Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 8 Jun 2014

Zahra Nur Iman , sebulan usia !

 

Terbaca satu artikal berita di sebuah portal rasmi sebuah agensi berita , membuatkan aku tunduk sayu. Pastinya aku memahami perasaan itu ..  Cuma tindakannya mengambil jalan singkat itu , adalah haram disisi agama Islam. Semoga Allah ampuninya.

Sejak aku balik ke KL , Selasa lepas .. aku amat rindukan ke dua dua anak aku tu.. Qhaliff dan Zahra. Qhaliff , walaupun adakalanya mampu buat aku menangis tak berlagu tapi bila berjauh begini , aku amat sekali rindukan gelak tawanya tu..

Aku tak pernah berpisah lama dengan dia. Bila berpisah gini apatah lagi dengan line Maxis wife di sana serupa ‘sampah’ , buatkan aku lagi bertambah rindu pada mereka.

  

Zahra dah genap sebulan , esok .. Daddy masih ada di KL .. Tak dapat nak tengok rupa usia sebulan .. huhu..

Makin lama , makin nak menyerupai wajah abang dia .. hurm.. Tak pe la .. Balik KL nanti , segalanya akan berubah .. Daddy tak leh bersenang lenang ( kononnya ) macam sekarang ni .. huhu ..

Mampukah aku jaga dua dua sekali ? Confirm berpeluh aku nanti..

9 komen :

Aza/Rin/Na berkata... [Reply to comment]

inshaaAllah mampu .. apatah lagi dah pernah menjaga yang sorang dulu, two will be easier ...tipsnya .. saborrr :-)

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

happy & blissful tgk ur complete family. semoga b'pjgan.. amin..

maqnie nurseri berkata... [Reply to comment]

Mula2 mmg sukar ..masuk bln ke dua dan seterusnnya nnt ..ok je..sbb dah ade pglaman dgn abgnya dlu kn.. Kena cool dan byk2 besabar ye... Insyaallah Ben boleh ...

aeinio berkata... [Reply to comment]

Mmg kena byk sabar ben... selagi bersabar selagi itulah Allah disisi.. InsyaAllah segalanya dipermudahkan.

Lutadirafadiaruz berkata... [Reply to comment]

Husband saya pun decide resign keje dulu sebab susah nak dapat pengasuh anak. Sekarang anak dah 3 semua dia uruskan sesambil dia wat online biz kat rumah

Lutadirafadiaruz berkata... [Reply to comment]

Husband saya dulu pun decided resign sebab susah nak cari pengasuh anak. Sekarang anak dah 3 semua dia uruskan sendiri sesambil dia buat online biz

Lutadirafadiaruz berkata... [Reply to comment]

Husband saya pun decide resign keje dulu sebab susah nak dapat pengasuh anak. Sekarang anak dah 3 semua dia uruskan sesambil dia wat online biz kat rumah

Ieta Mat Saad berkata... [Reply to comment]

sabar Ben... In shaa Allah ada kekuatan untuk mendidik dan memelihara mereka dengan prnuh kasih sayang ^__^

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Sekejap jer masa berlalu ..dsh bsar dah zahra

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI