Kanser lidah ayah aku..

 
 
Hurmm .. Makin besar ..Camana boleh kena ? Rokok.. sila la merokok puas puas .. Camana nak hilang ? Hurmm.. esok operatiom.. Tak tau la berapa lama ..
Dia pun dah redha dan menyesal sebab merokok .. Dulu si perokok dok ingat , mati , mati terus jer .. Tak kisah aihh.. Tapi diorang terlupa , penyakit singgah dulu..
Betul ... aku tau .. Penyakit ni ujiam Allah. Tapi Allah dah pesan.. Jaga kesihatan.. Elakkan apa yg boleh memudaratkan .. hurmm..
Entahlah.. Tak tau camana nak nasihatkan org yg kuat merokok ni .. Diorg lagi pandai dari yg tak merokok.
Semoga Allah permudahkan urusan ayah aku esok..

22 ulasan:

  1. Dalam proses mempengaruhi rakan sebaya berhenti merokok. Hampir sebulan dia tak sentuh rokok sebab kena batuk teruk.

    BalasPadam
  2. perokok2 tegar silalah ambil iktibar... dan berterima kasih kepada abang ben atas peringatan ini kepada semua perokok2 di luar sana...

    BalasPadam
  3. perokok2 tegar silalah ambil iktibar... dan berterima kasih kepada abang ben atas peringatan ini kepada semua perokok2 di luar sana...

    BalasPadam
  4. Ya Allah.. scarynya tengok..
    Ini ujian Allah.. semoga ayah abg ben cepat sembuh..

    BalasPadam
  5. erm tkut tgk .. isy , ayah pun sama kuat merokok , sakit dada baru nak benti :'( mmg degil amat

    BalasPadam
  6. Semoga Allah memudahkan segalanya...

    Buat semua ambil iktibar jangan buat perkara2 yg boleh mendatangkan mudarat kepada diri sendiri.

    BalasPadam
  7. huhu....kena lah ingat2 kan org2 yang tersayang nie....

    BalasPadam
  8. tuh la,, nasi sudah menjadi bubur.. :( pape pon smoga sihat selalu insya Allah

    http://thedyans110.blogspot.com/2014/05/first-step.html

    BalasPadam
  9. doa dr anak2 yg soleh..ujian

    kak saya dh meninggal kanser payu dara..

    BalasPadam
  10. Semoga takde pape berlaku and cepat sembuh. Sebab dulu arwah uncle saya terlambat nak jumpa doctor. Dah bedah and tak sempat buat kimo.

    BalasPadam
  11. Moga ayah BA kuat dalam melawani penyakit tersebut.

    BalasPadam
  12. Pengalaman itu guru terbaik untuk mentarbiah diri..moga semua berjalan lancar esok..

    BalasPadam
  13. Moga mudah dan lancar esok, amin

    Ni first time sy tgk kanser lidah

    BalasPadam
  14. jenuh dah nasihatkan kawan2 perokok tegar. depa siap cakap kenapa kerajaan masih memberi kebenaran rokok dijual? adoilah.... semuanya atas usaha sendiri...

    BalasPadam
  15. sabar abang ben... semoga semuanya selamat...amin.

    BalasPadam
  16. Peringatan buat perokok tegar. Smoga operation berjalan dgn lancar dan dipermudahkan olehNYA.

    BalasPadam
  17. kesan rokok...dah macam2 tunjuk tapi tetap hisap jugak...hmmm...

    BalasPadam
  18. Smga pembedahan esk berjalan lncr..
    Hurmm..harap sgt perokok2 diluar sna sedar dan benti merokok..kt kotak rokok pn dh ade gmbr mcm2 kesan kalo merokok..hrp mereka sedar..

    BalasPadam
  19. As salam ben...utk peringatan bersama...arwah abah saya seorg perokok tegar...mak sy skg ada penyakit 3 serangkai...baru2 ni masuk hospital doktor kata dia passive smoker dan paru2 dia ada kesan disebabkan hidu asap rokok...termasuk sy iaitu anak2 juga berpotensi sebagai passive smoker. ?..tengok bahaya kan....yg menghidu asap lagi bahaya rupanya...so please saper perokok syglah keluarga anda.tu jer

    BalasPadam
  20. As Salam.... didoakan sihat selepas operation. Saya juga nak share info tentang VIVIX (supplement Resveratrol) yang diuji secara klinikal dapat menyekat perebakan sel kanser & menyekat bekalan darah untuk mematikan sel kanser tersebut.

    Jemput singgah baca entri saya:
    http://cikbellarina.blogspot.com/2014/03/resveratrol-pencegahan-kanser_15.html

    Harap membantu & Terima Kasih :)

    BalasPadam
  21. As Salam.... moga beliau sihat selepas operation.

    Saya nak share info tentang VIVIX, sumber Resveratrol yang diuji secara klinikal dapat menyekat bekalan darah kpd sel kanser untuk mengelakkan ia merebak & mematikan sel kanser tersebut.

    Jemput singgah baca entri saya,
    http://cikbellarina.blogspot.com/2014/03/resveratrol-pencegahan-kanser_15.html

    Harap membantu & Terima Kasih :)

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009