Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Mei 2014

Termometer untuk si kecil !

 

Hurmm… Qhaliff demam tapi termometer aku tak tau kat mana hilangnya ! Rasanya dah beli 3 tapi semua tak dapat dikesan dari radar ! Bateri pon tak dapat dikesan ! Haaaa.. Pelik ? Takde yang pelik bila ada anak kecil ni ..

Nak tak nak , kena beli satu terutama doktor yang periksa Qhaliff nasihatkan supaya beli dan simpan satu.. Baiklah , doktor ! Saya beli satu baekkk punyaaa..

Maka , semalam .. sambil dukung Qhaliff , aku gi cari satu di Guardian Alamanda ! Tanya kat salesgirl tu ,ada dua jenis . Yang satu tu , mmg pernah beli la tapi aku tak berani nak guna tu dah ! Kenapa ? Sebabnya , pernah satu ketika .. ‘dia’ bagitau Qhaliff tak demam tapi badannya panas ! Bila gi check doktor , suhu badan dia dah nak cecah 40 masa tu ! Perghh..

Nak tak nak .. semalam aku beli yang mahal skit ! Harganya ? Hurmmm.. Dalam RM200 ++ gak la .. heee.. Kes terpaksa gitu sebab boleh pakai kat adik dia gak ..

Infrared Forehead Thermometer .. guna infrared jer.. Tembak je kat dahi dia tanpa sentuh dahi dia .. Ada budak tak kasi sentuh kan ? Ha.. Guna gini senang ..

Apa kelebihannya yang lain  selain amik suhu ?

Bagus gak la terutama guna sebelah malam.. Kalau si kecil tu demam , maka akan keluar alarm serta lampu merah ! Haa.. Kalau tak demam , dia akan bagitau sila tidur jer ! Hee..tak la.. Dia keluar lampu hijau tanda ok ! Haa.. Ok la kan ?

Mahal ? Hurmm.. memang laa tapi apa salahnya jika mampu , beli je satu dan simpan elok elok .. Sampai masa , baru tau apa yang aku kata ni benar.. Heee…

Kalah sekarang demi kesihatan anak , tak mengapa .. kan ?

6 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

memang ada simpan satu kat rumah.... in case of kalau2 tak sihat ke kan?

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

if saya nak kawen nnt nak cari suami mcm abg ben la ;p

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

investment utk kesihatan anak. xperlu b'kira!

qishi okawa berkata... [Reply to comment]

sama brand guna..sy dah 2x...haha...mmg kn ade..everywhere bwk..lagik kalo g tmpt jejauh...(dah kate mak2)...

PeRdU cINta berkata... [Reply to comment]

Tak pe beli mahal sikit..berkualiti dan tahan lama..banyak kegunaannya tu..tak rugi pun..itu rezeki anak anak..Allah beri melalui ibu bapanya..

careno berkata... [Reply to comment]

Yup... aku pun dh dptkan seketul yg infrared ni... mahal skit tp berbaloi... x smpai sesaat dh dpt bacaan...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI