Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Mei 2014

Kanser lidah ayah aku..

 
 
Hurmm .. Makin besar ..Camana boleh kena ? Rokok.. sila la merokok puas puas .. Camana nak hilang ? Hurmm.. esok operatiom.. Tak tau la berapa lama ..
Dia pun dah redha dan menyesal sebab merokok .. Dulu si perokok dok ingat , mati , mati terus jer .. Tak kisah aihh.. Tapi diorang terlupa , penyakit singgah dulu..
Betul ... aku tau .. Penyakit ni ujiam Allah. Tapi Allah dah pesan.. Jaga kesihatan.. Elakkan apa yg boleh memudaratkan .. hurmm..
Entahlah.. Tak tau camana nak nasihatkan org yg kuat merokok ni .. Diorg lagi pandai dari yg tak merokok.
Semoga Allah permudahkan urusan ayah aku esok..

22 komen :

Carlos Seira berkata... [Reply to comment]

Dalam proses mempengaruhi rakan sebaya berhenti merokok. Hampir sebulan dia tak sentuh rokok sebab kena batuk teruk.

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

perokok2 tegar silalah ambil iktibar... dan berterima kasih kepada abang ben atas peringatan ini kepada semua perokok2 di luar sana...

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

perokok2 tegar silalah ambil iktibar... dan berterima kasih kepada abang ben atas peringatan ini kepada semua perokok2 di luar sana...

ZazaMyMoon berkata... [Reply to comment]

Ya Allah.. scarynya tengok..
Ini ujian Allah.. semoga ayah abg ben cepat sembuh..

qaseh dalia berkata... [Reply to comment]

erm tkut tgk .. isy , ayah pun sama kuat merokok , sakit dada baru nak benti :'( mmg degil amat

JunAina berkata... [Reply to comment]

Semoga Allah memudahkan segalanya...

Buat semua ambil iktibar jangan buat perkara2 yg boleh mendatangkan mudarat kepada diri sendiri.

Makcik Anak 3 berkata... [Reply to comment]

huhu....kena lah ingat2 kan org2 yang tersayang nie....

Dyan The Quickers berkata... [Reply to comment]

tuh la,, nasi sudah menjadi bubur.. :( pape pon smoga sihat selalu insya Allah

http://thedyans110.blogspot.com/2014/05/first-step.html

Knor berkata... [Reply to comment]

doa dr anak2 yg soleh..ujian

kak saya dh meninggal kanser payu dara..

kucing malas berkata... [Reply to comment]

Semoga takde pape berlaku and cepat sembuh. Sebab dulu arwah uncle saya terlambat nak jumpa doctor. Dah bedah and tak sempat buat kimo.

aizamia3 berkata... [Reply to comment]

Moga ayah BA kuat dalam melawani penyakit tersebut.

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Pengalaman itu guru terbaik untuk mentarbiah diri..moga semua berjalan lancar esok..

Lydia Miza berkata... [Reply to comment]

Moga mudah dan lancar esok, amin

Ni first time sy tgk kanser lidah

fifahnazri @ owner Kedai indah berkata... [Reply to comment]

Semoga cepat sembuh yea.

ronna berkata... [Reply to comment]

jenuh dah nasihatkan kawan2 perokok tegar. depa siap cakap kenapa kerajaan masih memberi kebenaran rokok dijual? adoilah.... semuanya atas usaha sendiri...

Akmall Razlan berkata... [Reply to comment]

sabar abang ben... semoga semuanya selamat...amin.

Fiza Rahman berkata... [Reply to comment]

Peringatan buat perokok tegar. Smoga operation berjalan dgn lancar dan dipermudahkan olehNYA.

Azura abd rahman berkata... [Reply to comment]

kesan rokok...dah macam2 tunjuk tapi tetap hisap jugak...hmmm...

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Smga pembedahan esk berjalan lncr..
Hurmm..harap sgt perokok2 diluar sna sedar dan benti merokok..kt kotak rokok pn dh ade gmbr mcm2 kesan kalo merokok..hrp mereka sedar..

Kak Zie berkata... [Reply to comment]

As salam ben...utk peringatan bersama...arwah abah saya seorg perokok tegar...mak sy skg ada penyakit 3 serangkai...baru2 ni masuk hospital doktor kata dia passive smoker dan paru2 dia ada kesan disebabkan hidu asap rokok...termasuk sy iaitu anak2 juga berpotensi sebagai passive smoker. ?..tengok bahaya kan....yg menghidu asap lagi bahaya rupanya...so please saper perokok syglah keluarga anda.tu jer

Cik Rina berkata... [Reply to comment]

As Salam.... didoakan sihat selepas operation. Saya juga nak share info tentang VIVIX (supplement Resveratrol) yang diuji secara klinikal dapat menyekat perebakan sel kanser & menyekat bekalan darah untuk mematikan sel kanser tersebut.

Jemput singgah baca entri saya:
http://cikbellarina.blogspot.com/2014/03/resveratrol-pencegahan-kanser_15.html

Harap membantu & Terima Kasih :)

Cik Rina berkata... [Reply to comment]

As Salam.... moga beliau sihat selepas operation.

Saya nak share info tentang VIVIX, sumber Resveratrol yang diuji secara klinikal dapat menyekat bekalan darah kpd sel kanser untuk mengelakkan ia merebak & mematikan sel kanser tersebut.

Jemput singgah baca entri saya,
http://cikbellarina.blogspot.com/2014/03/resveratrol-pencegahan-kanser_15.html

Harap membantu & Terima Kasih :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI