Kafe Peranakan Place , Low Yat Plaza

 

Ke Low Yat Plaza ari ni .. Tujuan nak cari lens filter , screen proctector untuk Sony Alpha 5000 aku. Ok , korang kena carik betul betul kat sini.. Korang akan jumpa macam macam harga .. Haaa.. Nak selamat , cari kedai kedai yang terperosok skit. Yang kat tepi tepi , luar luar tu.. mmg giler tekan punya ! Ok tu , cerita lain ..

Cerita aku untuk kali ni , pasal Kafe Peranakan Place ni. Rasanya masa aku datang dulu , tak nampak lagi kedai ni.. Asik asik pi makan kat Nasi Ayam Noor yang harganya , oh noooo ! Harap pakai sendat jer laa .. heee .. Nak cuci mata tambah dosa , boleh laa ..

Ok , memandangkan aku dah bawak kamera aku ni .. maka nak cari kedai untuk buat review sekali laa .. Aku pilih kedai peranakan ni sebab teringat Mat Gebu yang berdarah peranakan ni.. Aku berdarah Pan Asian .. Tak sama yer kitorang !

Di sini , ada masakan yang bukan ala barat la.. Ada mee dan nasi . Macam macam jenis ada .. Kalau datang awal pagi , pastinya nak makan berat tu ,tak kena dek tekak laa..

Jadi aku pilih …

DSC02449

DSC02456

DSC02457

DSC02458

DSC02459

Hurmm.. Apa namanya eh ? Lupa lak aku .. Kantonese yee mee kot ? Rasanya laa.. memang feveret aku ni .. Sedap tak yang ni ? Hurmm.. Aku bagi 2.5 bintang dari 5 bintang ..

DSC02450

DSC02452

Ahaaa.. aku amik cendol durian untuk pemanis mulut.. Sedap tak ? Hurmm… Ok gak laa.. Mungkin aku tengah mood gadget , jadi rasa nak makan sangat tu , kurang skit. Lebih pada nak isi perut je la .. heee ..

Harga ? Tak mahal sangat laa.. Kira harga harga setaraf cafe cafe gitu la.. Kiranya cam cendol ni , tepi jalan murah lagi la.. heeee.. Terus terang ni ! Haaa…

4 ulasan:

  1. owh... kat low yuat... akak tak makan kalo area2 situ... hehe

    BalasPadam
  2. X pernah nampak lak. Hihi

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009