Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 9 Jun 2014

Cara mudah nak turunkan berat badan ..

 

Mudah ke ? Heee.. Ni cara aku la.. Cuma antara larat atau tidak je nak buat .. Aku mampu buat sebulan je dulu. Memang menjadi dan bertambah kacak la.. Hahahaa.. Dah , tak yah nak sakit hati part kacak tu yer.. Kang ada yang komen kata aku perasan .. Iskh…  Gurau ok , gurau !!

Caranya camana ?

Gunakan susu dan oats jer .. Heee.. Bukan oats 3 in 1 tu tak .. Bukan Choco oats tu. Tapi oats yang ori tu. Campurkan dengan susu ( Skang aku pilih Nutri Goat sbb aku suka khasiatnya ) , pastu dengan sedikit air panas dan air suam.. Tunggu beberapa minit , pastu …

Buat untuk sarapan pagi dan makan malam .. Heeeee .. InshaAllah ..

10 komen :

PakcikLie PCL berkata... [Reply to comment]

uhh ! susu kambing tu yg tak menyabar tu...

~PCL
http://www.nazlee.com
http://gelagatorang.blogspot.com

Maria Firdz berkata... [Reply to comment]

wah.. boleh suruh suami cuba ni... :)

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

leez pun tgh replace dinner dgn oat meal. tgh cuba nak adapt. ye la.. b4 this tekak melayu. asik hadap nasik je kan.. nak twist ke oat tu kene pelan2. harapnye b'jaya m'jadik sekacak u! eh, sejelitalah! ha3..

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

Ooo..oke gak tu..mst rsa kenyang kan.. ^^ dah tu t/ari Beben xmkn pape ke? Hoho..

fyzza berkata... [Reply to comment]

macam best kena cube ni... guna susu unta pon boleh

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

oo diet dgn oat plok..mgkin bleh cuba nanti..

Abhamz SSU berkata... [Reply to comment]

tips yg sgt berguna...bersahur makan oat pun saya rasa memadai utk berpuasa sepanjang hari dlm bulan ramadan nanti....t kasih atas perkongsian ini

nurfadilah suardi berkata... [Reply to comment]

Tang cawan tu comel.hehehehehe.boleh cuba ni

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Boleh la cuba utk sapa2 yg nk kurus..

putrajayabiz berkata... [Reply to comment]

tak sedap...hehe..patut la saya takleh kurus...dh try ...timbul satu
perasaan ...muak...kalau 3 in 1 tu ok je sbb sedap...hehe

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI