Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 1 Jun 2014

Bila isteri terasa !

 

Hurm.. Wahai suami sekalian alam … Awas ! Awaslah ketika anda mendapat zuriat yang pertama !! Jangan laaa lebihkan anak berbanding isteri terutama awal awal lahir.. Haa.. Sian si isteri tuuu haa.. Terasa dipulaukan jap..

Bukan apa.. Bukannya isteri tu cemburu atau hilang keyakinan diri atau sebagainya .. tapi mereka terasa seolah ‘ kawin dengan dia semata mata nak anak je.. ‘ walhal masa bercinta dulu , rindu memanjang.. Dah dapat baby , rindu pon takde dah .. Asik asik anak jer..

Si isteri tu bukanlah tak memahami tapi dalam keadaan yang sedang berpantang terutamanya , inginkan perhatian si suami apatah lagi bentuk badan mereka dah berubah kejap .. Kang dah ok , pandai pulak si suami kata rindu ! Haaa.

Kena pandai pandai la sikit amik hati yer.. Jangan bila call isteri yg sedang berpantang di kampung , asik tanya anak jer.. Tak tanya pon keadaan isteri tu camana .. Iskhh… Tamo tamo gitu eh ..

10 komen :

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

take note daddy..
mmg kebiasaan abah baru akn tnya perihal anak terlebih dahulu.
hehe

Nor Eliyana berkata... [Reply to comment]

jadikan pengajaran ye, para suami sekelian

Nor Eliyana berkata... [Reply to comment]

jadikan pengajaran ye, para suami sekelian

Kak Tie berkata... [Reply to comment]

hadooyy..sian wife..dianaktirikan ke??melampau ko Ben..

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

sangat setuju dgn kenyataan tu...

suhailas sudin berkata... [Reply to comment]

haaaa memang pengajaran pon..haaa kena bagi suami baca niiii....kalau tak mmg kelaut laaa..bukan setakat pantang jeee kalau outstation kaa apa keee...tanya bini dulu yeee...ini tak...!!mmg santap!!!

Nadia Johari berkata... [Reply to comment]

betul tu abang ben..huhuhu..janganla kahwini isteri sebab nak anak je..huhu

syahida zakaria berkata... [Reply to comment]

betul.. betul..

jom lawat my blog
http://sihatmenawanitupasti.blogspot.com/

Miss Moon berkata... [Reply to comment]

betul tuh

masa dalam pantang la org pompuan paling sensitif ...

so para husband kena alert sket n pandai amik hati isteri n yg penting bantu dia jaga baby ...penat wo ...beranak pun penat ...pastuh dlm pantang badan lom sembuh dah nak kena bangun banyak kali susukan anak n jaga baby

amiey lee berkata... [Reply to comment]

Hahaha betul betul.betulll...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI