Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 10 Jun 2014

Terkedu aku di SECRET RECIPE !

 

Nak makan apa ? Awal pagi lagi ni.. Hurmmm …  Pilihan utama aku ialah SECRET RECIPE .. Sememangnya aku suka lepak kat SR ni terutama di Alamanda dan Presint Diplomatik , Putrajaya. Makanan mmg sedap sedap belaka.

Tapi di Bandar Tasik Permaisuri ni .. Hurm.. Ini kali kedua aku datang dan kali pertama ari tu , air takde .. Tapi rasanya ada dapat gak order makan ..

Aku masuk.. Dan duduk .. Datang waitress , dia kasi menu tanpa sebarang kata. Aku bukak , dan tengok apa aku nak makan.. Hurmm.. Japanese Soba ? Vietnamese Beef Noodle ? Tom Yam ? Curry ? Wowww.. semua sedap !

Ok. aku nak makan kali kedua Vietnamese Beef.. Aku ternanti waitress datang.. 5 minit gak laaa .. Walhal dalam tu ada aku dan sorang lagi pelanggan.

Aku berpaling dan panggil dia . Dia pon datang laaa ..

Photo: Alhamdulillah.. Hujan..

" Bagi saya Vietnamese Beef Noodle dan air pula , green tea ... ".

" Air takde.." . Jawab dia.

 

Air takde ? Apakah dia maksudkan air minuman ???

 

" Abis tu apa yg ada ? " .

" Kek dan fresh milk jer .. ".


Adoiyaii.. Yang ko bg aku menu kad ni wat per ???? Arghhhhh... Cuba la bagitau apa pilihan yang ada awal awal lagi .. Kan senang hidup aku dan tak de la bazir masa menunggu ..

 

" Ok la .. bg saya fresh milk.. hot punya yer..".

 

Yg sampai , ' cold ' punya.. Adeh...sabo je laaa.. Minum je la sebab dah dahaga sangat .. Hurmm ..

4 komen :

razzwey razz berkata... [Reply to comment]

sabar je la bang ben... huhuhuhu

wawalofa berkata... [Reply to comment]

Silap haribulan kedai mcm ni waiter dan pengurus nya boleh makan makian percuma dan penampar jepun...haahhaha

Fairy berkata... [Reply to comment]

kalau saya,terus keluar jecari makan tempat lain

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Huhuhu sabor jer laaaa....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI