Beberapa minit dunia nak ‘sambut’ bola !

 

Kesian.. Ianya terjadi juga di negara kita tapi dalam bentuk lain .. Cara rakyat mereka membantah .. Hurmm ..

anti-fifa-13

Ryan, 9, eats in front of graffiti painted by members of OPNI, in reference to the 2014 World Cup, in the Vila Flavia slum of Sao Paulo May 28, 2014. (Reuters / Nacho Doce)

A woman walks with her child on her shoulders in front of graffiti against the infrastructure work for the 2014 World Cup at the Metro Mangueira slum near the Maracana Stadium in Rio de Janeiro April 10, 2013. (Reuters / Sergio Moraes)

Kita tak sabar dah nak ‘berpesta’. Ada yang sanggup amik cuti semata mata nak tengok bola.. Hurmm..

Aku , dah lama berenti dari mengilai menda menda gini .. Tak beri faedah untuk aku pon.. melainkan ianya melibatkan kerjaya aku , ok la .. Kalau untuk buang masa .. maaf !

Tidur bola .. makan bola ? Ya .. ianya berlaku. Saja nak peringatkan kita .. Ada yang berduka di kala kita bergembira .. Bayangkan jika ianya berlaku pada kita …

Hurm.. entahlah ..

3 ulasan:

  1. minat tp tak sanggup arr nak berjaga pagi2 buta tu.. esok tgk result jelah sapa yg menang..

    BalasPadam
  2. untuk menempa nama dimata dunia dalam persediaan menyambut FIFA, rakyat terkorban..

    BalasPadam
  3. Jangan jejaskan prestasi harian hanya kerana bola.. ;)

    BalasPadam

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI