Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 17 Mei 2014

Terima kasih ‘Hantu Kak Limah ! “

 

Qhaliff demam … Aku rasa mesti sebab tekak dia tu ! Suka masukkan jari dalam mulut ! Puas laaa dok tarik jari tangan dia.. Dia marah pastu buat lagi ! Haaa.. kan dah demam ! Qhaliff , nanti baca entri ni .. Ingat yer ! Bila orang tua tak kasi tu , bersebab ! Bukan sebab jeles jari lentik atau gebu yer !

Photo

Malam tadi , dia tidur dengan aku setelah suhu badan dia ok .. Dalam pukul 3 tu , terjadi satu peristiwa yang mana aku sendiri pon rasa malu kat Qhaliff !

Aku mimpi.. Tak ingat jalan ceritanya tapi si Hantu Kak Limah ni muncul .. Aku rasa ni mesti sebab teringat kengkawan dok upload gambar hantu di group Whatsapp aku !

Photo

Hurmm… Sebijik laaa gaya muncul dia ni dalam mimpi aku ! Terus aku bantai azan untuk halau syaitan ni ! Heee..

Malangnya , aku bukan azan dalam mimpi ! Aku betul betul azan haaaa!! Mata tertutup mulut terbukak ! Qhaliff terkejut terus dia ! Aku pun terjaga … Hahahaha.. Qhaliff pandang aku dan cakap apa tah..

Aku suruh dia tidur semula .. Aku pegang badan dia .. Panas ! Huhh… Panas sangat .. Terus aku dukung bawak masuk bilik.. Kejut wife.. Aku gi amik baldi , dan basahkan dia..

Meraung laa dia … sejuk ! Sampai muntah atas badan aku..  Aku bawak masuk bilik air , aku basahkan lagi badan dia .. Pastu lap dan selimutkan dia .. Masuk sebijik ubat kat punggung dia !

Senyap dah pastu.. Aku ke depan , dan baring semula .. Baru nak terlelap .. Dengar Qhaliff punya suara. Aku gi tengok .. Dia dah cergas. Main air dalam bekas air yang aku bawak masuk untuk basahkan dia memula tadi.. Aku biarkan je..

Subuh.. Wife kejutkan aku. Dengan perlahan wife bagitau aku ..

“ Qhaliff main powerbank tadi. Abis dia rendam dalam bekas air tu ! “.

Adehhh.. adeh.. Dah la powerbank tu bagus punya ketahanan ! Haihh..

Gi solat dulu pastu amik powerbank .. Nak try charge.. Takut pon ada gak ! Risau meletop jer .. Huhuh..

Photo

Alhamdulillah .. Ok lagi .. Heeee.. Apa brand powerbank ni ? Er , mana leh cakap.. Promosi percuma lak ! Huh !!

6 komen :

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

Bagus tu.... pm le kalau mcm tu apa brand dia a

azrinna nur berkata... [Reply to comment]

Kadang2 budak rendam tak apa2, cuba kita yang rendam.... nahas!

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Qhaliff demam..kesian Qhaliff..cpt semvuh ye..kan nak kena jaga adik..hehe..mungkin terendam sikit je kot..alhamdulillah..

meltunes Yann berkata... [Reply to comment]

Mcm ninetology punya brand jer tu...dpt free skali beli enfon dia

aku_azreen berkata... [Reply to comment]

Kesian Qhaliff...

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

Qhaliff test ketahanan power bank tu....memang menjadi....buat n3 pasal benda tu tentu ramai yg minat nak beli

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI