Cermin mata baru !

 

Kena standby lagi satu.. Kenapa ? Sekarang ni , dah mula longgar sebab Qhaliff suka rampas dari muka aku ! huhuh..

Gi Alamanda.. Ada dua kedai yang aku masuk. Nusantara dan Optical 88. Focus Point ? Tamoooo .. Serik dah dengan Focus Point.. Huhuh..

Nusantara .. Tanya diskaun , ada tu mmg ada la.. Tapi harga sebelum diskaun saja buat aku tertelan air liur. Design ? Hurmm… Bukan citarasa aku ..

Aku ke Optical 88.. Berkenan dengan Ray Ban.. Harga , hampir RM700 .. Dia kasi diskaun 50% ! Haaaa.. Cantik laaaa ..

Tapi bila check mata .. aku ni masalah silau ! Sangat tinggi woo.. Bukan masalah rabun sangat.. Silau ni merbahaya bila memandu tengahari atau malam , disilau dek lampu kereta lain ! Bahaya  woo ..

Semakin bernafsu lak nak cari spek ni.. Tapi dok kantoi Qhaliff buat perangai pelik ! Dok asyik nak lari keluar jer dari kedai tu.. Dah lari keluar , pastu jauh jauh ! Iskhhh.. Sian lak kat wife ..

Aku nak je batalkan tapi tak jadi sebab memang perlu spek .. Hurmm .. Last last , amik je la apa yang aku dah try. Malas nak tengok yang lain ..

Photo

Nak berselfie pon tak sempat ! Juling mata terus sebab terkejut Qhaliff lari keluar ..

Aku punya spek ni , mahal sebab cermin dia .. Cermin saja dah dekat RM600 ! Tu pun paling murah.  Kalau tak , lebih gak la RM1K ! Tapi ikut power gak laa.. Aku punya power serupa power rangers .. dan jenis cermin ..

Ni kes terpaksa wooo.. Sebabnya kalau spek aku guna skang ni patah , aku takde backup spek.. Nak memandu nanti bahaya.. hurmm..

9 ulasan:

  1. Mak aih! Cermin je dekat 600...

    BalasPadam
  2. adii first time pakai spek, guna spek jenama fokus point . n then tu la first n last dr fokus point hahaha

    BalasPadam
  3. demi keselamatan Qhaliff dan mummy dan daddynya jugak...

    BalasPadam
  4. kena jaga leklok pahni spek tu.eheh

    BalasPadam
  5. Abg ben tahun lepas buat spek pon mahal abg ben...cermin jer dah 4++ belum campur dengan frame...nasib baik frame murah cikit...jadi tak ada lah sampai 1k. ..tapi tu pergi buat kat focus point sebab dapat diskaun pelajar cikit guna kad siswa...

    BalasPadam
  6. Abg ben tahun lepas buat spek pon mahal abg ben...cermin jer dah 4++ belum campur dengan frame...nasib baik frame murah cikit...jadi tak ada lah sampai 1k. ..tapi tu pergi buat kat focus point sebab dapat diskaun pelajar cikit guna kad siswa...

    BalasPadam
  7. Abg ben tahun lepas buat spek pon mahal abg ben...cermin jer dah 4++ belum campur dengan frame...nasib baik frame murah cikit...jadi tak ada lah sampai 1k. ..tapi tu pergi buat kat focus point sebab dapat diskaun pelajar cikit guna kad siswa...

    BalasPadam
  8. Pakai teropong jer Ben.. hehe..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009