Lasak sangat !

 

Aku nampak tenang padahal , dalam kepala aku sejuta menda nak pikir ! Hurmmm .. Pening ! Dan Qhaliff , di usia dia gini .. semain nak explore pelbagai menda ! Ditahan , menjerit .. dibiar , risau datang masalah ..

Dan .. dia belajar sesuatu hari ni !

Photo: Haih.. makin lasak laaaaaa dia ni.. Kan dah lukaa..

Nasib kena kat kening dia .. Luka sikit jer ! Hurmm.. Terus tak berani dia nak gi main sana lagi .. Haihhhh ..

Nak tidur , pon dia masih aktif lagi ! Dok melompat lompat kat mak dia .. Risau kena adik dia . Daddy bertukar jadi Thor.. Thorbalek terus dia .. lena terus pastu .. Hurmm..

Bila semua dah lena .. aku baru leh korek idea nak update apa.. Tapi sebelum tu , dah janji ngan wife nak mop rumah dulu.. Macam macam perisa ada atas lantai .. Hurm…

Baru 2 orang anak .. huhu .. Tak mengeluh.. Sekadar nak bagitau kat mereka yang anggap jaga anak ni senang jer.. Ingat yer , jaga sendiri tau.. Takde maid mahupun orang tua tolong jagakan .. Celik mata jer , dah mula tanggungjawab !

Hurm.. Bila Allah belum kurniakan rezeki buat kita , pasti bersebab.. Bila dah kurniakan pada kita , pasti bersebab juga !

6 ulasan:

  1. tak dapat rezeki lagi...tapi tau payah nak jaga anak2 ni.... tu yang teringin sangat nak ada anak sendiri...

    BalasPadam
  2. betul. saya juga merasakan menjaga anak sejak umur dua bulan tapi cuma pada hari sabtu ahad kalau wife bekerja. semakin besar semakin aktif semakin letih. bukan berungut juga. cuma nak beritahu bukan mudah. Saya SETUJU. Bab jaga anak tak boleh lepas pada wife saja.

    BalasPadam
  3. Perenggan 2 dr bawah tu betul sangat ;) , en.ben

    BalasPadam
  4. betul tu abg ben. anak anugerah Allah :)

    BalasPadam
  5. sama la anak 2 org kadang mak n ayah mcm tarzan..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009