Cara mudah nak turunkan berat badan ..

 

Mudah ke ? Heee.. Ni cara aku la.. Cuma antara larat atau tidak je nak buat .. Aku mampu buat sebulan je dulu. Memang menjadi dan bertambah kacak la.. Hahahaa.. Dah , tak yah nak sakit hati part kacak tu yer.. Kang ada yang komen kata aku perasan .. Iskh…  Gurau ok , gurau !!

Caranya camana ?

Gunakan susu dan oats jer .. Heee.. Bukan oats 3 in 1 tu tak .. Bukan Choco oats tu. Tapi oats yang ori tu. Campurkan dengan susu ( Skang aku pilih Nutri Goat sbb aku suka khasiatnya ) , pastu dengan sedikit air panas dan air suam.. Tunggu beberapa minit , pastu …

Buat untuk sarapan pagi dan makan malam .. Heeeee .. InshaAllah ..

10 ulasan:

  1. uhh ! susu kambing tu yg tak menyabar tu...

    ~PCL
    http://www.nazlee.com
    http://gelagatorang.blogspot.com

    BalasPadam
  2. wah.. boleh suruh suami cuba ni... :)

    BalasPadam
  3. leez pun tgh replace dinner dgn oat meal. tgh cuba nak adapt. ye la.. b4 this tekak melayu. asik hadap nasik je kan.. nak twist ke oat tu kene pelan2. harapnye b'jaya m'jadik sekacak u! eh, sejelitalah! ha3..

    BalasPadam
  4. Ooo..oke gak tu..mst rsa kenyang kan.. ^^ dah tu t/ari Beben xmkn pape ke? Hoho..

    BalasPadam
  5. macam best kena cube ni... guna susu unta pon boleh

    BalasPadam
  6. oo diet dgn oat plok..mgkin bleh cuba nanti..

    BalasPadam
  7. tips yg sgt berguna...bersahur makan oat pun saya rasa memadai utk berpuasa sepanjang hari dlm bulan ramadan nanti....t kasih atas perkongsian ini

    BalasPadam
  8. Tang cawan tu comel.hehehehehe.boleh cuba ni

    BalasPadam
  9. Boleh la cuba utk sapa2 yg nk kurus..

    BalasPadam
  10. tak sedap...hehe..patut la saya takleh kurus...dh try ...timbul satu
    perasaan ...muak...kalau 3 in 1 tu ok je sbb sedap...hehe

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009