Ahad, 15 Jun 2014

Selamat Hari Bapa , bapa bapa !

 

Hari ni , Hari Bapa sedunia.. Bukanlah bermakna hari ni saja untuk hargai ayah ayah kesayangan dan juga suami anda .. Hari hari mau hargai tetapi hari ni cumalah satu simbolik untuk disambut di seluruh dunia dan hargai mereka ..

Hurm… Sejak aku bergelar bapa , 2 tahun lepas .. aku sedar sangat betapa payah dan sukarnya nak jadi bapa ni ! Mencari rezeki untuk keluarga bagi memastikan keluarga tak perlu merempat mencari sesuap nasi ! Merayu untuk untuk terus hidup ! Itu semua tugas seorang bapa !

Namun , kehadiran isteri yang memahami serta bersimpati pada suaminya , bekerja untuk membantu meringankan tugas suami mereka. Itu jangan dilupakan sama sekali !

Seperkara yang aku belajar dari ayah aku .. bila nak membeli barang keperluan , dahulukan anak isteri .. barulah beli untuk kita , selepas buat simpanan !! Jangan membazir dan simpanlah untuk masa depan !

Hurm… Buat bapa bapa sekalian , selamat bertugas sehingga akhir hayat ! Keluarga kita adalah kurniaan Allah yang tidak terperi harganya. Semua ini adalah saham utk kita di akhirat nanti !

SELAMAT HARI BAPA ..

7 komen :

aRz MoHa berkata... [Reply to comment]

Selamat hari bapa. Erti hari bapa yang sebenar adalah setelah dikurniakan pangkat "bapa".

aisyah ambris berkata... [Reply to comment]

Amboiii senyuman qhalif..

aisyah ambris berkata... [Reply to comment]

Amboiii senyuman qhalif..

Noor Fatihah Mohammad berkata... [Reply to comment]

Selamat hari bapa jgak buat abg ben..n bapa2 sedunia

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

selamat hari bapa en ben ..
COMEL qHALIFF

Nurizan Ahmad berkata... [Reply to comment]

Selamat hari bapa.. like father like son.. hihi

tenku butang berkata... [Reply to comment]

Selamat hari Bapa Ben Ashaari

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI