Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 3 Julai 2014

Lasak sangat !

 

Aku nampak tenang padahal , dalam kepala aku sejuta menda nak pikir ! Hurmmm .. Pening ! Dan Qhaliff , di usia dia gini .. semain nak explore pelbagai menda ! Ditahan , menjerit .. dibiar , risau datang masalah ..

Dan .. dia belajar sesuatu hari ni !

Photo: Haih.. makin lasak laaaaaa dia ni.. Kan dah lukaa..

Nasib kena kat kening dia .. Luka sikit jer ! Hurmm.. Terus tak berani dia nak gi main sana lagi .. Haihhhh ..

Nak tidur , pon dia masih aktif lagi ! Dok melompat lompat kat mak dia .. Risau kena adik dia . Daddy bertukar jadi Thor.. Thorbalek terus dia .. lena terus pastu .. Hurmm..

Bila semua dah lena .. aku baru leh korek idea nak update apa.. Tapi sebelum tu , dah janji ngan wife nak mop rumah dulu.. Macam macam perisa ada atas lantai .. Hurm…

Baru 2 orang anak .. huhu .. Tak mengeluh.. Sekadar nak bagitau kat mereka yang anggap jaga anak ni senang jer.. Ingat yer , jaga sendiri tau.. Takde maid mahupun orang tua tolong jagakan .. Celik mata jer , dah mula tanggungjawab !

Hurm.. Bila Allah belum kurniakan rezeki buat kita , pasti bersebab.. Bila dah kurniakan pada kita , pasti bersebab juga !

6 komen :

TunSha Ayunie berkata... [Reply to comment]

tak dapat rezeki lagi...tapi tau payah nak jaga anak2 ni.... tu yang teringin sangat nak ada anak sendiri...

aRz MoHa berkata... [Reply to comment]

betul. saya juga merasakan menjaga anak sejak umur dua bulan tapi cuma pada hari sabtu ahad kalau wife bekerja. semakin besar semakin aktif semakin letih. bukan berungut juga. cuma nak beritahu bukan mudah. Saya SETUJU. Bab jaga anak tak boleh lepas pada wife saja.

mama'snia berkata... [Reply to comment]

Perenggan 2 dr bawah tu betul sangat ;) , en.ben

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

betul tu abg ben. anak anugerah Allah :)

Cik Asma BLuppy berkata... [Reply to comment]

hati-hati ye qhaliff.

nor nazliana berkata... [Reply to comment]

sama la anak 2 org kadang mak n ayah mcm tarzan..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI