Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 21 Julai 2014

Calvin Klein Eternity

 

Akhirnya aku mengalah ! Terpaksa beli satu jugak perfumes untuk aku pakai gi mana mana event ! Dulu , gi pasar malam pun pakai ! Haaa.. sekarang tak leh dah.. nak beli perfume , kena pikir panjang ! Lampin anak , susu anak .. haaa.. macam macam wooo ..

Dalam kepala aku , memang nak cari yang branded jer.. Nak beli yang biasa biasa , takut tak tahan lama .. Hurm.. Tapi masalahnya , sekarang ni yang original pun tak tahan lama dah !

Maka destinasi aku seperti biasa .. Parkson di Alamanda Putrajaya. Sebelum aku nak masuk Parkson tu , aku singgah satu booth yang jual perfume tapi bukan original la.. Wangiannya , lebih kurang sama cam yang ori. Katanya campur sedikit air. Hurmm.. Harganya ? Hampir cecah RM100 ! Mahal dah tuuuu… Baik beli SimplySiti jer.. Heee..

Aku terfikir gak nak beli perfume online tapi tak puashati ! Bab perfume ni , aku kena pegang , hidu dan pilih.. Sebab macam macam ada !

Dari pelbagai jenama ada .. aku kembali memilih Calvin Klein. Entah mengapa , CK ni memberi aku satu memori ketika muda dulu.. Perfume pertama aku beli secara tunai dengan gaji pertama iaitu CK One ! Heeeee…

Tapi kali ni aku amik Eternity ! Aku suka bau dia .. Lembut ..

Photo: Berbaloi atau tidak beli perfume yg original ? Bagaimana nak kenal original atau tiruan ? 

Lambakkan perfume tiruan di pasaran online .. Patut atau tidak berlaku ?

Harga ? Huhuh.. Untuk botol 50ml , RM208 dan botol besar tu , RM289.. Dia syorkan botol besar .. Katanya tak banyak beza .. untung .. Tapi aku kata , banyak beza wooooo !!! Hahahaha… Kang banyak sangat , aku membazir .. Kalau skit , aku kena pandai berjimat .. Heee..

Tak pe laa… kerja punya pasal ! Kang badan bau ikan je bila jumpa client .. heeeee…

8 komen :

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

Abg ben please jangan pakai eternity ni kalau2 kita ketemu...ha ha ha... bau favourite ni... (gurau2 di petang hari...)

✿AINAA ROSEBERRY✿ berkata... [Reply to comment]

Perghh mesti sedapkan bau dia...

Aswan Azmy berkata... [Reply to comment]

CK memang best

Sentiasa Panas berkata... [Reply to comment]

Suka Dashing..:)

KyLe RiL berkata... [Reply to comment]

Kn cari satu ni....mitok qaseh lah belikan kih3

PakcikLie PCL berkata... [Reply to comment]

yg mahal calit sikit je dak ok Ben...wangiii .

Engku Muzahadin berkata... [Reply to comment]

Raya ni kira wangi sakan lah yep... Hihi

acik idah berkata... [Reply to comment]

ekhhh sama lah perfume kita... :D
ppuan pun pakai perfume nie tau...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI