p

DYatie berkata... [Reply to comment]

Haha. Mg kena ad pengawal. Org penting diri? Ramai gila! Yg paling menyakitkan hati orang yang letak sampah depan rumah. Pffft!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI