Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 3 Mei 2014

Jangan update dalam blog !!!

 

“ Assalamualaikum… Ben ka ? Ni Mak Su ni .. Kenai dak ? “.

Ah.. sudah .. sapa lak ni ? Mak su mana pulak .. Dia nak kasi job apa ni ? Wah.. best gak .. Dapat duit beli jam Tag pasni .. heeee …

“ Mak Su ? Er , mak su mana ye  “ . Tanya aku.

“ Mak Su yang duduk kat Cheras tu .. “. Jawabnya.

Sapa eh ? Setahu aku , aku ada la sorang makcik duduk kat sana tapi takde la pulak aku panggil dia Mak Su .. ke aku yang lupa gelarannya ? Heeee.. Seingat aku , sekali je gi umah dia.. masa raya. Tu pun gi berjemaah .. Huhuh.. Pastu tak de dah sbb aku sibuk. Orang tua dengan adik beradik aku je rajin gi.. Hurm..

“ Makcik Shamsi la .. Ayah masuk hospital ka ? Sakit apa ? “ .

Oooooo.. Baru aku ingat.. Sebut nama , mmg aku tau la.. Gelaran ni , aku tak ingat .. Heee.. Dia mula bertanya dan aku menjawab satu demi satu sambil memandu. Guna handfree dan loud speaker.

Aku terfikir gak .. Apasal dia panggil aku  ‘ Ben “ ? Kalau adik beradik ayah aku di Balik Pulau , Pulau Pinang tu .. biasanya akan panggil nama penuh aku.. Apasal dia je lain ?

Di hospital semalam , aku bagitau kat ayah aku pasal panggilan tu. Sebenarnya dia dah pesan kat anak anak dia jangan bagitau orang kampung. Dia tak nak susahkan mereka datang jauh jauh. Huhuh..

Aku cerita satu satu .. Pastu aku cakap la pasal panggilan nama aku tu.. Jawab ayah aku ..

“ Anak dia kan suka baca blog hang .. “ .

Oooooooooooooooooooooooooooooooooo.. Okkkk .. Baru aku ingat.. Huhuhh.. Adeh ..

3 komen :

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Amboi.. Uncle Ben .. Nama artis le.

Suria Lekatlekitgurl berkata... [Reply to comment]

senang boleh detect yg mana kenal abg ben dari blog atau sedara mara. sebab nama panggilan berbeza.. mcm sy kawan2 byk pggil su tp kalau fmly atau sedara mara memang pggil suria. kt situ kalau call tak cam suara pun blh tau samada kwn atau sedara mara. tp belah in law pggil su pulak. org malas nk sebut suria mybe bg dorang panjang sgt pun even sy x pernah kenalkan nama sy sbg su. org sendiri pggil

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Gelaran berbeza..orang yang sama..asalkan aura yang comel sahaja..hehe..Kalausapag biasa follow blog abang ben,, sebut je ben junior mesti orang tau sapa..hehe..qhaliff le..klu yg jaran jarang singgah tau qbaliff tu anak abang ben je..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI