Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 17 Julai 2014

New Life, New Hope, New Promise

 

-iklan berbayar-

 

Kehidupan bermula dengan begitu indah. Saat kehamilan adalah sesuatu yang dinanti oleh semua pasangan suami isteri.

clip_image002

Anak yang dikandung diharap supaya selamat dilahirkan dan seterusnya lahirlah seorang bayi yang comel, permata hati kesayangan ayah dan ibu.

clip_image004

Anak itu kemudiannya membesar dan bagi ibubapa, hadiah terbesar kepada si anak adalah dengan memberikan pendidikan yang paling baik untuk mereka.

clip_image006

Namun, ada ketikanya semua yg dirancangkan tidak seperti yang diharapkan. Kecemasan boleh berlaku pada setiap peringkat kehidupan si anak itu, walaupun ketika di peringkat kehamilan.

clip_image008

Memperkenalkan Prumy Child Infant Care, yang pertama di Malaysia yang memberikan perlindungan bermula dari dalam perut ibu.

Plan yang menyeluruh, kerana bukan sahaja menyediakan perlindungan juga turut memberikan kelebihan simpanan yang membolehkan ibubapa memberikan pendidikan yang terbaik untuk si anak.

Prumy Child Infant Care sepintas lalu..

PMC Infant Care boleh dipohon oleh ibu yang mengandung pada usia kandungan antara kehamilan minggu ke-18 sehingga minggu ke-35, yg mana umur ibu adalah diantara 18  sehingga 45 tahun (hari jadi akan datang).

Ciri 1: Perlindungan di peringkat kehamilan

Melindungi kewangan anda jika berlaku komplikasi ketika kehamilan sebagai contoh Eklampsia, Abrupsi Plasenta, Embolisme Cecair Amnion ataupun kematian janin.

clip_image009

clip_image011

Ciri 2: Perlindungan sejurus selepas kelahiran

Menurut kajian, neonatal jaundice (penyakit kuning pada bayi di awal kelahiran) menyerang hampir 75% dari jumlah kelahiran. Dari jumlah ini 20% daripadanya memerlukan rawatan. Melalui Prumy Child Infant Care, jaundice yang memerlukan rawatan fototerapi kini termasuk dalam skop perlindungan.

clip_image012

Manakala, rawatan ICU/HDU kini menyeluruh kepada semua jenis kelahiran (tidak terhad kepada kelahiran pra-matang)

Ciri 3: Perlindungan terhadap 15 jenis penyakit kongenital

Dengan Prumy Child Infant Care, kos rawatan untuk penyakit kongenital terus sahaja tersedia tanpa ada pengecualian di dalam polisi.

clip_image014

Ciri 4: Penyediaan perlindungan lanjut kepada rawatan hospital dan klinik

PMC Infant Care disediakan supaya ianya fleksibel kerana mudah ditambah dengan manfaat lanjutan lain seperti kos rawatan klinik yg komprehensif, rawatan hospital jika berlaku kecemasan dan manfaat pendapatan gantian.

clip_image016

Ciri 5: Penyediaan dana pendidikan bermula seawal minggu ke-18 kehamilan

Dengan rider dana pendidikan khas, perancangan dana pendidikan untuk anak anda kini mendapat kelebihan dengan pelepasan cukai.

clip_image018

Maklumat lanjut boleh disemak melalui website rasmi:

http://www2.prudential.com.my/corp/prudential_en_my/solutions/protection/PRUmychild

Atau boleh terus hubungi agen anda untuk temujanji:

Hakiem Zakaria

Whatsapp: 0122903143

Email: mhzmohdh@yahoo.com

Facebook: https://www.facebook.com/solusi.insurans.takaful

2 komen :

DYatie berkata... [Reply to comment]

Ramai kawan yg ambil insurans dari hakiem. :)

aRz MoHa berkata... [Reply to comment]

Insurans penting untuk kebaikan anak-anak di waktu kecemasan ataupun tidak

PeringatanIni adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI