Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 2 Jun 2014

Salah siapa jika dirogol ?

 

Aku nak gi gym tadi… Lama dah tak gi sejak dua menjak ni .. Satu faktor petrol dan dua , malas ! Nasib baik kat rumah dah ada set workout .

Aku tak pasti kul berapa pusat gym tu bukak.. Jadi aku redah je la.. Tak jauh mana pon.. Lebih kurang 2km dari rumah mak mertua aku.. Ok la tu kan ? Barangnya , aku rasa tak sebest tempat yang biasa aku gi walaupun bayarannya sama.. huhu.. Belasah je laa.. Asalkan berpeluh.

Sesampainya aku di situ , aku terpandang sorang budak perempuan ni..Dia menunggang motosikal lalu memberhentikan motornya tu di dpn klinik kerajaan yang berada di bawah pusat gym ni.

Lalu berjalanlah dia masuk ke dlm klinik ni .. Terkedu jap aku.. Biar betul dia gi klinik dengan berpakaian gini ? Pakaiannya.. bertudung tapi baju senteng.. Seluar ? Bahagian patut lindung , ketat sangat hingga menampakkan rupa bentuk terus ! Dah serupa pakai swimming suit ! Bawah longgar.. Kain jenis lembut tu ..

Menda menda ginilah jadi punca kepada kes rogol tanpa wanita berpakaian sendat sedari !! Kalau tak jadi pada dia , Boleh terjadi pada org lain ! Tak sedarkah wahai wanita berpakaian sendat .. Bila ada kes rogol ramai ramai seperti baru baru ni atau bila rumah dicerobohi ini antara punca ??

Mesti ada yg kata ..

“ Alaaaaa.. nenek tua pon kena rogol.. Perempuan bertutup litup pon kena rogol.. Bayi pon kena rogol !! Kalau jantan bertopengkan binantang tu , binatang jugak !  “.

Sebab tu aku kata .. Kalau tak dapat ikan paus , ikan masin atau ikan kering pon jadilah ! Asalkan nafsu terlunas !! Punca asalnya ? Geram tgk wanita berpakaian serupa tak pakai !!

Salah siapa bila kaum sendiri jadi mangsa ? Kemudian nak jadi keyboard warrior di FB ! Walhal bila ditegur cara pemakaian , mengamuk kata itu hak peribadi dia ..

Alooo .. Kalau rasa berpakaian gitu hak peribadi , sila tanya Allah .. Kalau ada jawapan , ok finee ! Aku pun nak pakai laaaa !!

7 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

ni namanya sebelum salahkan orang salahkan diri sendiri dulu...

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

kalau dah terang lagi bersuluh takleh nak kata apa dahhh ..Kalau dah pakai baju pon cam tak cukup kain kenapa SI PEROGOL nak dipersalahkan ..Sepatutnya tepuk dada tanya diri sendiri ...Fikr2kan..

Muhammad Khairuddin Lim berkata... [Reply to comment]

Bukankah sesetengah orang suka dirogol?

sis nadia berkata... [Reply to comment]

Sometimes,orang lain pakai seksi,orang lain yang jadi mangsa rogol... :(

syitah berkata... [Reply to comment]

pemakaian salah satu sebab. ade banyak lagi faktor yg cetuskan sexual violence..

sesetengah org suka dirogol?
this kind of rape is not committed by strangers. this is a sick fantasy fulfilled by husbands or bfs..jgn samakan dgn isu pakaian..

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

semoga 'dia' sedar & b'ubah.. aminn..

Dhia Vivadea berkata... [Reply to comment]

Hahahah...ikan kering dengan ikan masin makan dengan nasi panas campor sambal totok/tumbuk(sambal johor) lagi sedap dari ikan paos...miahahaha...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI