Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 30 Jun 2014

Perbaharui lesen memandu anda !

 

image

Alhamdulillah.. Selesai satu masalah aku.. Punya la dok pening kat mana nak gi renew lesen aku ni ! Ingatkan nak kena gi JPJ sebab dgr kata buat kad baru ala ala Mykad dan perlukan gambar terbaru ! Aku malas nak sengih dengan kamera dah skang ni .. Huhuh..

Pastu teringat kawan aku yang gi renew lesennya yang dah mati di pejabat pos  , Giant Nilai. Whatsapp dan tanya prosedur .. Bawak Mykad dan lesen jer .. Nanti diorang tau la buat camana ..

Dan , settle ! Tak lama pun tunggu .. Qhaliff gi tengok fish dengan ibunya dan aku gi tunggu jap kat pejabat pos .. Bila giliran aku tiba, tak sampai 5 minit , segalanya settle ..

Aku buat 5 tahun terus ! Tarikh lupus lesen tu , pada hari jadi aku di tahun 2019.. Bayaran ? RM152 jer .. Heeee.. Malas nak pk dah pasal lesen.. Settle !

Esok nak gi service kereta lak .. Hurmm… Jenuh menunggu ! Kalau tak puasa , boleh lantak air yang disediakan kat situ ! Ni puasa , apa aku nak buat kat situ ? Letih nak nganga lama lama ..

10 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

disebabkan buat 5 tahun terus, tamatnya nanti lesen saya adalah pada 2016...he he he... senang kan macam tu?

Puan Comei berkata... [Reply to comment]

Ben.. btl ke bole buat kat pej pos biasa?.. lesen dah nak mati ni. Malas nk g jpj. Pas tu knp rm152?? Setahun rm30 kan? Kena bayar service lain ke?

YaNg AyEsHa berkata... [Reply to comment]

saya pun pening pikir mana nak renew lesen aritu..siap bawak gambar lagi..tup2 pegi pejabat pos, cuma ic ngn lesen je..

Semut Senyum berkata... [Reply to comment]

lama nye tak jenguk blog ni. kesibukan melanda mcm tsunami.. smpai laa ni belum kemaih2 lagi...

PakcikLie PCL berkata... [Reply to comment]

Tutup mulut jgn ngaga..haha. Lesen kena check selalu...mati kalu , dup dap dup dap nampak polis trafik..pengalaman tu tp dah tak perlu sampai mcm tu lg selagi ingat bila birthday kita.

Kak T berkata... [Reply to comment]

yuhuu..kiter pun dah ada lesen P..ari2 gi bandar...seronokkkk...

Ben Ashaari berkata... [Reply to comment]

Utk 5 tahun..

Jie Susanos berkata... [Reply to comment]

huhu..buat 5 thun terus..

Kucing Hitam berkata... [Reply to comment]

kan buat ja lama2 terus lagi untung

Sukma Haron berkata... [Reply to comment]

senang tarikh tamat lesen sama dgn tarikh hari lahir....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI