Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 5 Mei 2014

Sains dan Islam untuk si kecil dari Little Scientists

 

Menarik ! Kali kedua aku hadiri bengkel pendidikan untuk anak kecil yang dianjurkan oleh LITTLE SCIENTISTS di Putrajaya , baru baru ni ..

Teknik pembelajaran yang ditunjukkan oleh founder Little Scientists , Puan Ho  ni amatlah menarik sekali ! Puan Ho adalah ibu kepada dua orang anak dan sanggup berhenti kerja sebagai jurutera semata mata cintanya dalam bidang sains ini ..

Tujuan bengkel ini diadakan adalah utk mendedahkan pada ibu bapa betapa pentingnya Sains dalam kehidupan manusia dan terutama anak anak kecil ! Menariknya , mereka mengaitkan ilmu Sains dengan Islam !!

Sewaktu aku dalam bengkel ni , aku dapat lihat sendiri betapa anak anak kecil ini begitu teruja dan gembira mendapat ilmu baru sambil bermain ! Haaa.. Bukan sekadar belajar jer tapi dapat bermain gak !

Mak bapak diorang pon lagi la teruja ! Heeee…

Little Scientists ni bukanlah sebuah pusat pendidikan atau Taska tetapi mereka menyediakan sistem pendidikan untuk mana mana pusat pendidikan yang berminat !

Antara pusat pendidikan yang telah gunakan sistem Little Scientists ini ialah ..

image

Menurut Encik. Cheng yang juga suami kepada Puan Ho , Little Scientists ni dah berpengalaman dalam bidang ni selama 12 tahun dan sebanyak 450 taska telah mengguna pakai  sistem mereka itu !

Sistem ini bagus dan amat sesuai untuk anak anak kecil kita. Barulah mereka tak boring nak ke sekolah nanti !

Untuk keterangan lebih lanjut , sila layari :

Web: www.LittleScientistS.com

Blog: http://littlescientistsblog.blogspot.com/

FB: www.facebook.com/theLittleScientistS

Youtube: www.youtube.com/LittleScientistVideo

Online shop: http://www.littlescientists.com/shop/

4 komen :

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Bila ader pendedahan camin ..anak2 takkan mudah jd boring ..
Kadang2 duk mengadap buku jer tak boleh juga ..kena tahu jugak tentang sains dalam kehidupan ..info yg menarik En Ben ..tq

Scarlett O'Hara berkata... [Reply to comment]

Seronok meneroka dunia pendidikan anak-anak kan?Moga dapat dimanfaatkan dalam mendidik Qhaliff dan si adik nanti.

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

Hebat! pandai depa create sains dan juga islam. 1st time dengar ni

DYatie berkata... [Reply to comment]

Best nya. Harap sangat dapat bawak anak ke sini jugak.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI