Bila isteri terasa !

 

Hurm.. Wahai suami sekalian alam … Awas ! Awaslah ketika anda mendapat zuriat yang pertama !! Jangan laaa lebihkan anak berbanding isteri terutama awal awal lahir.. Haa.. Sian si isteri tuuu haa.. Terasa dipulaukan jap..

Bukan apa.. Bukannya isteri tu cemburu atau hilang keyakinan diri atau sebagainya .. tapi mereka terasa seolah ‘ kawin dengan dia semata mata nak anak je.. ‘ walhal masa bercinta dulu , rindu memanjang.. Dah dapat baby , rindu pon takde dah .. Asik asik anak jer..

Si isteri tu bukanlah tak memahami tapi dalam keadaan yang sedang berpantang terutamanya , inginkan perhatian si suami apatah lagi bentuk badan mereka dah berubah kejap .. Kang dah ok , pandai pulak si suami kata rindu ! Haaa.

Kena pandai pandai la sikit amik hati yer.. Jangan bila call isteri yg sedang berpantang di kampung , asik tanya anak jer.. Tak tanya pon keadaan isteri tu camana .. Iskhh… Tamo tamo gitu eh ..

10 ulasan:

  1. take note daddy..
    mmg kebiasaan abah baru akn tnya perihal anak terlebih dahulu.
    hehe

    BalasPadam
  2. jadikan pengajaran ye, para suami sekelian

    BalasPadam
  3. jadikan pengajaran ye, para suami sekelian

    BalasPadam
  4. hadooyy..sian wife..dianaktirikan ke??melampau ko Ben..

    BalasPadam
  5. sangat setuju dgn kenyataan tu...

    BalasPadam
  6. haaaa memang pengajaran pon..haaa kena bagi suami baca niiii....kalau tak mmg kelaut laaa..bukan setakat pantang jeee kalau outstation kaa apa keee...tanya bini dulu yeee...ini tak...!!mmg santap!!!

    BalasPadam
  7. betul tu abang ben..huhuhu..janganla kahwini isteri sebab nak anak je..huhu

    BalasPadam
  8. betul.. betul..

    jom lawat my blog
    http://sihatmenawanitupasti.blogspot.com/

    BalasPadam
  9. betul tuh

    masa dalam pantang la org pompuan paling sensitif ...

    so para husband kena alert sket n pandai amik hati isteri n yg penting bantu dia jaga baby ...penat wo ...beranak pun penat ...pastuh dlm pantang badan lom sembuh dah nak kena bangun banyak kali susukan anak n jaga baby

    BalasPadam
  10. Hahaha betul betul.betulll...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009