Bila kereta dilanggar !

 

Tertonton.. tertonton yer .. hehehe .. Sebab tajuk entri dia menarik minat aku apa yang membuatkan manusia tu sanggup mengamuk hanya kerana keretanya dilanggar !

Hurmmm.. Video yang menunjukkan seorang perempuan bertudung, dikatakan di Kuantan telah mengamuk kerana keretanya dilanggar dari belakang.

Perempuan tu keluar dengan memegang stering lock ! Dan marah marah ! Perghh.. kesilapan besar wooii !! Ko keluar dengan stering lock pastu gi amuk dekat pemandu yang terlanggar bontot kereta ko ? Perghhh .. Ko boleh naik turun mahkamah bertahun ok !! Berdoalah agar pemandu tu tak buat report diancam .. Haaaa..

Kereta je pon.. Kalau mampu beli kereta mahal , pastinya dah bersedia untuk sebarang kemungkinan ! Takkan mampu beli tapi repair andai kata kemalangan atau rosak , tak mampu nak bayar ? Iskhhh…

Satu nasihat.. Bila eksiden , cuba settle baik baik.. Tak boleh settle , jom gi balai polis ! Jangan nak tunjuk samseng ! Tak berbaloi ok ! Biar menyesal sedikit dari menyesal banyakkkkkkk !!

Bersyukurlah .. hanya kereta je tercalar .. Sekurangnya , tidak melibatkan sebarang nyawa terutama nyawa sendiri !

6 ulasan:

  1. barujee tengok video tuuu..gerun pulak rasanya...

    BalasPadam
  2. Hope bukan budak UIAM la tu.. huuuuuuu

    BalasPadam
  3. adakah dia berpuas hati dgn tindakan dia? tak rugi pon settle secara baik.

    BalasPadam
  4. Lesen P pun belum tanggal...kehkehkeh

    BalasPadam
  5. cian uncle tu.tp bila dh viral camnie, cian lak kt pompuan tu.kita pon jgn la dok maki hina dia,buat kurang pahala posa korang aja.kita doa baik baik moga dia insaf.memg kita sedia maklum bulan posa kena byk sbr.fitrah manusia, perut yg lapar buat minda tak dpt fikir dgn baik dan bila nafsu diambil kira, so tu yg mudah melenting.
    kena byk praktik posa sunat selain wajib.mungkin time nie kena kat pompuan tu, sat lagi kena kat kita? moga-moga Allah bagi kekuatan utk bersabar.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009